Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 12 Липень 2018 19:48

Лондонський виклик Андрія Ярмоленка

Rate this item
(0 votes)

Найкращий український футболіст Андрій Ярмоленко від сьогодні — гравець клубу англійської прем’єр-ліги (АПЛ) «Вест Гем». Його перехід із дортмундської «Боруссії» стався швидко і вчасно. Ярмоленко майже не втратив часу у передсезонній підготовці, а на адаптацію до нової команди і старту АПЛ у нього більше місяця.

Ярмоленко перейшов у «Боруссію» рік тому. Сезон для нього вийшов невдалим, насамперед через те, що сезон виявився невдалим і для самої «Боруссії». Українець класно розпочав, але далі сталася зміна головного тренера, пішли пошуки нових схем і моделей.

Андрій важко призвичаювався до всіх нововведень. Він утратив ігровий ритм, почав багато помилятись і опинився у резерві. Далі була травма в кінці січня, три місяці лікування і мляве завершення сезону.
Влітку в Дортмунді взяли курс на омолодження команди і 28-річний Ярмоленко потрапив до «чорного списку». Черговий новий тренер «Боруссії» Люсьєн Фавр не бачив українця у своїй моделі, а спортивний директор клубу Міхаель Цорк відверто визнав, що головна причина продажу Ярмоленка — «пошук молодих талантів».
Прискорили продаж українського півзахисника і самі покупці з «Вест Гема». Вони пішли на умови німців і погодилися заплатити майже 25 млн євро. Для «Боруссії» — це фактично великий комерційний успіх. Продати за таку суму немолодого вже футболіста після травми — тут і думати нічого.
От і вийшло, що, почувши ціну, «Боруссія» ледь не виштовхала Андрія з клубу. Принаймні, так здалося.
Отже, «Вест Гем». Клуб із Лондона (неофіційна футбольна столиця планети) зі славною історією, традиціями та купою фанатів по всьому світу. З минулого сезону команда грає на розкішному Олімпійському стадіоні, а всі розмови про те, що «Вест Гем» — клуб менш статусний, ніж «Боруссія», — порожні балачки. «Молотобійці» (прізвисько команди) — це справжній британський олдскул, на який завжди буде попит у футбольному світі.
Після невдалого минулого сезону (13-е місце) «Вест Гем» очікувано змінив головного тренера. Поява авторитетного Мануеля Пеллегріні означає, що боси клубу готові до будівництва нової команди.
На трансфери виділено майже 90 млн фунтів і тренерський штаб потроху скуповує потрібних гравців. Крім Ярмоленка, вже придбали польського воротаря Фабіанскі та талановитого французького захисника Діопа.
Сьогодні можна лише гадати, якою буде роль Ярмоленка в оновленому «Вест Гемі». Пеллегріні знаний тим, що майстерно вибудовує стосунки з футболістами і використовує їх кращі сторони.
У випадку з Ярмоленком можна стверджувати одне — українець має стати новим лідером команди. В усякому разі, заплатили за нього як за зірку.
Навряд чи Пеллегріні вигадає для Андрія якесь екзотичне місце на полі. Скоріше за все, він гратиме на своєму улюбленому правому фланзі атаки. При цьому ситуативна поява в центрі нападу чи на лівому фланзі також не стане сенсацією — Ярмоленко футболіст універсальний і здатен за потреби закрити проблемну позицію.
У будь-якому разі нинішні лідери «Вест Гема» Арнаутович і Чічаріто отримали відмінного партнера.
І взагалі, від цього трансферу виграли всі: «Боруссія» отримала гроші, «Вест Гем» — сильного футболіста і потенційну зірку, а сам Ярмоленко — можливість грати в найсильнішому клубному чемпіонаті на планеті і черговий виклик у кар’єрі.
* * *
Український півзахисник Андрій Ярмоленко прокоментував свій перехід у «Вест Гем». Про це він розповів офіційному сайту клубу.
«Вест Гем» — великий клуб із чудовими фанатами. Я не другий Ліонель Мессі, але я обіцяю, що буду віддавати всі сили на футбольному полі. Я буду робити все, щоб команда перемагала якомога більше, і якщо пощастить — боролася за трофеї.
АПЛ — це не просто одна з кращих, а найкраща ліга світу. У ній важко заграти, так що мені буде цікаво спробувати свої сили. Само собою, для будь-якого футболіста краще грати проти серйозних суперників.
Тільки в таких іграх є реальний шанс заявити про себе, і для цього я приїхав до Англії. Ми будемо намагатися робити наших шанувальників щасливими», — заявив Ярмоленко.
Нагадаємо, Ярмоленко підписав із «Вест Гемом» контракт за схемою 4+1. Сума угоди становила 22 мільйони фунтів.

Святослав ВАСИЛИК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».