Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Вересень 2014 03:00

Нещастя «Металіста»

Rate this item
(0 votes)

Фут­боль­ний се­зон у роз­па­лі — про­від­ні ук­ра­їн­ські клу­би вже не тіль­ки про­ве­ли по сім мат­чів на­ціо­наль­но­го чем­піо­на­ту, а й стар­ту­ва­ли в гру­по­вих тур­ні­рах єв­ро­куб­ків. Пер­ші мат­чі в Лі­зі Єв­ро­пи скла­ли­ся по-різ­но­му — «Ди­на­мо» сво­го пор­ту­галь­сько­го су­пер­ни­ка на ви­їз­ді роз­гро­ми­ло, «Дніп­ро» прог­но­зо­ва­но про­грав іта­лій­сько­му «Ін­те­ру», на­то­мість «Ме­та­ліст» на остан­ніх се­кун­дах втра­тив за­слу­же­ну ні­чию в зу­стрі­чі з ту­рець­ким «Траб­зонс­по­ром».

Лише для динамівців безхмарно склався перший поєдинок групової стадії Ліги Європи. Скромний португальський «Ріу Аве» зазвичай не хапає зірок із неба і в національному чемпіонаті, але цього року зміг здобути право зіграти у єврокубках. Дебютантові бракує не лише майстерності, а й досвіду — кияни легко долали захисні бар’єри господарів. На 20-й хвилині у своєму стилі забив Андрій Ярмоленко — змістившись із правого флангу до центру і пробивши з лінії штрафного майданчика. За кілька хвилин Юнес Беланда зробив рахунок 2:0, а в другому таймі розгром остаточно оформив Андрій Кравець.


«Нашій команді сьогодні вдалося реалізувати свої моменти. Так, у нас були проблеми в обороні, але добре, що ми зіграли «на нуль». Це повинно додати впевненості хлопцям на наступні ігри», — сказав після матчу головний тренер «Динамо» Сергій Ребров.
«У нас на кожен матч настанова відбирати м’яч при втраті, сьогодні це виходило краще. Я думаю, що хлопцям самим подобається відбирати м’яч поблизу чужого штрафного майданчика, тому що з’являється простір, з’являються моменти», — додав Ребров.
Не оминув наставник увагою і дебют у єврокубках молодого захисника Микити Бурди.
«Потрібно було підібрати правильні слова. щоб він був готовий психологічно, адже фізично Бурда готовий. Він це доводить в іграх за дубль. Добре показав він себе і в матчі за Кубок України», — розповів керманич динамівців.
В іншому матчі групи J румунський «Стяуа» розгромив данський «Ольборг» — 6:0. 2 жовтня лідери квартету зіграють у Києві.
Ще два матчі закінчилися поразками українських клубів. «Дніпро» на рівних грав з італійським грандом «Інтером» до середини другого тайму, коли другу жовту картку отримав лідер команди Руслан Ротань. Одразу після того міланці реалізували чисельну перевагу, рахунок 0:1 зберігся до фінального свистка.
Проти команд рівня «Інтера» завжди важко грати у меншості. Про це після поразки сказав голкіпер дніпропетровців Денис Бойко.
«Можна говорити, що старт в єврокубках не вийшов. «Інтер» хороша команда. Ми вже не перший рік граємо з італійськими командами і, мабуть, трошки розуміли, як потрібно діяти проти них. У підсумку непогано провели перший тайм», — зазначив він.
«Не буду брати на себе відповідальність та говорити, що вилучення все вирішило наперед, але рахунок до цього був 0:0. Після вилучення команда трохи підсіла. Це вже будемо розбирати всередині клубу», — зауважив Бойко.
З рахунком 0:0 закінчився інший поєдинок у групі F. Так в Азербайджані зіграли «Карабах» і французький «Сент-Етьєн». На початку жовтня «Дніпро» зіграє у Франції.
А найприкрішою була поразка «Металіста». Харків’яни у Львові приймали турецький «Трабзонспор» і першими пропустили, коли в середині першого тайму неуважно зіграли після подачі з кутового. По перерві гра господарів налагодилася, логічний гол після красивої атаки забив Володимир Гоменюк. За півгодини, що залишалася до фінального свистка, номінальні господарі мали набагато більше шансів відзначитися переможним м’ячем, та футбольна фортуна вирішила, що свою прихильність до харків’ян витратила ще на кваліфікаційних стадіях турніру. Штрафний на останніх доданих секундах (навіть не хвилинах) гри перетворився на гол, і «Трабзонспор» полетів до Туреччини з трьома очками замість одного...
«Гадаю, що ми сьогодні не заслуговували на поразку. Щонайменше нічия мала бути, але ми вже нічого не змінимо. Трохи втратили концентрацію в кінці зустрічі і пропустили цей м’яч. Результат матчу вирішили два стандарти», — зазначив головний тренер «Металіста» Ігор Рахаєв.
«Наприкінці матчу позначилася втома, тому окремо когось звинувачувати непотрібно. Звісно, винні, адже пропустили м’яч. Утім, все одно показали хорошу гру. Я вдячний футболістам за самовіддачу. Ми грали тільки на перемогу, забити могли Вільягра і Гоменюк», — додав Рахаєв.
За словами наставника, команда «рухається вперед» і «перебуває на правильному шляху».
Те, що турецькій команді до певної міри пощастило, визнав і її наставник Вахід Халілходжич. «Дуже важлива та важка перемога. Це далеко не найкращий матч для нас, зате ми виграли. Трохи слизьким був газон, і у нас були помилки при обробці м’яча. Якщо коротко резюмувати, то я дуже задоволений результатом, але незадоволений грою. Уперше пробували такий склад, і ті помилки, яких ми припустилися, вважаю природними», — сказав боснійський фахівець.
У квартеті L синхронно з «Трабзонспором» три очки здобула польська «Легія». На своєму полі варшав’яни були сильнішими, ніж бельгійський «Локерен» — 1:0. 2 жовтня «Металіст» намагатиметься реваншуватися в Бельгії.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».