Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 29 Серпень 2014 03:00

«Металург» – зайвий

Rate this item
(0 votes)

Піс­ля мат­чів 1/16 фі­на­лу Куб­ка Ук­раї­ни ли­ше од­на коман­да Прем’­єр-лі­ги зму­ше­на бу­ла за­ли­ши­ти цей тур­нір. Не по­щас­ти­ло до­нець­ко­му «Ме­та­лур­гу», який по­сту­пи­вся пред­став­ни­ку пер­шої лі­ги. Од­нак і де­яким лі­де­рам віт­чиз­ня­но­го фут­бо­лу до­ве­ло­ся до­клас­ти чи­ма­ло зу­силь для то­го, щоб про­йти до на­ступ­но­го ра­ун­ду.

Дніпропетровському «Дніпру» у протистоянні з чернігівською «Десною» вистачило одного м’яча, щоб пробитися до наступного кола. «Десна» на правах господаря з перших хвилин намагалася діяти дуже агресивно, «Дніпро» не поспішав форсувати події. Команда першої ліги майже на рівних грала проти одного з претендентів на «золото» Прем’єр-ліги.
Уже на 9-й хвилині господарі награли на небезпечний момент, але після удару Деребчинського м’яч рикошетом від захисника пішов на кутовий. «Десна» продовжувала атакувати, і за дві хвилини ледь не награла на пенальті у ворота суперника. Федецький порушував правила у власному штрафному майданчику.

