Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 19 Жовтень 2018 13:26

"Синьо-жовта" переможна осінь

Rate this item
(0 votes)

ЗБІР­НА УК­РАЇ­НИ ОБІ­ГРА­ЛА ЧЕ­ХІЮ І СТА­ЛА ПЕ­РЕ­МОЖ­ЦЕМ ГРУ­ПИ В ЛІ­ЗІ НА­ЦІЙ

На­ціо­наль­на збір­на Ук­раї­ни до­стро­ко­во пе­ре­мог­ла у сво­їй гру­пі в Лі­зі на­цій і на­ступ­но­го ро­зі­гра­шу вже гра­ти­ме в еліт­но­му ди­ві­зіо­ні.

«Синьо-жовті» обіграли у Харкові Чехію 1:0 завдяки голу Малиновського і стали недосяжними для суперників. Це безумовний успіх команди Андрія Шевченка, яка отримала також перестраховочну можливість зіграти у відбірковому плей-оф на Євро-2020.
Ну це якщо ми провалимо наступного року кваліфікацію Євро-2020 і фінішуємо у групі нижче другого місця. Зважаючи на нинішню гру збірної, дуже не хочеться, аби ми розгубили все набуте.

Щодо поєдинку в Харкові, то Україна розпочала матч очікувано — контроль м’яча, активні фланги, багато переміщень. У стартовому складі вийшли одразу п’ятеро атакуючих гравців — Ярмоленко, Марлос, Малиновський, Коноплянка і Яремчук.
Останній мав на початку дві реальні нагоди відзначитись, але обидва рази пробив неточно головою. Свої моменти Україна створювала після навісів, а от проникаючі атаки не виходили.
Водночас чехи також відповідали гострими випадами. Суперник уміло і високо пресингував наших гравців, і темп українських атак поступово впав. Порівняно з вересневим матчем Чехія дуже добре підготувалась і добре вивчила гру «синьо-жовтих».
Гол Малиновського (після відмінного пасу Яремчука) під завісу першого тайму дав нам додаткову психологічну перевагу. В цілому це був матч гідних суперників. Україна задавала темп — Чехія небезпечно відповідала.
У другому таймі стало зрозуміло, що збірна України перебудувалася на свій улюблений контратакуючий стиль. Центр поля контролювали чехи, але наші швидко йшли на ворота суперника, щойно вони перехопили м’яч. На жаль, українцям бракувало останнього пасу — саме через це Марлос і Ярмоленко загубили по моменту.
Циганков, який замінив Коноплянку, мав усе завершувати в цьому матчі, але не зумів переграти воротаря чехів. Гості насідали на наші ворота до останньої хвилини поєдинку, однак шансів уникнути поразки у них не було. Тим більше, зважаючи на блискучу гру П’ятова і безпомилкові дії наших захисників.
9 очок у трьох матчах Ліги націй проти Чехії та Словаччини — результат чудовий. Він — цілком заслуга тренерського штабу Андрія Шевченка, який зберіг у збірній чудову атмосферу, змусив гравців не лише битися на полі, але й думати і швидко приймати правильні рішення.
Уже зараз можна говорити, що гру «синьо-жовтих» посилили новачки — Марлос, Яремчук, Малиновський, Матвієнко. Сподіваємось, у резерві Шевченка не тільки нові кадри, але й нові ідеї.
* * *
Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував перемогу команди над Чехією (1:0) у рамках Ліги націй УЄФА.
Андрій Шевченко на післяматчевій прес-конференції, зокрема, подякував уболівальникам за підтримку та позитивно оцінив гру своїх підопічних.
«Хочу подякувати вболівальникам за підтримку, за створення чудової атмосфери, в якій було дуже приємно грати. Упевнений, за матчем спостерігала вся країна. Приємно, що нам удалося досягти бажаного результату.
Гру оцінюю дуже позитивно, хоча в деяких моментах були зроблені помилки, особливо в першому таймі. Але в цілому команда контролювала хід гри.
Хотілося б, щоб ми додали в завершенні атак, адже, маючи такі шанси за рахунку 1:0, не треба доводити матч до нервового завершення. Ми мали достатньо моментів, щоб забити вдруге, тоді було б значно легше. Адже можна пропустити після штрафного, кутового.
Команди в турнірі розподілені відповідно до їхнього рівня. Якщо згадати перший матч із чехами та сьогоднішній, то вони були важкими. Перемоги не даються нам легко.
Суперник виглядав добре, але ми перевершили його у швидкості та перемогли заслужено. У першій грі забили чехам вирішальний м’яч на останніх хвилинах.
Група не є простою для нас. Ми створюємо команду, рухаємося вперед. Для нашого сьогоднішнього рівня це гарні суперники.
Я вдячний гравцям. Той напрямок, який ми обрали, витримується. Змінюється у кращий бік якість гри. Є й результат. Але ми поки що лише на половині шляху.
Гол Малиновського — це класичний гол хорошого півзахисника. Він зайняв правильну позицію, створив для себе простір, отримав м’яч, правильно його обробив.
У Руслана чудовий удар, але й уся команда діяла чудово, створивши для нього такий момент», — цитує Шевченка прес-служба Федерації футболу України.

Святослав ВАСИЛИК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».