Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Грудень 2014 19:41

Втрачені позиції «Дніпра»

Rate this item
(0 votes)

Дніп­ро­пет­ров­ський «Дніп­ро» з лі­де­ра чем­піо­на­ту Ук­раї­ни за чо­ти­ри ту­ри ско­тив­ся на тре­тю схо­дин­ку тур­нір­ної таб­ли­ці. Піс­ля ні­чиєї в мат­чі 14-го ту­ру з до­нець­ким «Ме­та­лур­гом» під­опіч­ні Ми­ро­на Мер­ке­ви­ча вже не ма­ють фо­ри з «Шах­та­рем» і від­ста­ють від ки­їв­сько­го «Ди­на­мо» на п’ять очок. На­то­мість го­лов­ні кон­ку­рен­ти дніп­ро­пет­ров­ців — «Ди­на­мо» та «Шах­тар» у звіт­но­му ту­рі впев­не­но пе­ре­мог­ли сво­їх опо­не­нтів.

Через снігопад футболісти «Шахтаря» не змогли вчасно дістатися до Запоріжжя. Аеропорт не зміг прийняти літак, і їм довелося летіти до Харкова, де й провели ніч. А вже в день матчу команда зуміла прибути до місця призначення. Незважаючи на втому та безсонну ніч, «Шахтар» упевнено переграв свого суперника. Донеччани могли забезпечити комфортний рахунок ще у першому таймі, але вдало діяв голкіпер запоріжців Євген Боровик, який кілька разів рятував свою команду. Після цього господарям вдалося перевести гру у спокійне русло. Запорожці навіть забили, але Платон зробив це з офсайду, а так би інтрига могла закрутитися.


Другий тайм активніше почали саме господарі, мали кілька непоганих нагод, щоб відзначитись, але отримали гол у власні ворота. Відтак «посипалися», пропустивши ще двічі. «Шахтар» збавив оберти, і далі почалася гра за принципом «одні не можуть, а інші не хочуть». Та все ж останнє слово залишилося за гостями. На останній доданій арбітром хвилині відзначився Веллінгтон Нем. Перемога «Шахтаря» з рахунком 4:0.
Захист полтавської «Ворскли» до зустрічі з «Динамо» пропустив лише 8 м’ячів у 12 поєдинках, що було одним із найкращих показників у чемпіонаті. Кияни цю доволі непогану статистику перервали. З перших хвилин матчу стало зрозуміло, що команда Василя Сачка не гратиме другим номером, а буде нав’язувати супернику свій футбол. Утім, одного бажання виявилося замало. «Ворскла» фактично не змогла комбінувати, але тут варто відзначити і киян, які вдало діяли у захисті та перекривали фактично всі зони.
«Динамо» вже до 15-ї хвилини заволоділо ініціативою, більше атакувало та створювало гостроту біля воріт Богуша. Перший реальний шанс забити мав Хачеріді, але м’яч після навісної передачі від Велозу пройшов повз ворота. Буквально через три хвилини свою нагоду змарнував і сам Велозу, пробивши прямо в руки Богушу.
Початок другого тайму ознаменувався непоганим ударом Велозу зі штрафного — в цьому епізоді свою команду врятував Богуш. На 53-й хвилині голкіпер господарів нічого не зміг зробити після фірмового удару Ярмоленка — 0:1. Після цього у футболістів «Ворскли» практично нічого не виходило ні в захисті, ні в атаці. Як результат — уже через десять хвилин після голу Ярмоленка відзначився Мбокані, який філігранним ударом п’ятою завершив швидку атаку підопічних Сергія Реброва.
Не минуло й п’яти хвилин, як конголезець забив третій м’яч у ворота суперника. У підсумку «Динамо» довело справу до логічного завершення, здобувши для себе дуже важливі три очки, що дозволило киянам відірватися від найближчого переслідувача на п’ять очок.
Дванадцять градусів морозу було у Дніпропетровську, коли розпочався матч між місцевим «Дніпром» та донецьким «Металургом». Розпочали обидві команди у швидкому темпі і вже на десятій хвилині помилка захисту «Дніпра» дозволила гостям відкрити рахунок. Мораєс легко позбувся опіки Дугласа і пробив низом, і м’яч від штанги закотився у ворота. Бойко навіть не зреагував на цей удар. Через шість хвилин господарі зрівняли рахунок. Після передачі з правого флангу від Лучкевича, Коноплянка потужним ударом розстріляв ворота Бандури.
Після взяття воріт дніпропетровці не зупинилися, а продовжували атакувати. Коноплянка часто бив по воротах, але нечасто влучав. Захист «Дніпра» також не був особливо надійним, і кілька контратак «Металурга» були досить небезпечними. Другий тайм не змінив ні рахунку, ні самої гри. Моментів біля воріт обох було не так багато, але їх мало вистачити дніпропетровцям для перемоги. Знову на вістрі атаки був Коноплянка, який так і не зумів забити в другому таймі.
А ось після одного з ударів Дугласа м’яч із порожніх воріт вибив Чечер. На завершальних хвилинах матчу «Металург» відверто грав на відбій. У «Дніпра» ж мало що виходило в комбінаційній грі. Не допоміг господарям і вихід на поле Матеуса. Тож «Дніпро» задовольнився нічиєю і тепер ділить друге–третє місце в турнірній таблиці з донецьким «Шахтарем».
Результати матчів 14-го туру:
«Олімпік» (Донецьк) — «Чорноморець» (Одеса) — 2:1
Голи: 0:1 — Назаренко (37), 1:1 — Паст (50, авт.), 2:1 — Моха (56)
«Волинь» (Луцьк) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 3:1
Голи: 1:0 — Шабанов (9), 2:0 — Бікфалві (19), 3:0 — Бікфалві (29), 3:1 — Яворський (31)
«Металург» (Запоріжжя) — «Шахтар» (Донецьк) — 0:4
Голи: 0:1 — Марлос (56), 0:2 — А. Тейшейра (60), 0:3 — А. Тейшейра (61), 0:4 — Веллінгтон Нем (90)
«Металіст» (Харків) — «Зоря» (Луганськ) — 4:2
Голи: 0:1 — Пилявський (36), 1:1 — Жажа (39, пен.), 2:1 — Жажа (49), 3:1 — Болбат (65), 3:2 — Петряк (84), 4:2 — Жажа (90+1)
«Ворскла» (Полтава) — «Динамо» (Київ) — 0:3
Голи: 0:1 — Ярмоленко (53), 0:2 — Мбокані (62), 0:3 — Мбокані (67)
«Карпати» (Львів) — «Говерла» (Ужгород) — 1:0
Гол: 1:0 — Костевич (75)
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Металург» (Донецьк) — 1:1
Голи: 0:1 — Мораєс (10), 1:1 — Коноплянка (16)

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».