Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 03 Жовтень 2014 03:00

Перший тайм – за кварцяним

Rate this item
(0 votes)

Із вось­ми пер­ших мат­чів 1/8 фі­на­лу Куб­ка Ук­раї­ни у двох ста­ли­ся сен­са­ції. Вчо­раш­ній пред­став­ник дру­гої лі­ги — дніп­ро­дзер­жин­ська «Сталь» — зу­мі­ла пе­ре­гра­ти пред­став­ни­ка ви­що­го ди­ві­зіо­ну — оде­ський «Чор­но­мо­рець», а лі­дер прем’­єр-лі­ги— дніп­ро­пет­ров­ський «Дніп­ро» — на ви­їз­ді по­сту­пи­вся луць­кій «Во­ли­ні».

У матчі в Луцьку глядачі побачили багато боротьби. За весь поєдинок обидві команди з десяток разів не влучили у площину воріт. При цьому головний арбітр гри Арановський показав дев’ять жовтих карток.
На полі було багато дрібних фолів та навіть гол рукою від Калініча, який скасував боковий суддя. Тим не менше забила «Волинь» з пенальті. На 36-й хвилині Матей біля кута воротарського майданчика перечепився через Федецького і впав. Рефері, не вагаючись, вказав на одинадцятиметрову позначку. Бікфалві пробив сильно і без шансів для Лаштувки.


