Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 09 Вересень 2016 18:58

У Бразилії стартувала паралімпіада

Rate this item
(0 votes)

У бра­зиль­сько­му міс­ті Ріо-де-Жа­ней­ро, яке ще кіль­ка тиж­нів то­му бу­ло сто­ли­цею 31-х літ­ніх Олім­пій­ських ігор, стар­ту­ва­ли Па­ра­лім­пій­ські іг­ри, які три­ва­ти­муть до 18 ве­рес­ня. Це­ре­мо­нія від­крит­тя Па­ра­лім­пі­ади від­бу­ла­ся в ніч на 8 ве­рес­ня за ки­їв­ським ча­сом.

На змаганнях сильних духом спортсменів з обмеженими можливостями будуть розіграні медалі у 22 видах спорту (всього 528 комплектів нагород). Боротися за визнання й перемогу будуть 4350 спортсменів зі 170 країн світу.
Збірну України на Паралімпіаді представляють 172 учасники, які виступлять у 15 видах спорту.
Тим часом, у Росії президент Володимир Путін розкритикував рішення Міжнародного паралімпійського комітету про відсторонення від участі у змаганнях російської збірної і заявив, що Росія проведе для своїх паралімпійців окремі змагання.

Російський лідер вважає, що рішення про відсторонення росіян «принизливе для самого Міжнародного паралімпійського комітету». Путін також зазначив, що міжнародні антидопінгові структури «потребують удосконалення своєї діяльності, щоб позбутися політичного тиску».
Спортивний арбітражний суд у швейцарській Лозанні 23 серпня відхилив скаргу Росії на рішення про заборону російським спортсменам брати участь у літній Паралімпіаді.
Прем’єрміністр Росії Дмитро Медведєв назвав таке рішення суду «цинічним» і пов’язав його з бажанням «деяких керівників міжнародного паралімпійського руху» усунути сильних суперників.
7 серпня Міжнародний паралімпійський комітет оголосив, що не допускає до цьогорічних Паралімпійських ігор усю команду Росії через скандали з допінгом у російському спорті.

Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».