Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Березень 2016 11:51

Біатлонний сезон фінішує

Rate this item
(0 votes)

У російському ХантиМансійську нині перебуває більшість провідних біатлоністів планети, де традиційно відбувається останній, дев’ятий етап Кубка світу. Цього разу на північ Росії спортсмени прибули одразу після завершення чемпіонату світу в Норвегії.
У програмі змагань — спринти, гонки переслідування та масстарти, за підсумками яких остаточно визначаться володарі «Кришталевих глобусів» — як великих, за перемогу в загальному заліку Кубка світу, так і малих, що є нагородами за успіхи в окремих дисциплінах.
На відміну від попереднього сезону, цього разу серед лауреатів не буде українців. До останньої гонки на престижний глобус у заліку естафет претендувала українська жіноча четвірка, але на чемпіонаті світу Валя Семеренко, Ірина Варвинець, Олена Підгрушна та Юлія Джима не змогли виправдати надій уболівальників.

Фінішувавши п’ятими, українки в цьому заліку стали віцелідерами, лише одним очком поступившись переможницям — німкеням.
Це прикро, адже до середини гонки в Осло українки проводили майже ідеальну естафету — Семеренко та Варвинець мали стовідсоткові показники у стрільбі, і лише швидкість дещо гальмувала сходження команди до вершини.
На жаль, цього разу підвела лідер команди Олена Підгрушна. Про її проблеми зі здоров’ям тренери знали ще до старту естафети, бо через задишку капітан вирішила не фінішувати в індивідуальній гонці, яка передувала командному змаганню. В естафеті на долю Підгрушної випала й боротьба зі зміною умов освітлення — саме на її етапі на стрільбищі стало темніше, й Олена під час стрільби лежачи не тільки використала повний комплект патронів, а ще й зазирнула на штрафне коло.
І хай другу стрільбу Підгрушна провела ідеально, та і Юлія Джима непогано пройшла завершальний етап (вона використала по одному додатковому патрону на кожній стрільбі), вище п’ятого місця українки вже не піднялися. А в боротьбі за перемогу всіх випередили господарки змагань — норвежки, які фінішували попереду інших фаворитів гонки — француженок і німкень. Четвертими стали польські біатлоністки.
Серед інших результатів другого тижня чемпіонату світу варто відзначити восьме місце Сергія Семенова в гонці з масовим стартом і дев’яту позицію Ірини Варвинець в індивідуальній гонці. Коли б не промах на останній стрільбі, то 24річна спортсменка могла б претендувати і на бронзову нагороду. Без неї єдиною в скарбничці українців стала «бронза» Семенова, здобута ще на старті світової першості.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон Шульга

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».