Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 19 Вересень 2014 03:00

Луганський синдром «Динамо»

Rate this item
(0 votes)

В остан­ні ро­ки мат­чі ки­їв­ських ди­на­мів­ців про­ти лу­ган­ської «Зо­рі» про­хо­дять у на­пру­же­ній бо­роть­бі. В остан­ніх трьох до­маш­ніх по­єдин­ках лу­ган­ча­ни дві­чі від­би­ра­ли оч­ки у сто­лич­них фут­бо­ліс­тів, а в лис­то­па­ді ми­ну­ло­го ро­ку на­віть ви­гра­ли.

Не стала для киян легкою прогулянкою і звітна зустріч. До того ж і перерва у чемпіонаті мала зіграти на руку «чорно-білим». Наша молодіжка, кістяк якої складають гравці «Зорі», виконала завдання-мінімум — здобула путівку до плей-оф кваліфікації Євро-2015. Українські ж «збірники» «Динамо» програли Словаччині, тому настрій був не найкращим.
Окрім того, незрозумілою була поведінка керівництва «Зорі», яке було невдоволене датою проведення зустрічі. Дійшло до того, що луганчани навіть погрожували не вийти на поєдинок. Та, зрештою, розум взяв гору над емоціями, і матч відбувся у призначені терміни.


