Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 17 Сiчень 2014 02:00

Транзит до Сочі – через Чехію

Rate this item
(0 votes)

Українська надія на зимовій Олімпіаді в Сочі — біатлонна жіноча збірна завершила змагальну частину підготовки до головного старту чотириріччя. Цього тижня в італійському Антхольці відбувається шостий етап Кубка світу, але в Альпи провідна українська четвірка не поїхала. Олена Підгрушна, Валя і Віта Семеренко та Юлія Джима замість гір, де вони вже були наприкінці грудня, тренуються на рівнині — в чеському Новому Месті. 

Умови на тренувальному зборі головний тренер жіночої збірної Григорій Шамрай назвав чудовими. «Зараз плюсова температура встановилася практично по всій Європі. Але тут трохи холодніше, ніж у німецькому Рупольдинґу. Організатори підготували нам коло завдовжки 2,5 км в ідеальному стані. Траса повністю освітлена, стрільбище працює і теж усе засипане снігом.

Готель розташований буквально за 100 м від траси, в ресторані — триразове харчування, шведський стіл. Унизу — сауна, турецька лазня, басейн, джакузі, тренажерна зала», — повідомив Шамрай офіційному сайту Федерації біатлону України.
До речі, серед провідних команд світу, крім українок, схожий графік підготовки має частина росіянок. Цього тижня на старт не вийдуть Ольга Зайцева, Яна Романова і Катерина Юр’єва. Водночас Ірина Старих (сьома в загальному заліку Кубка світу) та Ольга Вілухіна (16-та) в Антхольці змагаються.
Що ж до наших співвітчизниць, то до Італії вирушив резервний склад на чолі з першою серед найближчого запасу Наталією Бурдигою. У четвер першу гонку шостого етапу Кубка світу — спринт для українок відкривала Марія Панфілова (25-й номер стартового протоколу), далі була вже згадана Бурдига (29), а після них — Інна Супрун (54), Ольга Абрамова (58), Ірина Варвинець (94) і Яна Бондар (102).
Уже в німецькому Рупольдинґу на п’ятому етапі Кубка світу тренерський штаб випробував Наталію Бурдигу в естафеті — на випадок, коли хтось із основної четвірки опиниться в Сочі поза грою. Зокрема, в Німеччині стався форс-мажор — захворіла капітан команди Олена Підгрушна, яка не вийшла на жодну з гонок п’ятого етапу. Як розповів цього тижня Григорій Шамрай, Олена застудилася — «розпочалося з горла і носа, а потім опустилося вниз на бронхи». «У таких випадках потрібно щонайменше тиждень відлежатися. Та до Сочі ще час є — ми сподіваємося, що ситуацію з Оленою вдасться виправити», — сказав наставник.
Бурдига, як виглядає, може бути гідною заміною, та все ж із Підгрушною, сестрами Семеренко і Джимою збірна буде реальнішою претенденткою на медалі зимових Ігор. У Рупольдинґу Юлія Джима і Віта Семеренко, які бігли на перших двох етапах, передавали естафету в групі лідерів.
Наталія Бурдига на третьому етапі теж до певного часу виглядала не набагато гірше, ніж суперниці, але між вогневими рубежами на швидкому спуску не поділила траєкторію з росіянкою Іриною Старих, і щоб не збити суперницю, змушена була впасти сама. Після цього на стрільбі стоячи Бурдига втратила дорогоцінні секунди, двічі перезаряджаючи зброю, і на четвертий етап Валя Семеренко вирушила вже з суттєвим відставанням від тандему лідерів — росіянок і німкень (першими в боротьбі за перемогу стали російські біатлоністки).
Семеренко до останнього кола свого етапу на рівних боролася з норвежкою Турою Берґер, після стрільби стоячи навіть вийшла з кількасекундною перевагою над суперницею, та на цьому етапі підготовки Валя ще не може впоратися з інтенсивністю рухів Тури. Уперше в сезоні «синьо-жовті» опинилися без призового місця — четвертий результат.
Згодом в індивідуальній гонці і гонці переслідування українки показали два ідентичних результати: Юлія Джима обидва рази фінішувала шостою, Валя Семеренко — восьмою, а Наталія Бурдига — 35-ю. В «індивідуалці» змагалася ще й Віта Семеренко, але після 34-ї фінішної позиції тренери вирішили за краще поберегти її сили. 

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».