Спорт
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Грудень 2018 11:51

Олександр Гвоздик: настав мій час

Rate this item
(0 votes)

У Кве­бе­ку на аре­ні Videotron Centre від­був­ся чем­пі­он­ський бій у на­пів­важ­кій ва­зі за вер­сією WBC.

31-річний Олександр Гвоздик у 11-му раунді нокаутував Адоніса Стівенсона і став чемпіоном світу.
Перші два раунди пройшли в рівній боротьбі, Олександру ніяк не вдавалося дістатися на ударну відстань до суперника. На початку третього раунду у Гвоздика пройшов правий прямий, який змусив здригнутися Стівенсона. Втім, претендент не став кидатися добивати збентеженого таким казусом канадського боксера.

Надалі бій проходив у рівній боротьбі. Гвоздик розумів, що розвиток подій не дозволить йому перемогти завдяки рішенню суддів. Але з періодичними спалахами активності від українця Стівенсон впевнено справлявся.
Із 7-го раунду канадець почав помітно втомлюватись, і удари Олександра все частіше досягали мети. Однак важкі удари Стівенсона також доставляли чимало неприємностей українцю.
Особливо тяжко довелось Олександру в 10-му раунді, коли він хаотичними клінчами намагався уникнути падіння на канвас після активних атак чемпіона. Але в кінцівці він зібрався і провів серію з трьох ударів, які влучили в ціль.
* * *
Чемпіон світу в напівважкій вазі за версією WBC Олександр Гвоздик прокоментував перемогу над Адонісом Стівенсоном. Про це повідомляє BoxingScene.
«Ця перемога означає для мене все. Я тренувався все життя для цього, сьогодні вся важка робота окупилася.
Присутність Тедді Атласа в моєму кутку стала величезною допомогою для мене. Він точно знав, що потрібно говорити мені. Ми добре готувалися до цього поєдинку, я знав, що збирався відправити Стівенсона в нокаут.
Адоніс був відмінним чемпіоном. Але тепер настав мій час. Я готовий битися з кожним у напівважкому дивізіоні», — сказав Гвоздик.
Зазначимо, що Олександр Гвоздик став четвертим українцем, який є чинним чемпіоном світу з боксу. Також чемпіонськими поясами володіють Олександр Усик (абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі), Василь Ломаченко (титул WBA в легкій вазі) і Артем Далакян (титул WBA в найлегшій вазі).
Також стали відомі суддівські записки після 10-го раунду бою за титул WBC у напівважкій вазі між Олександром Гвоздиком і Адонісом Стівенсоном. На записках двох суддів у поєдинку вів Стівенсон — 96:94 і 98:92. Третій рефері нарахував нічию — 95:95.
* * *
Президент Петро Порошенко привітав українського боксера Олександра Гвоздика з перемогою в бою за титул чемпіону світу в напівважкій вазі за версією WBC.
Про це Порошенко зазначив на своїй сторінці у Facebook.
«Вітаю Олександра Гвоздика з яскравою перемогою! У видовищному поєдинку з Адонісом Стівенсоном наш Олександр здобув впевнену перемогу та став чемпіоном світу у напівважкій вазі за версією WBC», — привітав Порошенко.
Глава держави побажав боксеру подальших звершень і перемог.
* * *
Чемпіон світу в легкій вазі за версією WBA Василь Ломаченко та абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик прокоментували перемогу Олександра Гвоздика над Адонісом Стівенсоном. Ломаченко разом з Усиком були присутні на поєдинку Гвоздика в Квебеку. Про це повідомляє сторінка в Instagram lomus_17.
«Дуже складний поєдинок. Бій був то туди, то сюди. Розгойдувався то в одну сторону, то в іншу сторону. Але врешті-решт Саня забрав своє, пояс дістався найсильнішому.
Я думаю, Адоніс достатньо часу тримав у себе цей пояс, який насправді належав Сані. Саня його забрав — прийшов, побачив, переміг. Так, це було нелегко, але тим солодша ця перемога.
Ми його вітаємо, пишаємось і раді, що він — наш друг. Ласкаво просимо в клуб чемпіонів», — сказав Ломаченко.
«Дуже хвилюючий поєдинок був. У першій половині Олександр не міг знайти кривого незрозумілого лівшу. Після другої половини видно, що тренер щось сказав Гвоздику і той уже не відходив, а десь атакував суперника, працював на контратаках.
Кінцівку ми бачили, слава Богу. І хвилююче, звичайно, було. Але так офігенно, що Гвоздь став чемпіоном світу, черговий наш друг став чемпіоном світу», — сказав Усик.
* * *
Канадський боксер важко переніс нокаут українця. Про це повідомив промоутер канадського боксера Івон Мішель.
«Відносно стану Адоніса Стівенсона, то він перейшов від критичного до стабільного», — цитує Мішеля XSPORT.
У свою чергу, віце-президент промоутерської компанії Вернард Барре додав: «Я був на куті рингу і бачив, що Стівенсону стало погано, коли він падав. Мені здалося, що у нього струс мозку. Звичайно, коли ти падаєш ось так від хлопця з напівважкої ваги...
Це неймовірно, наскільки сильні ці хлопці. Тоді всі в рингу відразу ж почали стрибати від радості, оскільки народився новий чемпіон світу. Але пізніше, посеред ночі Івон Мішель подзвонив мені і сказав, що Стівенсон переведений у відділення інтенсивної терапії. Це виглядало не дуже добре. Ми схрестили наші пальці. Сподіваємося, що все буде добре».
* * *
Чемпіон світу за версією WBC в напівважкій вазі український боксер Олександр Гвоздик побажав своєму супернику канадцю Адонісу Стівенсону скорішого одужання.
Олександр Гвоздик в інтерв’ю каналу «Великий куш», зокрема, зазначив, що бачив Стівенсона за 20 хвилин після нокауту і той виглядав непогано.
«Це насправді жах. Сподіваюся, що він скоро одужає. Не знаю, що у нього трапилось. Я бачив його за 20 хвилин після бою, і в принципі він виглядав досить нормально. Незважаючи на те, що сидів на ношах. Якщо у нього дійсно проблеми, то дай Бог, щоб він швидше одужав і все у нього було добре», — сказав Гвоздик.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».