Зі стартових хвилин футболісти «Зорі» всупереч прогнозам заволоділи ініціативою. Вже на 8-й хвилині поперечина врятувала Шовковського. Малишев пробив з-за меж штрафного майданчика. У відповідь після метушні у штрафному майданчику господарів завдав удару Ленс, однак влучив у Шевченка. А у середині тайму стався досить логічний гол у ворота «Динамо». Віда порушив правила поблизу штрафного майданчика, а Хомченовський пробив у кут воріт — 1:0.
Після пропущеного м’яча «біло-сині» активізувалися, але ледь не отримали другий гол у власні ворота. Знову Малишев наважився на удар з-за меж штрафного майданчика, і м’яч рикошетом від захисника ледь не залетів у дальній від Шовковського кут. А завершився тайм невлучним пострілом Сидорчука, який не зумів влучити у ворота з кількох метрів.
Другий тайм розпочався з атак гостей. Вони багато атакували, але ледве знову не отримали м’яч у власні ворота. Будківський вирішив пробити з гострого кута, влучив у стійку, а добивання від Хомченовського було неточним. Не забиваєш ти — забивають тобі. За кілька хвилин Ленс віддав відмінну передачу на хід Теодорчику, який розстріляв ворота Шевченка — 1:1.
Це був перший провал у захисті підопічних Юрія Вернидуба. Динамівці продовжували атакувати. На 82-й хвилині каркас воріт врятував уже «Зорю». Ярмоленко на техніку пробив у дальній кут, а влучив у поперечину.
Після цього пішла відкрита гра, і «Динамо» частенько пропускало контратаки. Проте саме киянам удалося забити на останніх хвилинах основного часу. Ленс записав собі в актив другу гольову передачу, зробивши простріл із флангу, а Кравець в один дотик переправив м’яч у сітку.
Здавалося, що динамівці свого вже не втратять, однак вони пропустили. Каменюка з аута вкинув м’яч у штрафний майданчик, Чайковський завдав удару, який заблокувала стійка, а першим на добиванні був Любенович, який пробив прямісінько в дев’ятку, і фінальний свисток зафіксував бойову нічию — 2:2.
Протистояння «Металіста» та «Дніпра» вже давно стало окрасою чемпіонату України. Цікаво, що в останніх восьми поєдинках дніпряни змогли не програти лише одного разу. Сталося це в 2011 році. В інших випадках харків’яни неодмінно святкували перемогу. Втім, цього разу все змінилося.
На старті матчу господарі більше володіли перевагою, хоча до гострих моментів біля воріт Бойка справа не доходила. «Дніпро», у свою чергу, також грав дуже обережно, але вже перша гостра атака гостей завершилася голом у ворота Шуста.
Усе почалося з помилки Жажи, після чого м’яч перехопив Шахов. Євген віддав на Кравченка, який вивів на ударну позицію Бруно Гаму. Португалець трохи протягнув м’яч, змістився ближче до штрафного майданчика і пробив у ближній кут воріт харківської команди — 1:0.
Після цього підопічні Маркевича віддали ініціативу супернику, проте скористатися цим «Металіст» не зумів. За хвилину до перерви ще одна помилка центральних захисників призвела до другого взяття воріт. Бруно Гама пробив з-за меж штрафного майданчика, оформивши дубль.
По перерві Ігор Рахаєв підсилив атаку своєї команди Гоменюком. Утім, на 54-й хвилині за фол останньої надії проти Калінича пряму червону картку отримав Вільягра.
У черговий раз Рахаєву необхідно було щось змінювати, і на поле вийшов новачок команди Сергій Болбат. У меншості «Металіст» заграв гостріше, але чисельна меншість досить часто про себе нагадувала. Свого гості вкотре досягли на 62-й хвилині. Хет-трик на свій рахунок записав невгамовний Гама.
Через чотири хвилини «Металіст» один м’яч відквитав — класним ударом з-за меж штрафного майданчика ворота Бойка вразив Болбат. Згодом «Дніпро» ледь не пропустив удруге, проте удар Кобіна головою парирував Бойко.
Під завісу матчу розпочався бенефіс невикористаних моментів від підопічних Маркевича. Однак за дві хвилини до фінального свистка свою безгольову серію перервав Селезньов після прострілу від Коноплянки, а трохи згодом і сам півзахисник «Дніпра» забив п’ятий м’яч у ворота харківської команди. «Металіст» відповів м’ячем престижу. Відзначився Хав’єр. У підсумку — впевнена перемога «Дніпра».
Донецький «Шахтар» напередодні старту в Лізі чемпіонів без особливих проблем впорався з «Чорноморцем». У одеситів план на гру змінився буквально за пару хвилин до стартового свистка. Основний голкіпер Дмитро Безотосний травмувався на передматчевій розминці, тому місце у воротах довірили Євгену Пасту.
Загалом другий воротар одеського клубу відіграв непогано, за винятком двох епізодів, коли гірникам удалося забити. У першому з них Паст навіть ледь не виручив своєї команди, відбивши удар Луїса Адріано з близької відстані. Однак без підтримки партнерів, які «загубили» Фернандо у своєму штрафному майданчику, впоратися з добиванням у нього шансів не було.
Більшу частину другого тайму гірники відіграли в економному режимі, який, здавалося, може зіграти злий жарт із командою Мірчі Луческу. Проте єдиний по-справжньому гострий момент біля воріт Каніболоцького не зміг реалізувати Опанасенко, а на більше господарям награти вже не вистачало сил. «Шахтар» наприкінці гри забив ще один м’яч. Переможну крапку поставив Гладкий.
Результати матчів 6-го туру:
«Олімпік» (Донецьк) — «Металург» (Донецьк) — 3:2
Голи: 0:1 — Лазич (7), 1:1 — Дорошенко (21), 2:1 — Ситнік (60), 3:1 — Семенина (90+1), 3:2 — Лазич (90+4, пен.)
«Металіст» (Харків) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 2:5
Голи: 0:1 — Гама (14), 0:2 — Гама (44), 0:3 — Гама (62), 1:3 — Болбат (66), 1:4 — Селезньов (88), 1:5 — Коноплянка (90+4), 2:5 — Хав’єр (90+5)
«Зоря» (Луганськ) — «Динамо» (Київ) — 2:2
Голи: 1:0 — Хомченовський (24), 1:1 — Теодорчик (59), 1:2 — Кравець (88), 2:2 — Любенович (90+3)
«Чорноморець» (Одеса) — «Шахтар» (Донецьк) — 0:2
Голи: 0:1 — Фернандо (26), 0:2 — Гладкий (90)
«Волинь» (Луцьк) — «Металург» (Запоріжжя) — 3:0
Голи: 1:0 — Мемешев (48), 2:0 — Жунич (56), 3:0 — Матей (69)
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Говерла» (Ужгород) — 2:2
Голи: 0:1 — Каверін (10), 1:1 — Тотовицький (38, пен.), 1:2 — Качараба (66), 2:2 — Тотовицький (83)
«Ворскла» (Полтава) — «Карпати» (Львів) — 2:0
Голи: 1:0 — Дедечко (80), 2:0 — Ковпак (88)

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».