Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 09 Грудень 2016 11:41

«Динамо» грюкнуло дверима

Rate this item
(0 votes)

Ки­їв­ське «Ди­на­мо» гід­но за­вер­ши­ло в ці­ло­му про­валь­ний між­на­род­ний се­зон. У шос­то­му ту­рі гру­по­во­го тур­ні­ру фут­боль­ної Лі­ги чем­піо­нів у мат­чі, пе­ред яким бу­ло втра­че­но все, крім чес­ті, під­опіч­ні Сер­гія Реб­ро­ва прос­то зни­щи­ли ту­рець­кий «Бе­шик­таш».

Перед грою стамбульці бачили себе дебютантами плейоф головного клубного турніру континенту, і, зважаючи на результат паралельного матчу, для цього вистачило б навіть нічиєї... Та немилосердне й негостинне «Динамо» переконливо довело: місце чинних чемпіонів Туреччини — в турнірі рангом нижче, в Лізі Європи.

У цілому рівна розвідка боєм завершилася вже на 9й хвилині: Андрій Ярмоленко на своєму правому фланзі накрутив опонента, увійшов до штрафного майданчика і прострілив уздовж лінії воріт так, що Артемові Бесєдіну для дебютного голу в Лізі чемпіонів залишалося хіба що опинитися в потрібному місці — м’яч він вніс у ворота стегном.
Динамівці реалізували свою першу в зустрічі реальну нагоду. Гості могли відповісти на 22й хвилині, коли досвідчений Куарежма вкотре «накрутив» на лівому фланзі несподіваного учасника цієї зустрічі Микиту Бурду і прострілив, але жодний із трьох футболістів «Бешикташа», які перебували в штрафному майданчику, не зміг торкнутися м’яча. До того, як у грі настав вирішальний злам, стамбульці мали ще одну нагоду: з гострого кута пробив Абубакар, але ударові бракувало влучності.
А на 28й хвилині «Динамо» здобуло вирішальну перевагу: у швидкому відриві Дерліс Гонсалес змусив сфолити на собі захисника гостей Андреаса Бека. Шотландський рефері Крейг Томпсон не лише вказав на 11метрову позначку, а й вилучив німецького оборонця за фол останньої надії. Вирок на 30й хвилині реалізував Ярмоленко — 2:0.
А ще через дві хвилини «Бешикташ» остаточно перетворився на учасника Ліги Європи: після недбалого пасу назад воротарю за м’яч поборовся Ярмоленко, і після цього ігровий предмет відскочив до Віталія Буяльського, який в один дотик відправив сферу в незахищені ворота Фабрісіо.
На перерву команди пішли за рахунку 4:0 — у компенсований час першого тайму Дерліс Гонсалес з допомогою рикошету перетворив на гол передачу Андрія Ярмоленка.
Після такого тайму друга 45хвилинка перетворилася на формальність. Дуже швидко у дограванні вирішив не брати участі Абубакар — він вдруге за матч отримав жовту картку за неспортивну поведінку: в першому таймі форвард надто активно обурювався вилученням Бека, а на 56й хвилині вирішив пробити по м’ячу після свистка.
Динамівці до фінального свистка забили ще двічі: на 60й хвилині відзначився Сергій Сидорчук, а на 77й, невдовзі після виходу на заміну замість Бесєдіна відзначився Джуніор Мораєс. Господарі могли забити й більше, але обмежилися перевагою в шість м’ячів.
В іншому матчі групи В італійський «Наполі» на виїзді переграв португальську «Бенфіку» — 2:1, набрав 11 очок і став першим у квартеті. Лісабонці з вісьмома балами теж прямують до плейоф Ліги чемпіонів, «Бешикташ» із сімома пунктами спробує краще виступити в Лізі Європи, «Динамо» з п’ятьма очками й позитивною різницею забитих і пропущених м’ячів на мажорній ноті завершує участь у єврокубках сезону 2016/2017 років.
Крім суперників «Динамо», до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів попрямували також «Арсенал» і ПСЖ (група А), «Барселона» й «Манчестер Сіті» (група С), «Атлетико» й «Баварія» (група D), «Монако» та «Байєр» (група Е), «Боруссія» з Дортмунда та «Реал» (група F), «Лестер» і «Порту» (група G), «Ювентус» і «Севілья» (група Н).
Потенційними суперниками донецького «Шахтаря» в плейоф Ліги Європи стали команди, які посіли треті місця: болгарський «Лудогорець», турецький «Бешикташ», німецька «Боруссія» з Менхенгладбаха, російський «Ростов» (це хіба що у фіналі турніру — УЄФА далі розводить російські та українські клуби з огляду на рівень відносин між країнами), англійський «Тоттенгем», польська «Легія», данський «Копенгаген» та французький «Олімпік» із Ліона.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».