Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Листопад 2016 16:04

«Зоря» відпускає «Динамо»

Rate this item
(0 votes)

До­нець­кий «Шах­тар» у Хар­ко­ві здо­був важ­ку пе­ре­мо­гу в мат­чі про­ти львів­ських «Кар­пат». Гра про­ти аут­сай­де­ра для пер­шої коман­ди чем­піо­на­ту ви­да­ла­ся на­стіль­ки важ­кою, що во­на на­віть бу­ла близь­кою до втра­ти очок.

Донеччани потужно розпочали поєдинок і вже на дев’ятій хвилині відкрили рахунок. На фланзі Бернард обіграв захисника номінальних гостей, виконав простріл на кут штрафного майданчика, звідки Срна потужним ударом пробив голкіпера — 1:0.
Здавалося, що гірники легко дотиснуть свого суперника, але вони заспокоїлися, за що і поплатилися. На 14й хвилині «леви» забили, але суддя не зарахував взяття воріт через дуже сумнівний офсайд.

А на 19й після подачі з флангу до штрафного майданчика правила порушив голкіпер Андрій П’ятов, і арбітр вказав на одинадцятиметрову позначку.
Пробивати пенальті взявся Ксьонз, П’ятов вгадав напрямок польоту м’яча, але відбити його не зміг — 1:1. Після того, як «Карпати» зрівняли рахунок, команда Дулуба відійшла назад і грала від оборони. Донеччани багато атакували, але в першій половині реальних моментів для взяття воріт не створили. Лише на останній хвилині тайму гірникам удалося заробити пенальті за гру рукою Костевича. Пробивав Срна, але гостей виручив голкіпер Підківка.
А на старті другого тайму «Карпати» ще більше ускладнили собі завдання. Ксьонз у грубому підкаті перевірив на міцність ногу Коваленка, отримав другу жовту картку і пішов відпочивати. Львів’яни залишилися у меншості і всією командою відійшли до власних воріт. Загалом, рахунок цього матчу міг би бути розгромним. І заслуга в тому, що «Карпати» програли лише 1:2, голкіпера Підківки. Молодий страж воріт львівського клубу упіймав такий кураж, що, здавалося, пробити його практично не реально.
Однак гірники все ж змогли вирвати перемогу в цій грі. І Підківка в цьому епізоді був безсилим, адже захисники при подачі кутового відіграли вкрай невдало, програвши повітря Феррейрі, який і забив переможний м’яч.
У матчі зі «Сталлю» підопічні Сергія Реброва мали відкривати рахунок уже на другій хвилині, але Віда не влучив у ворота з кількох метрів. Згодом Бєсєдін неточно пробив після навісу Ярмоленка. Гол стався на 18й хвилині, коли Андрій віддав на хід Сидорчуку, який відпасував на Хачеріді. Євген опинився на позиції центрфорварда та спокійно переправив м’яч у ворота — 1:0.
На початку другого тайму кияни подвоїли перевагу після влучного удару Макаренка. На 56й хвилині «Сталь» відіграла один м’яч. Захисники господарів нічого не змогли зробити з добиванням Комваліуса. У «сталеварів» залишалося ще півгодини.
Якоб Галл навіть другого форварда випустив, та Карікарі нічим не запам’ятався у ті хвилині, які перебував на полі. Натомість моменти виникали біля воріт Паньківа. Спочатку Морозюк потужно пробив зі штрафного. Воротар відбив прямо перед собою, але Ярмоленко з кількох метрів не зміг його пробити. А згодом захисник виніс з лінії удар Громова.
В останні хвилини динамівці повністю заспокоїли гру, не давши супернику навіть натяку на небезпечний момент. Перемога над «Сталлю» стала для «Динамо» 55ю в українських чемпіонатах. Крім того, «п’ятірки» стали знаковими для «білосиніх» ще й у іншому сенсі. Ця перемога стала 55ю під керівництвом Сергія Реброва. Таким чином, столичний клуб продовжив очолювати рейтинг найуспішніших команд у вищій лізі чемпіонату України з початку проведення першого турніру в 1992 році.
Протистояння луганської «Зорі» та «Олександрії» стало одним з найцікавіших матчів у турі. На двох команди забили три м’ячі, заробили вісім жовтих карток і два вилучення. Перемога колективу Володимира Шарана стала несподіванкою. Завдяки цьому олександрійці закріпилися на п’ятій позиції й мають гандикап над одеським «Чорноморцем» у п’ять очок. Цікаво, що «аграрії» програли лише один матч з п’яти останніх і вкотре засвідчили серйозність намірів поборотися за Лігу Європи. А «Зоря», хоча і залишилася на третьому місці, відпустила «Динамо» на три очки.
За матч проти полтавської «Ворскли» «Дніпро» заслужив найвищих оцінок. Підопічні Дмитра Михайленка знову невдало діяли в обороні, проте в атаці проявили себе з найкращого боку. Завдяки поверненню півзахисника Валерія Лучкевича, який провів за «Дніпро» перший матч після тяжкої травми, постійно працював правий фланг дніпрян. Сам Валерій відзначився одним забитим м’ячем і міг забивати вдруге, проте влучив у штангу.
«Завдяки» третій поспіль і десятій загалом поразці в чемпіонаті луцької «Волині», наставник команди Віталій Кварцяний став першим тренером, чий клуб програв 150 матчів у Прем’єрлізі. Крім того, «Волинь» подовжила ще одну серію, пишатись якою годі — йдеться про 13й поспіль пропущений на виїзді гол. За підсумками гри з кропивницькою «Зіркою» на горіхи від Кварцяного дістали кілька футболістів, які в наступному турі, вочевидь, не зіграють.
Ре­зуль­та­ти мат­чів 15-го ту­ру:
«Зо­ря» (Лу­ганськ) — ФК «Олек­сан­дрія» — 1:2
Го­ли: 1:0 — Петряк (66), 1:1 — Микицей (70), 1:2 — Куліш (90)
«Олім­пік» (До­нецьк) — «Чор­но­мо­рець» (Оде­са) — 1:0
Гол: 1:0 — Матяж (22)
«Ди­на­мо» (Ки­їв) — «Сталь» (Кам’­ян­ське) — 2:1
Го­ли: 1:0 — Хачеріді (18), 2:0 — Макаренко (50), 2:1 — Комваліус (56)
«Шах­тар» (До­нецьк) — Кар­па­ти (Львів) — 2:1
Го­ли: 1:0 — Срна (9), 1:1 — Ксьонз (18, пен.), 2:1 — Феррейра (77)
«Зір­ка» ( Кро­пив­ниць­кий) — «Во­линь» (Луцьк) — 2:0
Го­ли: 1:0 — Фаворов (59), 2:0 — Білоног (73)
«Вор­скла» (Пол­та­ва) — «Дніп­ро» — 1:2
Го­ли: 1:0 — Турсунов (26), 1:1 — Ротань (28), 1:2 — Лучкевич (77).

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».