Спорт
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Грудень 2015 18:41

Переможна хода Усика

Rate this item
(0 votes)

Минулих вихідних у столичному Палаці спорту 28-річний українець Олександр Усик у поєдинку за титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBO у першій важкій вазі зустрічався з 29-річним кубинцем Педро Родрігесом.
Опонент, який свого часу виходив у ринг і з вагою 110 кг, цього разу на кілька кілограмів не вписався у ліміт крузервейту (до 90,7 кг) і за правилами Всесвітньої боксерської організації не міг сперечатися за її пояс.
Однак українець не скасував бою, а вийшов на ринг і не прогадав. Усик пройшов гарне випробування перед виходом на суперників чемпіонського рівня. Родрігес виявився боксером з ударом, гострим, агресивним, зарядженим на перемогу. Наш кримчанин зміг показати себе не тільки в атакувальних діях. Цього разу справді всяке могло статися.

Здавалося, що проти такого ударного суперника бій слід було проводити максимально обережно і перевести його у пізні раунди. Але Усик не боявся йти в розміни, у яких зміг перевірити міцність свого підборіддя. Проти суперників рівня німця Марка Хука чи росіянина Дениса Лебедєва така практика вкрай корисна.
Важко сказати, чи приймати запропонований кубинцем гострий бій було тактичною настановою його американського тренера Джеймса Алі Башира, чи наслідок самовпевненості та недооцінки суперника. Як би там не було, цього разу все склалося добре і для боксера, і для вболівальників, які стали свідками справді цікавого поєдинку.
У стартових раундах Олександр вивчав суперника, іноді віддаючи йому ініціативу, працюючи на контратаках, а іноді боксери обопільно проводили велику кількість ударів. Родрігес із легкістю тримав удари Усика і намагався контратакувати. З четвертого раунду Усик почав працювати активніше, тоді як у кубинця далася взнаки зайва вага і він став втомлюватися.
Наприкінці 6-го раунду Родрігес усе ж не вистояв і опустився на коліно після пропущеного аперкоту, а через кілька секунд його врятував гонг. Втім, відчувши, що суперника можна добивати, Усик пішов уперед, засипаючи Родрігеса серіями ударів і в підсумку через хвилину 7-го раунду той упав на підлогу. До кінця відліку рефері Педро все ж піднявся на ноги, але бажання продовжити бій не виявив.
Таким чином, Усик здобув дев’яту перемогу нокаутом на профірингу і зберіг пояс інтерконтинентального чемпіона за версією WBO у важкій вазі. А нокдаун у шостому і нокаут у сьомому раундах довершили позитивне враження від двобою. Скоріше за все, наступного року українця очікують чемпіонські поєдинки. І першим може стати бій із поляком Кшиштофом Гловацкі — чемпіоном WBO.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».