Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 01 Серпень 2014 03:00

Фаворити починають з перемог

Rate this item
(0 votes)

Ось і стар­ту­вав 24-й за лі­ком чем­піо­нат Ук­раї­ни з фут­бо­лу. Пер­ший іг­ро­вий день ви­явив­ся вда­лим для гран­дів віт­чиз­ня­но­го фут­бо­лу. Всі во­ни здо­бу­ли пе­ре­мо­ги.

Стартовий матч нового чемпіонату срібний призер минулорічної першості — дніпропетровський «Дніпро» проводив у Львові. Поки на Сході України йде війна з терористами, Львів прийняв у себе відразу дві донецькі команди — «Металург» та «Шахтар». У матчі на «Арені Львів» команда Мирона Маркевича як гість зустрічалася з донецьким «Металургом».
У першому таймі, як і в цілому у всій грі, швидкісного та видовищного футболу у виконанні обох команд глядачі не побачили. «Дніпро» більше атакував, але небезпечних моментів команди створили практично порівну. У «Дніпра» варто відзначити удар Матеуса, після якого в гру вступив Бандура, а в «господарів» був момент, коли Прийма пробивав у порожні ворота, а звідти м`яч вибив Дуглас.


У другому таймі «Дніпро» повністю переграв свого суперника. У команди П’ятенка моментів у заключній 45-хвилинці практично не було. Знову був повільний темп гри, але і цього «Дніпру» вистачило для двох результативних атак. На 64-й хвилині Коноплянка зі штрафного поклав м’яч у верхній кут воріт «Металурга». Після цього Роман Зозуля показав усім футболку з написом: «Ротань — повертайся!» На цьому «Дніпро» не зупинився.
Гравці «Металурга» вже не встигали за швидким Матеусом та Коноплянкою, який піймав свою гру. На 71-й хвилині Чечер збив у штрафному майданчику Зозулю, і суддя призначив пенальті. З одинадцятиметрової позначки Матеус пробив влучно — і рахунок став 2:0. Свій шанс забити бодай гол престижу донеччани отримали вже в доданий арбітром час, коли суддя призначив пенальті у ворота «Дніпра». Однак після удару Алешандре дніпропетровців врятувала рука Бойка та поперечка воріт. Отже, рахунок гри не змінився, і «Дніпро» здобув цілком закономірну перемогу.
Підопічні Мірчі Луческу здобули другу перемогу на старті нового футбольного сезону в Україні. Після перемоги над «Динамо» у матчі за Суперкубок «Шахтар» розпочав новий чемпіонат України з упевненої перемоги над запорізьким «Металургом».
Не встигли ще всі глядачі зайняти свої місця на трибунах «Арени Львів», як рахунок у поєдинку було відкрито. «Гірники» розіграли м’яч з центру поля, після чого пішла довга передача в бік штрафного майданчика, де ні Гладкий, ні Лисицький до м’яча не дотягнулися, чим дезорієнтували інших гравців, але не Адріано. Луїс упевнено переграв Боровика. Трапилося це на 13-й секунді.
Пройшло ще кілька хвилин, і захист «Металурга» знову провалився. Але цього разу Лисицький в останню секунду кинувся під удар Ілсіньо, чим не дав донеччанам подвоїти рахунок. Запорожцям вдалося вирівняти гру лише ближче до середини тайму, коли вони і створили перший момент. Ракицький та Ордець втратили Платона, який вийшов на побачення з Каніболоцьким, але пробив поруч зі стійкою. «Помаранчево-чорні» відповіли ударом Фернандо, який відбив Боровик, і спробою Гладкого, після якої м’яч влучив у поперечину.
Після цього гра заспокоїлася, аж до останніх хвилин тайму, коли «Шахтар» перейшов у наступ більшими силами. І це принесло результат. Тайсон із лівого флангу зробив простріл, Адріано скинув на ногу Гладкому, якому ніхто не завадив пробити по воротах — 2:0.
У другій половині гри моментів було небагато. Запам’яталися лише дальні удари Прийомова у «Металурга» та Гладкого у «Шахтаря», з якими впоралися голкіпери. Лише наприкінці тайму футболісти схаменулися та створили кілька непоганих моментів. Потужний удар Прийомова на себе прийняв Ракицький, Юсов пробив повз стійку, а Болбат влучив у руки Боровику. Отож 2:0 — і «Шахтар» здобуває другу перемогу поспіль на «Арені Львів».