У другому таймі Мирон Маркевич підсилив напад і випустив на поле Зозулю замість непомітного Політила. Однак cтандарти від Ротаня та подачі з флангів навряд чи могли здивувати господарів. Кілька разів небезпечно пробивав Селезньов, але всі рази вище воріт.
По-справжньому роботи в цій зустрічі не мали лише воротарі. Обидві команди віддали багато сил, і вийшла справжня кубкова гра. Наприкінці матчу «Дніпро» мав кілька моментів, щоб зрівняти рахунок, але в одному випадку Ротань не влучив у ворота, пробиваючи з гострого кута, а на 89-й хвилині м’яч у штрафному майданчику «Волині» зачепив руку Приндети, але цього не помітив Арановський.
Отже, наставник господарів Віталій Кварцяний виграв перший матч кубкової дуелі, а остаточна доля цього протистояння визначиться за два тижні в Дніпропетровську.
Київське «Динамо» здобуло важку перемогу в матчі з «Карпатами». Команді Сергія Реброва вистачило одного м’яча, щоб завершити виїзну гру переможцем.
Динамівці дуже вдало розпочали поєдинок, затиснули суперника на його половині поля і вже на 6-й хвилині повели в рахунку. Теодорчик після сильного прострілу Ленса прийняв м’яч у штрафному майданчику суперника і другим дотиком переграв воротаря.
Після швидкого взяття воріт кияни продовжували пресингувати суперника, але робили це вже не так активно. «Карпати» ж зуміли вирівняти гру ближче до середини тайму. На старті другої сорокап’ятихвилинки малюнок гри не змінився, і Йовічевич вирішив піти ва-банк, кинувши у бій гравців атакувального плану — Худоб’яка, Голодюка та Страшкевича.
Після цього десь із 60-ї хвилини «Карпати» заволоділи ініціативою, і у «Динамо» почали з’являтися серйозні проблеми. Непогані моменти не змогли використати Кожанов і Пластун. В якихось епізодах львів’янам не вистачало майстерності, в якихось — прихильності фортуни.
В останні десять хвилин гості відійшли до свого штрафного майданчика і грали на утримання рахунку. Львівські футболісти з усіх сил намагалися відновити рівновагу, але пробити Рибку їм цього вечора так і не вдалося. У підсумку — перемога «Динамо» з рахунком 1:0.
ФК «Полтава» стала єдиною командою першої ліги, яка зуміла зупинити в 1/16 представника прем’єр-ліги. Полтавчани несподівано для багатьох у попередній стадії Кубка України переграли донецький «Металург».
А от у першому матчі 1/8 проти титулованого «Шахтаря» сенсації не сталося. Вже традиційно з перших хвилин матчу гірники заволоділи ігровою ініціативою. «Полтава», у свою чергу, була не проти такого розвитку подій, повністю сконцентрувавшись на грі другим номером. І вже перша контратака підопічних Близнюка могла принести свої результати.
На четвертій хвилині гольовий момент утратив Соломка, який із кількох метрів пробив у голкіпера «Шахтаря». Після цього гості почали активніше атакувати ворота Кучинського. Футболісти полтавського клубу продовжували грати на контратаках, і на 22-й хвилині Соломка втратив ще один момент для того, щоб відкрити рахунок, — знову врятував свою команду П’ятов.
Ще через вісім хвилин супермомент створив Боровець — цього разу за гірників вступилася стійка воріт П’ятова, а удар усе того ж Соломки виявився невлучним. Утім, на 36-й хвилині футболісти з Полтави свого домоглися. Захисник Бутенін підключився до атаки, виконав передачу на дальню стійку, звідки Фомич відправив м’яч у сітку воріт П’ятова.
Однак недовго раділи фанати на стадіоні «Локомотив». Перед самісіньким свистком на перерву «Шахтар» рахунок зрівняв після удару головою Тейшейри.
Другий тайм також розпочався з атак донеччан. «Полтава» почала тягнути час. Господарі поля вже не йшли великими силами в контратаки, зосередившись на захисті власних воріт. І даремно, адже грати проти команд рівня «Шахтаря» в такій манері дуже складно.
Гірники створили багато гострих моментів біля воріт суперника і на 70-й хвилині свого домоглися. Гладкий після передачі в один дотик від Бернарда вивів свою команду вперед.
Після цього «Полтава» «поплила». Моменти біля воріт Кучинського почали виникати дуже часто. Через шість хвилин після голу Гладкого третій м’яч у ворота господарів забив Тейшейра, а ще через п’ять хвилин удалося відзначитися Чигринському, який повернувся до складу гірників після десятимісячної відсутності.
При такій грі за десять хвилин до фінального свистка переможець був відомий. Залишалося відкритим питання, чи вдасться підопічним Близнюка бодай скоротити рахунок. Не вдалося. У «Шахтаря» було більше бажання забити ще, і цього гірники досягли.
Уже у доданий час правила у штрафному майданчику господарів порушили проти Дентіньо, і сам постраждалий реалізував пенальті, встановивши остаточний рахунок 5:1, який фактично не залишає інтриги на матч-відповідь.
Результати перших матчів 1/8 фіналу Кубка України:
«Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Чорноморець» (Одеса) — 2:1
Голи: 1:0 — Котляр (24, пен.), 1:1 — Гай (45), 2:1 — Котляр (82, пен.)
«Олімпік» (Донецьк) — «Металург» (Запоріжжя) — 2:0
Голи: 1:0 — Ситник (7), 2:0 — Гельзін (70, пен.)
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Ворскла» (Полтава) — 0:1
Гол: Ковпак (12, пен.)
«Говерла» (Ужгород) — «Металіст» (Харків) — 2:2
Голи: 1:0 — Каверін (10), 1:1 — Шав’єр (56), 2:1 — Мякушко (67), 2:2 — Шав’єр (87)
«Волинь» (Луцьк) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 1:0
Гол: Бікфалві (37, пен.)
«Карпати» (Львів) — «Динамо» (Київ) — 0:1
Гол: Теодорчик (6)
ФК «Олександрія» — «Зоря» (Луганськ) — 0:1
Гол: Малишев (57)
ФК «Полтава» — «Шахтар» (Донецьк) — 1:5
Голи: 1:0 — Фомич (36), 1:1 — Тейшейра (45+1), 1:2 — Гладкий (69), 1:3 — Тейшейра (75), 1:4 — Чигринський (80), 1:5 — Дентіньо (90+5).

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».