Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Вересень 2018 16:21

«Шахтар» із нічиєї стартував у Лізі Чемпіонів УЄФА

Rate this item
(0 votes)

Чемпіони України — футболісти донецького «Шахтаря» зіграли у середу, 19 вересня, внічию з німецьким «Гоффенхаймом» (2:2) у першому турі групового раунду Ліги чемпіонів УЄФА (квартет F).

М’ячі на стадіоні «Металіст» у Харкові забили Ісмаїлі (27) і Майкон (81) — у гірників; Флоріан Гріллич (6) та Говард Нордтвейт (38) — у гостей, повідомляє Укрінформ.
Матч обслуговувала суддівська бригада з Данії. Головний арбітр — Якоб Келет, лайнсмени — Ларс Гуммельгор і Гайне Соренсен, четвертий рефері — Крістіан Бріксен.
Наступний матч український клуб проведе 2 жовтня у Франції проти «Ліона». Початок гри — о 22:00.

* * *
Головний тренер донецького футбольного клубу «Шахтар» Паулу Фонсека поділився враженнями від виступу команди в першому матчі групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА.
Паулу Фонсека на післяматчевій пресконференції, зокрема, зазначив, що «Гоффенхайм» продемонстрував дуже сильний атакуючий футбол і створював велику кількість небезпечних моментів, особливо в першому таймі.
«Сталося приблизно те, чого ми очікували. Перед матчем багато хто не вірив і говорили, що це — слабка команда. «Гоффенхайм» показав на полі дуже сильний атакуючий футбол. Гості створювали велику кількість небезпечних моментів, особливо в першому таймі.
У свою чергу, ми зробили кілька помилок в обороні, давали їм виходити в гострі контратаки. Було багато простору, відкривалися зони, які повинні залишатися закритими. Це повністю доводить наші очікування напередодні поєдинку.
Так, були труднощі з переходом центральної лінії. Ми не могли пройти першу лінію супротивника, який буквально блокував початок нашої атаки. На сьогодні це — найважчий суперник у сезоні.
«Гоффенхайм» створив нам багато проблем, особливо в обороні. Хоча це заслуга не лише супротивника: ми в першому таймі допустили кілька помилок, які не можна було прощати.
Помилки П’ятова? Якщо трапляються індивідуальні помилки, люди завжди піднесуть їх до такої міри, що забудуть усе хороше, що футболіст робив раніше. У мене немає звички звинувачувати когонебудь із гравців індивідуально. Так, помилки трапляються, але нічого страшного в них немає.
Не варто забувати, що П’ятов — чудовий воротар. Думаю, ні в кого немає сумнівів із приводу його якостей. Він — найкращий голкіпер України. Коли я роблю вибір із цієї позиції, ніколи не сумніваюся.
На завершення хочу сказати про вболівальників, які прийшли на стадіон і бурхливо підтримували «Шахтар» навіть у ті моменти, коли ми поступалися. Від мене, тренерського штабу і всієї команди — велика подяка. Дякуємо», — цитує Фонсеку пресслужба ФК «Шахтар».
* * *
Юліан Нагельсманн на післяматчевій пресконференції зазначив, що задоволений діями своїх гравців, адже «Шахтар» — сильна команда, яка має досвід виступів у Лізі чемпіонів і грає на рівні Бундесліги.
«Ми дуже добре провели перші 15 хвилин, cпеціально глибоко відходили в захист і контратакували. У нас виник стовідсотковий момент, ми його реалізували і повели в рахунку. Також здорово зіграли в стартові 15 хвилин другого тайму: в цьому відрізку могли забити третій гол.
Успішно виходили з оборони в напад, але потім, можливо, трохи втомились і перейшли до захисту. Трохи невпевнено діяли на правому фланзі, звідси і перший пропущений м’яч.
Вважаю, ви сьогодні бачили дуже видовищний поєдинок, а особливо заключні 15 хвилин, коли 10 футболістів були змушені оборонятися. В цілому я задоволений результатом, гравці виконали поставлене завдання.
Я трохи розчарований нашими діями на правому фланзі, через що в деяких випадках ми не справлялися з тиском «Шахтаря». Це — перший такий відповідальний поєдинок у Лізі чемпіонів. Важливо було перевірити позиції, те, як ми зможемо реалізувати свої ідеї.
Показали себе відмінно, і перш за все в обороні, про що свідчить результат. Я б не став говорити про те, що нам просто не щастить.
Сьогодні ми грали з дуже досвідченою командою, яка не перший рік виступає в Лізі чемпіонів, і добре себе показали. Не думаю, що варто все списувати на нереалізацію наших шансів.
Я — наймолодший тренер в історії Ліги чемпіонів? Я дуже радий, що ми виступаємо в Лізі чемпіонів. Можливо, завдяки своєму віку я вношу новий рядок в історію турніру, але думаю, що прийде час і з’явиться ще більш молодий наставник.
Наскільки сильний «Шахтар»? «Шахтар» — дуже сильна команда з високоякісною грою на рівні Бундесліги. Є кілька тактичних речей, які ми винесли з цієї зустрічі, працюватимемо над ними. Як для виїзду ми провели прекрасний поєдинок», — цитує Нагельсманна пресслужба ФК «Шахтар».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».