В останні роки «Ворскла» для «Динамо» стала серйозною перешкодою. Щоправда, на своєму полі кияни її перемагали. До того ж поєдинок було затьмарено вбивством президента полтавської команди Олега Бабаєва, яке сталося за день до звітної зустрічі.
У матчі за Суперкубок України «Динамо» справило неоднозначне враження, однак Ребров вирішив особливо не змінювати складу. Несподіванкою стало лише те, що в запасі залишився Андрій Ярмоленко. На вістрі атаки у киян грав Артем Кравець, адже через травму гру пропускав Дьємерсі Мбокані.
На жаль, Кравець не зумів показати себе кращим чином, змарнувавши кілька моментів. Серед цих нагод варто відзначити епізод на 50-й хвилині матчу: Беланда з-за меж штрафного майданчика пробив у захисника, м’яч після рикошету потрапив до Кравця, але Артем не зумів переграти Непогодова. Єдиний гол, який у підсумку виявився переможним, забив Роман Безус. Калитвинцев із кутового виконав передачу на дальню стійку, де помилився на виході Непогодов. Саме цією помилкою скористався Безус, який переграв на другому поверсі Дедечка і головою увігнав м’яч у дев’ятку воріт «Ворскли».
Після цього кияни повністю заволоділи ініціативою. «Ворскла» ж намагалася грати другим номером, але контратаки у підопічних Сачка явно не виходили. Реальну нагоду зрівняти рахунок мали Ковпак і Бараннік, однак першому не вистачило влучності, а удар другого парирував Шовковський. Зазначимо, що ці моменти були створені за кілька хвилин до завершення матчу. У підсумку «Динамо» довело справу до перемоги. І хоча рахунок був лише 1:0, але назвати цю перемогу непереконливою не можна. Так, «Ворскла» продемонструвала характер, однак цього для позитивного результату виявилося замало.
Харківський «Металіст» підтримав тенденцію переможного старту фаворитів. У матчі проти луганської «Зорі» команда Ігоря Рахаєва виглядала цікавіше в атаці і, як наслідок, перемогла 2:1. Перший тайм команди відіграли на низьких швидкостях і з мінімумом небезпечних моментів. Єдиний епізод, який заслуговує на увагу, це коли «Металіст» повів у рахунку. Азеведо скористався провалом оборони, увійшов до штрафного майданчика, але не пробив голкіпера. На щастя для харків’ян, на добиванні опинився Кулаков, який і забив свій дебютний гол у футболці харківського колективу.
Початок другого тайму, який видався більш багатим на події, «Зоря» розпочала досить активно і швидко могла зрівняти рахунок. Проте в штрафному майданчику з близької відстані двоє гравців «Зорі» не змогли пробити, а подальше падіння Чайковського суддя розцінив як симуляцію. І відразу після цього спрацювало давнє правило: «Не забиваєш ти — забивають тобі». Флангова атака харківського клубу завершилась ударом Вільягри в дальню дев’ятку, і Шевченко не зміг врятувати свою команду.
Здавалося, після цього «Зоря», якій вже нічого втрачати, побіжить активно вперед, але команда Юрія Вернидуба цього не робила. Відіграти один м’яч зусиллями Любеновича луганчанам все ж удалося, але повторити результат 2:2, який було зафіксовано минулого сезону, не вдалося. Тож перемога «Металіста» з рахунком 2:1.
Результати матчів 1-го туру:
«Металург» (Донецьк) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 0:2
Голи: 0:1 — Коноплянка (64), 0:2 — Матеус (71, пен.)
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Волинь» (Луцьк) — 1:2
Голи: 1:0 — Кулач (6, пен.), 1:1 — Бікфалві (86), 1:2 — Бабенко (90+2)
«Чорноморець» (Одеса) — «Олімпік» (Донецьк) — 4:0
Голи: 1:0 — Балашов (8), 2:0 — Гай (45), 3:0 — Гай (49), 4:0 — Балашов (90+3, пен.)
«Говерла» (Ужгород) — «Карпати» (Львів) — 2:2
Голи: 1:0 — Шацьких (15), 1:1 — Пучковський (61), 1:2 — Балажиц (74), 2:2 — Тудосе (78)
«Шахтар» (Донецьк) — «Металург» (Запоріжжя) — 2:0
Голи: 1:0 — Адріано (1), 2:0 — Гладкий (44)
«Динамо» (Київ) — «Ворскла» (Полтава) — 1:0
Гол: 1:0 — Безус (11)
«Зоря» (Луганськ) — «Металіст» (Харків) — 1:2
Голи: 0:1 — Кулаков (32), 0:2 — Вільягра (54), 1:2 — Любенович (64)

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».