Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Квiтень 2018 16:35

Звільнення Реброва: що сталося і що робити далі?

Rate this item
(0 votes)

Сергій Ребров завершив співпрацю з аравійським футбольним клубом «Аль-Ахлі».

19 квітня на сторінці «Аль-Ахлі» у Твіттері заявили про звільнення головного тренера команди Сергія Реброва. Особисто представники клубу не повідомили українському тренеру про розірвання контракту, як заявив пізніше сам Ребров.
В інтерв’ю для zbirna.com агент українського спеціаліста заявив, що на руках ніякого офіційного підтвердження цього рішення вони нині не мають.
Звільнення тренера команди, яка ще не завершила виступ у деяких турнірах сезону, виглядає дещо дивно. Невже робота Реброва настільки не задовольняє керівництво «Аль-Ахлі»?

В «Аль-Ахлі» Ребров застав аж трьох президентів. Перший із них і озвучив новому на той момент тренеру команди головне завдання на сезон — взяти «золото» в чемпіонаті.
За ті часи, як зазначив Ребров, керівництво фінансувало належним чином трансферну та інші види діяльності команди. А вже в період співпраці з третім президентом клубу тренеру та гравцям заробітної плати не нараховували протягом цілих чотирьох місяців!
Хто залишився більше ображеним із двох сторін у цій ситуації — сказати важко. Проте праця Сергія Реброва дала достатньо і клубу, і команді.
У чемпіонаті команда фінішувала другою з відставанням усього в 1 очко. Починаючи із сезону 2013/2014 «Аль-Ахлі» постійно впевнено тримався в трійці лідерів. Проте настільки близько до чемпіонства в Професійній лізі Саудівської Аравії команда ще не була, якщо не брати до уваги «золото» в сезоні 2015/2016.
Той сезон вважається найкращим у клубі за всі часи існування, адже в 2016-му «леви» завоювали ще й Кубок та Суперкубок Саудівської Аравії. Сезон під керівництвом Сергія Реброва для «Аль-Ахлі» можна назвати одним із кращих за останні 20 років. Нині футбольний клуб чекають ще два матчі в 1/8 Ліги чемпіонів Азії.
Щодо свого тренерського майбутнього український тренер сказав небагато: «Пропозиції є, але поки на цю тему я говорити не хочу. Хоча довго без роботи, звичайно, не зможу».
Нещодавно Ребров утретє став батьком, тому закономірно, що спеціаліста чекає перерва в тренерській кар’єрі. Проте настільки затягнеться ця перерва? Для фахівця з таким досвідом роботи у цій ситуації найліпшим варіантом стане перебазування до Європи.
Реброву цілком до снаги очолити штаб клубу-середняка в одному з топ-чемпіонатів. Скажімо, в Англії, де він грав за «Тоттенхем» і «Вест Хем».
Які є ще варіанти? Зважаючи на тренерський хист будувати команду та свіжі ідеї, Реброва можуть запросити і в менш престижні чемпіонати. Наприклад, у Туреччину, Грецію, Польщу, Чехію.
Там він точно очолить якийсь провідний клуб із перспективою боротися за титули і грати в Лізі чемпіонів. А це, можливо, навіть більш перспективний варіант, ніж боротися за виживання в Англії.

Тетяна САВЕНЕЦЬ, Укрінформ

* * *
Сергій Ребров прокоментував звільнення з посади головного тренера аравійського футбольного клубу «Аль-Ахлі».
Він повідомив, що гравці й тренери «Аль-Ахлі» не отримували заробітної плати протягом останніх чотирьох місяців.
«Піднесли моє звільнення не дуже красиво, але для мене не стало несподіваним те, що наша співпраця добігає кінця. Мій контракт, підписаний за схемою «1+1», добігав кінця, пролонгувати його ще на один рік ми могли тільки з обопільної згоди.
У мене була розмова з новими керівниками клубу, і я озвучив їм свою позицію. Справа в тому, що ось уже понад чотири місяці футболістам і тренерам не платять заробітної плати, і те, що в такій ситуації ми до останнього туру билися за чемпіонський титул, — велика заслуга команди. Деяких гравців мені доводилося буквально вмовляти, щоб вони залишилися до кінця сезону.
В «Аль-Ахлі» змінилися за цей час уже три президенти? Так і є. З останнім із них я практично не розмовляв. Була розмова з одним із віце-президентів, який сказав, що клуб хоче, щоб я продовжив контракт, але я твердо відповів: «Якщо не розрахуєтеся з футболістами, навіть розмовляти на цю тему не буду».
Ось вони, мабуть, і вирішили піднести цю ситуацію так, ніби тренер не влаштував клуб, і не стали чекати двох матчів 1/8 фіналу Ліги чемпіонів Азії. Повірте, протриматися цілий сезон у Саудівській Аравії — це непросто. Там це вдалося тільки двом або трьом наставникам.
Президент, який запрошував мене і моїх помічників, ставив серйозні завдання і виділяв кошти на трансфери гравців. Чому його прибрали, сказати не можу, але це дуже сильно вплинуло на команду.
Складно вирішувати серйозні завдання і шукати мотивацію для футболістів, коли в клубі такі заборгованості. У будь-якому випадку легіонери приїхали туди грати за гроші.
Для мене це був великий досвід — і не тільки футбольний, але й життєвий. Не буду оцінювати свою роботу, але я побачив прогрес команди в цілому і зростання кожного виконавця окремо. Найважливіший критерій — ставлення самих гравців.
Футболісти, здається, зрозуміли, що я можу піти, і після закінчення останнього матчу група хлопців підійшла до мене і сказала: «Тренер, залишайся — ми поговоримо з президентом федерації...»
Що далі? На даний момент у мене на порядку денному — приємні сімейні клопоти. У мене народилася дитина, і мені все одно було б складно продовжувати роботу в «Аль-Ахлі». Пропозиції є, але поки на цю тему я говорити не хочу. Хоча довго без роботи, звичайно, не зможу», — розповів Ребров в інтерв’ю zbirna.com.
Нагадаємо, що в кінці минулого тижня футбольний клуб «Аль-Ахлі» із Саудівської Аравії оголосив про відставку 43-річного українського фахівця за допомогою соціальних мереж. Сергій Ребров дізнався про це від журналіста українського видання.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».