Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 13 Червень 2014 03:00

Нездійснення мрія

Rate this item
(0 votes)

Чем­піо­нат сві­ту в Бра­зи­лії стар­ту­вав, і го­лов­ні тре­не­ри фут­боль­них збір­них уже дав­но ви­зна­чи­ли­ся з фут­бо­ліс­та­ми, які пред­став­ля­ти­муть честь кра­їни на сві­то­вій пер­шо­сті. Але так чи інак­ше, чи­ма­ло про­від­них грав­ців не гра­ти­муть на по­лях цієї ла­ти­но­аме­ри­кан­ської кра­їни. Для ба­га­тьох із них ви­ступ на чем­піо­на­ті сві­ту став не­здійс­нен­ною мрією. Про них ми сьо­го­дні і роз­по­ві­мо.

Мабуть, найбільш очікуваним було одужання лідера збірної Колумбії Радамеля Фалькао. Утім, форвард так і не встиг відновитися від пошкодження коліна, отриманого в січні, через що тренерський штаб збірної Колумбії не включив гравця в остаточний склад на Мундіаль. Наставник колумбійців Хосе Пекерман вирішив не ризикувати. Радамель з дев’ятьма забитими м’ячами в 13 матчах став найкращим бомбардиром збірної Колумбії у відбірному турнірі, в якому команда посіла друге місце в південноамериканській групі.


Несподівано перед стартом чемпіонату світу під питанням опинилися одразу троє зірок сучасного футболу: Криштіану Роналду, Луїс Суарес та Франк Рібері. Вони хоч і отримали місця в заявках на світову першість, однак їхня участь залишається під знаком запитання, принаймні в груповому раунді. Як повідомляє Федерація футболу Португалії, нападнику національної команди і мадридського «Реала» Криштіану Роналду діагностували пошкодження м’яза стегна і запалення колінного сухожилля на лівій нозі. За деякими прогнозами, Роналду ризикує пропустити груповий етап.
У свою чергу, форвард збірної Уругваю та англійського «Ліверпуля» Луїс Суарес травмував коліно на тренуванні — у нього пошкодження меніска. Луїсові успішно зробили артроскопічну операцію. Однак участь форварда, на рахунку якого 38 м’ячів за збірну, у стартових матчах уругвайців залишається невизначеною. Натомість атакувального півзахисника збірної Франції Франка Рібері тривалий час турбує біль у спині.
«Ми робимо все, щоб створити найкращі умови для Франка», — заявив головний тренер французів Дідьє Дешам. Рібері все ж увійшов до остаточної заявки французів, але його участь у матчах Мундіалю під питанням.
Якщо Роналду, Суарес та Рібері ще можуть встигнути відновитися, то півзахисник «Мілана» та збірної Італії Рікардо Монтоліво вже точно не зіграє на головному футбольному форумі. У товариському матчі проти збірної Ірландії Рікардо зазнав прикрої травми. Футболіст навіть не зміг самостійно залишити поле. Після обстеження стало зрозуміло, що у Монтоліво перелом, і на реабілітацію потрібно майже два місяці.
У ще одному товариському матчі, між командами Мексики та Еквадору, трапилася подвійна прикрість. Мексиканець Луїс Монтес, намагаючись зіграти у підкаті проти еквадорця Сегундо Кастильо, і сам отримав травму, і суперника травмував. Обидва футболісти — гравці основи своїх збірних, та, на жаль, у Бразилії вони вже не зможуть допомогти своїм командам. У Монтеса діагностували перелом великогомілкової та малогомілкової кісток правої ноги. Важкість травми Кастильо поки не відома.
Узяти участь у чемпіонаті світу провідним футболістам часто заважають не лише травми, а й немилість керівництва команди чи футбольної асоціації. Головний тренер збірної Аргентини Алехандро Сабелья розчарував прихильників таланту Хосе Ернесто Соси, який виступав за «Металіст», а зараз захищає кольори чемпіона Іспанії «Атлетико». Донедавна футболіст входив до розширеного списку аргентинської збірної. Та серед 23-х Сосі місця не знайшлося.
Як тут не згадати про Лендона Донована, якого головний тренер збірної США Юрген Клінсманн не включив у підсумкову заявку. 32-річний нападник «Лос-Анджелес Гелаксі» — найкращий бомбардир в історії збірної США, а також її рекордсмен за кількістю матчів і забитих м’ячів на чемпіонатах світу. Одначе з тренером не посперечаєшся.
Саміру Насрі теж не знайшлося місця у заявці французів. Своє рішення Дешам пояснив дуже просто: «Самір буде нещасливий, коли сидітиме на лавці». Не зіграє у Бразилії і Карлос Тевес, який уже давно побив горщики з Асоціацією футболу Аргентини. Давня образа виявилася настільки серйозною, що Карліто, попри протести розчарованих уболівальників, так і не знайшов милості у керівництва асоціації.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».