Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Березень 2018 17:41

Стандартна поразка "Динамо"

Rate this item
(0 votes)

Ки­яни по­сту­па­ють­ся «Ла­ціо» 0:2 і ви­лі­та­ють із Лі­ги Єв­ро­пи.

Київське «Динамо» програло вдома матчвідповідь 1/8 фіналу Ліги Європи італійському «Лаціо» 0:2 після вдалого виїзного поєдинку в Римі (2:2). Голи Лукаса Лейви і де Врея вивели «Лаціо» у чвертьфінал ЛЄ. Красномовний факт невдалого матчу киян — нуль ударів у площину воріт суперника.
Із перших хвилин «Динамо» віддало ініціативу. Якщо це був план Олександра Хацкевича, то чого кияни так нервували біля власних воріт? Гравці «Лаціо» легко проникали у карний майданчик господарів і створювали момент за моментом.

Врештірешт, це скінчилося пропущеним м’ячем зі стандарту. Шепелєв програв дуель Лукасу Лейві, а Бойко нерішуче зіграв на виході. Єдиний позитив від цього був у тому, що кияни тепер мали більш активно йти вперед.
І дійсно, за рахунку 0:1 нарешті запрацювала атака господарів. Відзначимо активних Циганкова, Мораєса, Бесєдіна. Але потрібні були удари та гострі передачі. А їх не було. І це при тому, що не полишало відчуття, що варто натиснути на захист «Лаціо», і він почне помилятися.
По першому тайму підсумки виявилися геть невтішними. М’яч пропустили. Могли пропустити ще. Зокрема, один Іммобіле втратив мінімум три нагоди.
Захист регулярно провалювався в протистояннях з Андерсоном. У наступі нічого не створили, хоч і намагалися розіграти кілька цікавих атак. До вирішального удару справа так і не дійшла.
Після перерви помилки в захисті «Динамо» не припинилися. Гравці «Лаціо» нас пробачали, але це були тривожні сигнали. Найгірше, що і в атаці нічого не виходило. Римляни вміло перекрили весь простір і не давали стільки свободи, як тиждень тому на «Стадіо Олімпіко».
Час ішов, а зламу в грі на нашу користь не було. Динамівці припустилися просто неймовірної кількості помилок у передачах. На додачу багато сил забирали і захисні дії.
Врятувати нас могли хіба що чиїсь індивідуальні дії чи щаслива випадковість. Вихід Мбокані, який щойно відновився після травми, виглядав як крок відчаю від Хацкевича.
Хтозна, як би все пішло далі, використай свій гольовий момент Гонсалес, але він пробив повз ворота. Ну а після другого гола (знову після стандарту) від де Врея усе стало зрозуміло. Шансів пройти «Лаціо» у команди Хацкевича вже не було.
Найочевидніша причина поразки — «Динамо» не впоралось з атакою «Лаціо». Не працював пресинг, не працювали фланги, ніхто не взяв на себе гру в атаці, усі сподівались один на одного, а в результаті за весь матч один момент від Гонсалеса і купа неточних передач і програних єдиноборств.
«Динамо» слідом за «Шахтарем» завершило свій єврокубковий сезон. На відміну від гірників, динамівці не демонстрували якогось яскравого футболу. Однак протягом цього циклу команда Хацкевича змужніла, презентувала Європі кількох талановитих виконавців (насамперед Циганкова) і подарувала вболівальникам надію на більш вдалий наступний сезон. В якому турнірі його проведе «Динамо», залежить уже від результатів самих киян у чемпіонаті України.

Святослав Василик, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».