Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 12 Липень 2018 19:44

Збірна Хорватії вперше в історії вийшла у фінал ЛЧ

Rate this item
(0 votes)

На чемпіонаті світу з футболу в другому півфінальному матчі, в якому зустрічалися збірні Хорватії та Англії, перемогли хорвати з рахунком 2:1.

Англійці мали повну перевагу в першому таймі і вже на початку гри, на 5-й хвилині, Кіран Тріппьє чудовим ударом зі штрафного відкрив рахунок у матчі. Після цього англійці мали ще чимало моментів для того, щоб збільшити рахунок, але перевага команди так і залишилася мінімальною.
Після перерви хорвати різко підвищили темп і повністю змінили гру, а на 68-й хвилині Іван Перішич зрівняв рахунок.

Вирішальний момент у матчі стався на 109-й хвилині, вже в додатковий час, коли Маріо Манджукич скористався пасом верхом із глибини і, вийшовши один на один із воротарем англійців Пікфордом, пробив повз голкіпера точно в сітку воріт — 2:1.
Таким чином, збірна Хорватії вперше у своїй історії вийшла у фінал чемпіонату світу з футболу. У вирішальному матчі у неділю, 15 липня, збірна Хорватії зіграє з командою Франції.
* * *
Головний тренер збірної Хорватії Златко Даліч прокоментував переможний результат у матчі з Англією (2:1) в півфіналі чемпіонату світу з футболу-2018.
«Півфінал, безсумнівно, був нашою найкращою грою на турнірі. Однозначно кращою, ніж з Аргентиною (хорвати обіграли аргентинців в групі — 3:0. — УНІАН). Мої гравці дійшли до півфіналу, я не тиснув на них, і вони грали у футбол із задоволенням.
Чи вписали ми себе в історію? Ніколи до цього Хорватія не грала у фіналі чемпіонату світу. Я більше скажу: ніколи така маленька країна не виходила у фінал.
Ми у вересні будемо грати в Лізі націй, а у нас немає відповідного стадіону. І при цьому ми — у фіналі чемпіонату світу!» — зазначив Златко Даліч, повідомляє sovsport.ru.
* * *
Збірна Хорватії стала першою командою в історії чемпіонатів світу, яка зуміла пробитись у фінал, відігравши три матчі з додатковим часом. На стадії плей-оф в 1/8 фіналу хорвати у серії пенальті обіграли Данію (основний і додатковий час — 1:1), а в 1/4-й таким же чином упоралися зі збірною Росії.
* * *
Україна високо цінує підтримку хорватських футболістів Домагоя Віди та Огнена Вукоєвича.
Про це йдеться у Twitter Президента Петра Порошенка.
«Історія відносин українців та хорватів сягає корінням у глибину віків. Хорвати як ніхто інший знають, чого вартує підтримка в дні тяжкого протистояння», — написав Глава держави.
Порошенко додав, що слова підтримки Домагоя та Огнена є цінними для українців.
«Україна, звичайно, теж готова підтримати справжніх друзів. Слава Україні!» — резюмував Президент.
Як повідомлялося, після перемоги збірної Хорватії над збірною Росії захисник хорватської збірної екс-захисник київського «Динамо» Домагой Віда, який забив у ворота росіян один гол, а потім реалізував післяматчевий одинадцятиметровий, разом із селекціонером «Динамо» і членом хорватського тренерського штабу Огненом Вукоєвичем записали відеозвернення в роздягальні команди.
У ролику хорватський гравець говорить: «Слава Україні, давай, давай!», а Вукоєвич додає: «Ця перемога за «Динамо» і за Україну. Хорватія, вперед!»
Пізніше Федерація футболу Хорватії повідомила, що Огнена Вукоєвича звільнено від обов’язків помічника тренера національної команди за рішенням керівництва хорватської Федерації і він більше не є членом хорватської делегації на чемпіонаті світу з футболу в Росії.
ФІФА оштрафувала Вукоєвича за гасло «Слава Україні!» на 15 тисяч доларів і винесла попередження захисникові збірної Хорватії Домагою Віді за неспортивну поведінку.
Президент ФФУ Андрій Павелко заявив, що ФФУ вирішила відшкодувати штраф, накладений на колишнього члена хорватського тренерського штабу Огнена Вукоєвича, та запропонувати йому посаду у ФФУ.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».