Головний арбітр без роздумів показав захисникові червону картку і призначив пенальті. І якби не боковий арбітр, який до цього зафіксував офсайд, суддя вигнав би Артема і не відомо, як би склалася гра для дніпрян. Після цього «Дніпро» додав у швидкості і, як наслідок, біля воріт Федоренка почало з’являтися більше моментів. На 36-й хвилині після удару Матоса на добиванні першим був Чеберячко, який і став автором єдиного забитого м’яча.
У другому таймі «Десна» чекала на свій шанс у контратаці. На 73-й хвилині Картушов небезпечно пройшов по флангу, прострілив до штрафного, але Польовому вдалося зіграти на перехопленні. За великим рахунком, більше моментів у «Десни» не було.
Чинний володар Кубка України — київське «Динамо» вдало розпочало захист титулу в Кіровограді матчем проти місцевої «Зірки». Кияни вирішили не відкладати справи у довгий ящик і відкрили рахунок у матчі вже на 2-й хвилині. Беланда продерся лівим флангом, виконав навісну передачу на Безуса, Роман головою точно у дотик переправив м’яч на Кравця, який пробив у кут воріт Козаченка. Через десять хвилин вже сам Артем виступив асистентом під час взяття воріт суперника, віддавши точну передачу на Калитвінцева. Господарі поля голову не опустили і на 15-й хвилині отримали право на пенальті (Рибка порушив правила проти Чичикова). Однак сам голкіпер «Динамо» свою помилку і виправив, вдало відбивши м’яч після удару Чередниченка.
Трохи згодом дві непогані нагоди забити третій м’яч у ворота «Зірки» втратив Безус. Відтак кіровоградці перехопили ініціативу, створивши кілька небезпечних моментів, однак підопічних Бузника підвела реалізація. У другому таймі швидкості впали, і моментів фактично не було. Однак на 55-й хвилині динамівці отримали право на одинадцятиметровий. Утім, Гусєв переграти голкіпера не зумів. Однак через десять хвилин підопічні Реброва таки засмутили Козаченка втретє. Після кутового у виконанні Ленса відзначився Драговіч. Часу і сил у кіровоградської команди залишалося лише на гол престижу. На першій доданій хвилині павутину воріт Рибки зірвав Бацула. У підсумку «Динамо» здобуло заслужену перемогу.
У друголігової «Оболоні-Бровар» у матчі з «Шахтарем» шансів практично не було. Але команда «пивоварів» зуміла нав`язати гірникам боротьбу. Чемпіони України недооцінили свого суперника. У першому таймі бразильці «Шахтаря» грали явно впівсили. За такої гри кілька моментів створили господарі. Так, на 14-й хвилині Шваб метрів із дванадцяти не влучив у ворота П’ятова. Після цього «Шахтар» перехопив ініціативу. У другому таймі донеччани закрили «Оболонь-Бровар» на його половині поля.
Дива реакції демонстрував 18-річний воротар киян Назарій Федорівський. М’яч у ворота вперто не йшов. З положення поза грою гол забив Коста, не влучив у порожні ворота з кількох метрів Гладкий, відбивав усе, що летіло в рамку воріт Федорівський. Але коли йшла 90-та хвилина, і всі готувалися до додаткового часу, «Шахтар» забив. У штрафному майданчику «Оболоні» збили Гладкого, і суддя поставив на одинадцятиметрову позначку. Адріано пробив влучно і вивів свою команду до 1/8 фіналу.
Харківський «Металіст» зустрічався з представником першої ліги — ФК «Суми». Харків’яни цей матч проводили не в найсильнішому складі. Сумська команда з перших хвилин матчу вирішила не записувати себе в аутсайдери і намагалася атакувати. І хоча у господарів не все виходило, але команда Юрія Ярошенка виглядала досить пристойно. Щоправда, перший по-справжньому небезпечний момент на 44-й хвилині створили гості. Кулаков вийшов сам на сам з голкіпером, але пробив у штангу.
У другому таймі «Суми» відповіли ударом у поперечину воріт у виконанні Гребенюка. У свою чергу, півзахисник гостей Торрес знову перевірив на міцність штангу. У цілому другий тайм залишився за господарями, але основний час закінчився внічию — 0:0. У овертаймі Фортуна усміхнулася «Металісту». Кулаков у штрафному майданчику розібрався із захисником і пробив у кут воріт — 1:0. У «Сум» шансів зрівняти рахунок більше не було.
Результати матчів
1/16 фіналу:
«Тернопіль» — «Олександрія» — 1:1 (1:1), дод. час — 0:0, з пен. — 3:4
Голи: 1:0 — Богданов (2), 1:1 — Чепурненко (10)
«Миколаїв» — «Іллічівець» (Маріуполь) — 0:1
Гол: 0:1 — Яворський (77)
«Полтава» — «Металург» (Донецьк) — 2:1
Голи: 1:0 — Коркішко (30, з пен.), 1:1 — Акіменко (40), 2:1 — Насібулін (90+1)
«Буковина» (Чернівці) — «Чорноморець» (Одеса) — 0:4
Голи: 0:1 — Аржанов (4), 0:2 — Діденко (17), 0:3 — Назаренко (28), 0:4 — Назаренко (49)
«Десна» (Чернігів) — «Дніпро» (Дніпрпетровськ) — 0:1
Гол: 0:1 — Чеберячко (36)
«Нива» (Тернопіль) — «Ворскла» (Полтава) — 1:5
Голи: 1:0 — Семенюк (1), 1:1 — Чеснаков (8), 1:2 — Ткачук (24), 1:3 — Янузі (42), 1:4 — Ковпак (56), 1:5 — Громов (80)
«Чайка» (Київська обл.) — «Карпати» (Львів) — 0:4
Голи: 0:1 — Голодюк (11), 0:2 — Ксьонз (27), 0:3 — Сергійчук (31), 0:4 — Костевич (48)
«Реал Фарма» (Овідіополь) — «Олімпік» (Донецьк) — 0:1
Гол: 0:1 — Лисенко (31)
«Нафтовик — Укрнафта» (Охтирка) — «Волинь» (Луцьк) — 0:1
Гол: 0:1 — Ерік (5)
«Геліос» (Харків) — «Металург» (Запоріжжя) — 0:1
Гол: 0:1 — Юсов (63)
«Зірка» (Кіровоград) — «Динамо» (Київ) — 1:3
Голи: 0:1 — Кравець (2), 0:2 — Калитвинцев (12), 0:3 — Драговіч (66), 1:3 — Бацула (90+1)
«Черкаський Дніпро» — «Говерла» (Ужгород) — 1:2
Голи: 0:1 — Бессалов (14), 1:1 — Кузнєцов (45+3), 1:2 — Шацьких (68)
«Оболонь— Бровар» (Київ) — «Шахтар» (Донецьк) — 0:1
Гол: 0:1 — Адріано (90+2, з пен.)
«Кремінь» (Кременчуг) — «Зоря» (Луганськ) — 0:2
Голи: 0:1 — Бородай (41), 0:2 — Ліпартія (47)
«Суми» — «Металіст» (Харків) — 0:1
Гол: 0:1 — Кулаков (108).
Дніпродзержинська «Сталь» пройшла до 1/8 фіналу, оскільки її суперник — «Сталь» з Алчевська — знялася з турніру.
А на цьому тижні в Будинку футболу відбулося жеребкування 1/8 фіналу Кубка України. За новим регламентом перед жеребкуванням команди були розділені на «сіяних» і «несіяних» відповідно до турнірної таблиці Прем’єр-ліги і ПФЛ.
Жеребкування 1/8 фіналу:
«Олімпік» (Донецьк) — «Металург» (Запоріжжя)
«Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Чорноморець» (Одеса)
«Полтава» (Полтава) — «Шахтар» (Донецьк)
«Говерла» (Ужгород) — «Металіст» (Харків)
«Волинь» (Луцьк) — «Дніпро» (Дніпропетровськ)
«Олександрія» (Олександрія) — «Зоря» (Луганськ)
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Ворскла» (Полтава)
«Карпати» (Львів) — «Динамо» (Київ)
У 1/8 фіналу команди зіграють між собою по два матчі. Стартові поєдинки будуть зіграні на полі команд, зазначених у списку першими, 27 вересня, матчі-відповіді — 29 жовтня.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».