Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 12 Грудень 2014 13:27

Важкі часи «ДНІПРА»

Rate this item
(0 votes)

Дніп­ро­пет­ров­ський «Дніп­ро» про­дов­жує своє па­дін­ня. Зда­ва­ло­ся, що пі­сля ні­чиєї з «Го­вер­лою» під­опіч­ні Ми­ро­на Мар­ке­ви­ча на­реш­ті змо­жуть про­яви­ти свої най­кра­щі якос­ті і піс­ля мат­чу де­ся­то­го ту­ру з лу­ган­ською «Зо­рею» під­уть на зи­мо­ву пе­ре­рву з кра­щим на­стро­єм. Од­нак цьо­го не ста­ло­ся. І, су­дя­чи з усь­ого, най­ближ­чим ча­сом ос­нов­ний склад коман­ди мо­же за­зна­ти сут­тє­вих змін. А от кон­ку­рен­ти «Дніп­ра» — «Ди­на­мо» та «Шах­тар» — зно­ву впев­не­но пе­ре­мог­ли.

«Динамо» не отримало справжнього опору в протистоянні з донецьким «Металургом». Донеччанам у цьому матчі навіть пощастило, бо рахунок у грі міг би бути набагато більшим, а шансів пробити Шовковського у гостей майже не було. До гри з «Динамо» «Металург» підійшов у статусі грози авторитетів. У першому колі команда Володимира П’ятенка сенсаційно обіграла «Шахтар» та зуміла взяти очки у матчах з «Дніпром» та «Металістом».


