Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Вересень 2018 13:05

Клас, пенальті, шість

Rate this item
(0 votes)

ЗБІР­НА УК­РАЇ­НИ ЗДО­БУ­ЛА ДРУ­ГУ ПЕ­РЕ­МО­ГУ В ЛІ­ЗІ НА­ЦІЙ

У Львові на порожній «Арені Львів» збірна України обіграла Словаччину 1:0 у Лізі націй УЄФА. Переможний м’яч забив Ярмоленко, реалізувавши пенальті наприкінці зустрічі.

На відміну від перемоги в Чехії, гра зі словаками вийшла важкою з багатьох причин. Утім, три очки здобуто і команда Андрія Шевченка впевнено лідирує в групі.
З перших хвилин матчу збірна України заволоділа простором, затисла словаків на їхній половині поля і вміло контролювала м’яч. Коноплянка, Марлос і Ярмоленко комбінували і намагалися вивести когось на ударну позицію. Виходило неефективно, бо бив лише Степаненко, і робив це невдало.

Словаки підтвердили — з ними буде непросто. Мак, Вайсс і Нємєц були заряджені на швидкі контратаки, і нашим крайнім захисникам Караваєву і Матвієнку доводилося грати дуже уважно.
Крім цього, Куцка, Лоботка і Гамшик демонстрували, що можуть тримати м’яч на нашій половині поля і загострювати гру.
Швидко стало зрозуміло, що словаки добре вивчили гру нашої збірної проти Чехії. Як наслідок — ледь помітними виявилися на полі Малиновський і Яремчук. Не проходили швидкі перепаси і у Марлоса з партнерами.
Словаки грали дуже щільно, і за таких обставин на перший план виходили дальні удари і стандарти. На жаль, ні з першим, ні з другим у нас не склалося.
Загалом переможна модель із чехами сьогодні не спрацювала. «Синьо-жовті» фактично прововтузились зі словацьким захистом до фінального свистка. Словаки дозволяли контролювати м’яч, але всі шляхи для загострення вони заблокували.
Час ішов, і сили наших лідерів танули. Останні 20 хвилин мали стати для України серйозним випробуванням, адже після виснажливого матчу в Чехії наша команда помітно підсіла фізично.
А от словаки додавали. На це Шевченко відреагував замінами, випускаючи Зінченка і Циганкова, які посилили нашу гру в Чехії.
Цей хід вирішив долю поєдинку і у Львові. Циганков щойно вийшов і заробив пенальті, який реалізував Ярмоленко. Чесно кажучи, в другому таймі особливих моментів у нас не було, тому і гол, і перемога стали винагородою нашій збірній за старанність і віру у власні сили.
Ще один висновок із цієї перемоги — команда Шевченка додає у класі. Саме командний клас «синьо-жовтих» і зробив різницю у цій майже рівній грі.
* * *
Збірна України з футболу під керівництвом головного тренера Андрія Шевченка потрапила до п’ятірки європейських команд, які у 2018 році провели більше 5 матчів і жодного разу не програли.
Окрім України, не зазнали поразок в основний час збірні Іспанії, Румунії, Косова і Андорри. Про це повідомляє XSPORT.
Підопічні Андрія Шевченка з початку року провели 4 товариські зустрічі і 2 матчі — в Лізі націй (Саудівська Аравія (1:1), Японія (2:1), Марокко (0:0), Албанія (4:1), Чехія (2:1), Словаччина (1:0)).

Святослав ВАСИЛИК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».