Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 02 Грудень 2016 16:01

Уся надія на «Шахтар»

Rate this item
(0 votes)

Слі­дом за ки­їв­ським «Ди­на­мо», яке про­ва­ли­ло­ся в Лі­зі чем­піо­нів, за тур до за­вер­шен­ня гру­по­во­го тур­ні­ру Лі­ги Єв­ро­пи втра­ти­ла шан­си на про­дов­жен­ня бо­роть­би в єв­ро­тур­ні­рі лу­ган­ська «Зо­ря».

Лише донецький «Шахтар» продовжує в цьому ж змаганні штампувати перемоги і доводити, що в наступному сезоні місце гірників — у чемпіонській лізі.
Донецький «Шахтар» колекціонує перемоги: у п’ятому турі підопічні Фонсеки вдруге в сезоні завдали розгромної поразки турецькому «Коньяспору».

Наставник, як і обіцяв, вніс у склад відчутні зміни: так, на лаві запасних залишилися Кучер, Марлос, Степаненко, а голкіпер Андрій П’ятов навіть не потрапив до заявки.
Місце у воротах отримав Микита Шевченко, для якого дебют у складі гірників в єврокубках вийшов успішним. Також на полі в стартовому складі вийшли молоді Андрій Борячук та Микола Матвієнко.
Сам матч нагадував першу зустріч між командами, «Шахтар» зі старту прибрав ініціативу до власних ніг, не давши супернику навіть розгорнутися в центрі поля.
Довго чекати гола вболівальникам на «Арені Львів» не довелося. На 11й хвилині у власні ворота м’яч відправив Бардакджи, це сталося після подачі до лінії воротарського майданчика з правого флангу від Бернарда.
Після гола «Шахтар» почав грати ще активніше. Але наступний гол був забитий ближче до завершення тайму, на 36й хвилині. У центрі поля гравці команди гостей втратили м’яч, передачу перехопив Тайсон і віддав зручний пас на Дентіньйо, який із гострого кута вразив дальній кут воріт Киринтили — 2:0.
У середині тайму Фонсека вдався до замін: замість Тайсона вийшов Едуардо, а Степаненко змінив Борячука. Едуардо знадобилося дві хвилини, щоб записати своє ім’я на табло: Срна зі штрафного виконав подачу точно на голову нападнику, який без проблем відправив м’яч у сітку воріт.
Після третього гола «Коньяспор» остаточно здався, і вже через 10 хвилин пропустив учетверте. Бернард після класного пасу Борячука вийшов сам на сам із голкіпером та майстерно перекинув опонента.
В іншому матчі групи Н бельгійський «Гент» і португальська «Брага» розійшлися миром — 2:2.
Тепер у гірників стало 15 очок, шість має «Брага», п’ять — «Гент», одне очко залишилось у «Коньяспора». 8 грудня донеччани поїдуть до Португалії.
А от луганська «Зоря» програла на виїзді турецькому «Фенербахче», хоча в першому таймі виглядала не гірше за турецького гранда. Чого вартий хоча б момент, коли капітан команди Микита Каменюка не зміг зупинити м’яч після прострілу — перед воротами Демірела він був самодин...
У другому таймі наставник стамбульців Дік Адвокат випустив на поле польського голеадора Стоха, удар якого з далекої відстані на 58й хвилині вивів господарів уперед. Коли ж на 66й хвилині К’єр забив другий гол у ворота луганської команди, стало зрозуміло, що «Зоря» зазнає третьої поразки.
В іншому матчі групи А «Манчестер Юнайтед» розгромив «Феєноорд» — 4:0. Тепер «Фенербахче» очолив групу з 10 очками, дев’ять мають підопічні Жозе Моурінью, сім має голландський колектив, у «Зорі» залишилося два бали. 8 грудня в матчі престижу в Одесі команда Юрія Вернидуба прийматиме манчестерських «червоних дияволів».

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».