Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Грудень 2016 19:16

Біатлоністка Меркушина – найкраща спортсменка грудня в Україні

Rate this item
(0 votes)

Національний олімпійський комітет назвав біатлоністку Анастасію Меркушину найкращою спортсменкою місяця в Україні за підсумками грудня. Її особисті наставники та батьки Ірина та Олег Меркушини стали найкращими тренерами місяця, інформує офіційний сайт НОК.
«Високого визнання 21річна біатлоністка досягла завдяки чудовому виступу на етапі Кубка світу у словенській Поклюці. В естафетній гонці разом із колегами по збірній Іриною Варвинець, Юлією Джимою та Оленою Підгрушною Анастасія, що бігла на останньому етапі, посіла третє місце на п’єдесталі пошани», — зазначили в Національному олімпійському комітеті.

Для Меркушиної успішним був весь тиждень, який завершився «бронзовою» естафетою. Тренерський штаб вирішив викликати її на змагання біатлонної еліти після того, як молода спортсменка перемогла у двох стартах менш престижного Кубка Міжнародного союзу біатлоністів в італійському Ріднау.
Меркушина спершу тріумфувала в одиночній змішаній естафеті разом з Артемом Тищенком, а згодом виграла спринт. Її перевага над суперницями була настільки переконливою, що Анастасія напевне перемогла б і в недільній гонці переслідування, але тренери попросили її подолати кількасот кілометрів між Ріднау та Поклюкою, щоб допомогти головній команді здобути найкращий від початку сезону результат.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».