Спорт
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 11 Сiчень 2019 19:06

Спорт у 2018 році: головні перемоги України

Rate this item
(0 votes)

АБРАМЕНКО, РОМАНЧУК, СВІТОЛІНА ТА БАГАТО БОКСУ

Са­ме без цих по­дій та осо­бис­то­стей не­мож­ли­во уяви­ти цей спор­тив­ний рік. Про зви­тя­ги ук­ра­їн­ських спортс­ме­нів у 2018 ро­ці — да­лі в ог­ля­ді.

Пер­ший ук­ра­їн­ський чем­пі­он у фріс­тай­лі

Переможний тон для виступів українських спортсменів у 2018 році задав Олександр Абраменко. Ще на початку року, на Олімпійських іграх у Пхьончхані, спортсмен виборов «золото» у фрістайлі. Вдалим фінальним стрибком Олександр залишив позаду представників Китаю та Росії.
Перемога на Олімпійських іграх дозволила спортсмену увіковічити своє ім’я, адже Олександр став першим олімпійським чемпіоном у фрістайлі в історії України.
Елі­на Сві­то­лі­на:
кра­ща се­ред кра­щих
2018 рік тенісистка Еліна Світоліна запам’ятає надовго. Оскільки складнощі у виступах на турнірах серії Grand Slam змінилися на заслужений успіх. Найголовнішим досягненням Еліни в минулому році є перемога в Підсумковому турнірі у Сінгапурі, де грали 8 найкращих тенісисток сезону. Світоліна у фіналі перемогла фаворитку змагання Слоан Стівенс.
Ре­кор­ди Уси­ка
Максимальні завдання вдалося виконати українському боксеру Олександру Усику. Адже він виграв Всесвітню боксерську суперсерію та здобув Кубок Мохаммеда Алі. У фінальній зустрічі турніру Усик переміг росіянина Мурата Гассієва.
Об’єднавши пояси за версіями WBC, WBO, IBF, WBA та пояс журналу TheRing, Усик установив декілька рекордів: став першим абсолютним чемпіоном в історії України та найшвидшим абсолютним чемпіоном у своїй ваговій категорії.

По­яси Ло­ма­чен­ка
Не відставав від Олександра і його колега Василь Ломаченко. Йому вдалося ефектно дебютувати в легкій вазі проти Хорхе Лінареса та відібрати у нього пояс WBA та TheRing. У грудні Василь додав до своєї колекції ще один пояс за версією WBO, перемігши Хосе Педрасу.
Олек­сандр Гвоз­дик: ще один чем­пі­он
Олександр Гвоздик не став порушувати переможну серію українських боксерів та на початку грудня став чемпіоном світу в напівважкій вазі за версією WBC, нокаутувавши Адісона Стівенсона.
Пе­ре­мо­га та бла­го­род­ний вчи­нок При­ще­пи
Цю спортсменку Берлін (місце, де проходив чемпіонат Європи) запам’ятав точно, бо Наталія Прищепа вдруге стала чемпіонкою Європи з бігу на 800 м.
Спортсменка змогла показати себе не лише на дистанції, але й після її завершення. Наталія підтримала бельгійку Рене Ейкенс, яка впала перед самим фінішем. Прищепа допомогла їй підвестися та перетнути фінішну лінію.
Ук­ра­їн­ський пла­вець світово­го рів­ня
Цього року українцям нарешті вдалося підкорити водні види спорту. Михайло Романчук заявив про себе як про плавця світового рівня. На чемпіонаті Європи він поповнив свою скарбничку двома золотими медалями в запливах вільним стилем на 400 м та 800 м, а також «сріблом» на 1500 м. Закінчити рік спортсмену вдалося перемогою на чемпіонаті світу на короткій воді, який проходив у Ханчжоу.

Най­кра­ща син­хро­ніст­ка ро­ку
Найвдалішим у кар’єрі видався 2018 рік для синхроністки Єлизавети Яхно. На чемпіонаті Європи в Глазго вона виборола золоту, п’ять срібних та бронзову медалі. За ці та інші успіхи Міжнародна федерація плавання визнала українку найкращою синхроністкою цього року.
Унікальний контракт українського голкіпера
Сенсаційним переходом у футбольний клуб «Реал» (Мадрид) воротар луганської «Зорі» Андрій Лунін шокував футбольну громадськість. Контракт розрахований на 6 сезонів. Дебют гравця відбувся в другому таймі матчу в рамках Міжнародного кубка чемпіонів проти «Манчестер Юнайтед». Нині Лунін грає в оренді за «Леганес», але вже взимку може повернутися в «Реал».
Іс­то­рич­на пе­ре­мо­га
14 вересня 2018 року назавжди увійде в історію вітчизняного баскетболу. Адже це — день, коли українська збірна обіграла найсильнішу команду Європи — Іспанію в рамках сьомого туру кваліфікації до чемпіонату світу з баскетболу 2019.
Пер­ший етап
успіш­но по­до­ла­но
Після невдалого відбору на чемпіонат світу мало хто вірив у те, що збірна зможе досягти успіху в Лізі націй. Тим паче, нас чекали гідні суперники: словаки та чехи.
Та перша ж гра з чехами довела, що підопічні Андрія Шевченка не збираються віддавати своє просто так. У результаті вже після третьої гри українська збірна забронювала собі вихід до елітного етапу змагань із першого місця в групі.
Таким водночас складним та успішним видався спортивний рік для України. Залишається побажати нашим спортсменам віри в себе, терпіння та успішно використати здобутки цього року в наступному.

Ан­на ШУ­БА, Укр­ін­форм

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».