Розпочали гості досить активно і навіть пресингували господарів на чужій половині поля. Однак на 16-й хвилині все почало ставати на свої місця. Після відмінної передачі від Ленса ударом головою Мбокані відкрив рахунок у цій зустрічі. Другий м’яч у ворота гостей забив Ярмоленко. Андрій, як і Мбокані, мав чимало моментів, але забив лише одного разу. На 40-й хвилині Ярмоленко обіграв увесь захист суперника і навіть голкіпера і забивав у порожні ворота.
До речі, саме чудова гра Бандури в цьому поєдинку дозволила гостям завершити гру з більш-менш пристойним рахунком. У другому таймі «Динамо» мало беззаперечну перевагу. Гра проходила лише на половині поля гостей. За всю зустріч донеччани лише двічі вдарили у площину воріт «Динамо» і подали один кутовий.
Остаточний рахунок встановив Кравець, який замінив Мбокані. Традиційно для себе Артем змарнував два моменти для взяття воріт, а після передачі Сілви з кількох метрів розстріляв ворота гостей — 3:0. Окрім цього, ворота донеччан одного разу виручила штанга після удару Ленса та хрестовина воріт після удару Велозу. Отже, для Динамо 2014 рік завершується легкою і логічною перемогою та відривом від найближчого конкурента на п’ять очок.
Донецький «Шахтар» також на мажорній ноті завершив першу частину чемпіонату. І хоча поєдинок проти «Говерли» видався не таким і легким, як очікувалося, гірники взяли три очки, і могли зосередитися на грі з «Порту» в Лізі чемпіонів.
Матч розпочався за величезної переваги «Шахтаря», свідченням чому є два забиті м’ячі в першому таймі, хоча моментів у підопічних Мірчі Луческу було набагато більше. «Говерла» ж, яка відзначається організованою грою в обороні проти грандів, цього вечора виглядала не так надійно. Але на другу половину зустрічі команда В’ячеслава Грозного вийшла в зовсім іншому настрої. Донеччани віддали супернику ініціативу, і дуже швидко за це поплатилися. Мякушко відіграв один м’яч, після чого в ужгородців, як мовиться, виросли крила.
Перевівши гру на половину поля «Шахтаря», гості кілька разів були близькі до того, щоб зрівняти рахунок. Однак вдала гра Андрія П’ятова не дозволила м’ячу опинитися в сітці воріт. При цьому, «Шахтарю» двічі вдалося провести результативні атаки. У підсумку гірники виконали поставлене перед ними завдання і на зимову перерву йдуть на другому місці, відстаючи від київського «Динамо» на п’ять очок. Що стосується «Говерли», то команда показала характер, проте у грі з «Шахтарем» цього виявилося замало.
Луганська «Зоря» продовжує знімати скальпи з грандів українського футболу. В останньому матчі зимової частини чемпіонату позбувся його і «Дніпро», який переживає не найкращі часи. Звітна зустріч мала кілька цікавих моментів. По-перше, свій завершальний матч у професійній кар’єрі проводив Сергій Швецов, якому виповнилося 45 років. По-друге, Юрій Вернидуб змушений був спостерігати за перебігом поєдинку з віп-ложі, а спілкуватися зі своїми підопічними через помічника Юрія Коваля. У попередньому матчі наставник «Зорі» влаштував скандал у Харкові, коли намагався поговорити з арбітрами, які, на його думку, засудили команду. Після такої поведінки Вернидуб отримав дискваліфікацію.
Дніпропетровці зі стартовим свистком пішли в атаку, щоб швидко забезпечити потрібний результат і не наступити вкотре на ті ж самі граблі. Як виявилося, граблі нікуди не поділися. Хоча початок нічого поганого для команди Мирона Маркевича не віщував.
Уже на десятій хвилині міг відкрити рахунок Калінич, але пробив поруч зі стійкою. Окрім того, сподобалася гра молодого Лучкевича, який намагався зачепитися за кожен м’яч. Проте «Зоря» витримала, а ближче до середини тайму вирівняла гру. Так, власне, зустріч і тривала — без особливих моментів і гостроти.
Може дорікнути Віктору Швецову Калінич. Нікола сперечався з арбітром стосовно порушення правил у штрафному майданчику луганчан. Пилявський посковзнувся та впав, збивши з ніг нападника, але рефері показав, що хорват до цього притримував свого суперника. Був ще момент на початку другого тайму, коли Сантіні, який невпевнено зіграв на виході, зачепив Калінича, однак Нікола так картинно впав, що Швецов не повірив. І відразу після цього «Зоря» забила.
Малиновський увійшов до штрафного майданчика і віддав точну передачу на Будківського, а той із кількох метрів переправив м’яч у ворота — 1:0. Після цього господарі перейшли на гру на контратаках. Одна з таких завершилася другим взяттям воріт. Проґавили Караваєва — той вийшов на Бойка, обіграв голкіпера і віддав під удар партнерам. Любенович влучив у захисника, але м’яч добив Сегбефія.
До честі дніпропетровців, вони не опустили рук та скоротили рахунок на 90-й хвилині, проте більше нічого створити їм не вдалося. Отже, «Дніпро» пішов на зимову паузу на третьому місці, відстаючи від «Шахтаря» на три очки, а від «Динамо» — на вісім. У таке повірити важко, адже буквально два місяці тому «синьо-біло-блакитні» лідирували в чемпіонаті. «Зоря» ж відновила боротьбу за путівку до Ліги Європи.
Протистояння «Металіста» і «Волині» в Луцьку завершилося скандалом. Команди не дограли матч через те, що на 87-й хвилині арбітру Дмитру Кутакову довелося тікати від гніву розлючених луцьких фанатів після чергового «ляпу». Після цього команди на поле вже не вийшли, а остаточне рішення по грі ухвалюватиме Прем’єр-ліга.
Що ж стосується самого матчу, то «Волинь» з перших хвилин грала в притаманний їй силовий футбол, і виграла перший тайм як у грі, так і в рахунку. Першим у ворота «Металіста» забити вдалося Сандро Кобахідзе. Також варто згадати, що в першому таймі суддя за надмірну емоційність вилучив тренера «Волині» Віталія Кварцяного. У другому таймі «Металіст» значно додав активності. Використавши помилки суперника, харків’янам вдалося відіграти два м’ячі. А потім вже після чергової помилки Кутакова до гри долучилися ультрас, які й завершили її ще до фінального свистка.
Результати матчів 10-го туру:
«Динамо» (Київ) — «Металург» (Донецьк) — 3:0
Голи:1:0 — Мбокані (16), 2:0 — Ярмоленко (40), 3:0 — Кравець (83)
«Шахтар» (Донецьк) — «Говерла» (Ужгород) — 4:1
Голи: 1:0 — Гладкий (20), 2:0 — Хомин (авт.), 2:1 — Мякушко (49), 3:1 — Гладкий (80), 4:1 — Фред (90+2)
«Олімпік» (Донецьк) — «Чорноморець» (Одеса) — 1:1
Голи: 0:1 — Дедечко (5), 1:1 — Семенина (84)
«Зоря» (Луганськ) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 2:1
Голи: 1:0 — Будківський (51), 2:0 — Сегбефія (87), 2:1 — Коноплянка (90)
«Волинь» (Луцьк) — «Металіст» (Харків) — 1:2 (зупинено)
Голи: 1:0 — Кобахідзе (32), 1:1 — Едмар (60), 1:2 — Жажа (71, пен.)
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Металург» (Запоріжжя) — 1:2
Голи: 0:1 — Гавриш (29), 0:2 — Лисицький (76), 1:2 — Кулач (82, пен.)
«Чорноморець» (Одеса) — «Карпати» (Львів) — 0:0

Максим ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».