Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Листопад 2016 12:43

«Динамо» знов програло в футбол...

Rate this item
(0 votes)

Ки­їв­ські ди­на­мів­ці піс­ля чо­ти­рьох ту­рів гру­по­во­го тур­ні­ру Лі­ги чем­піо­нів збе­рі­га­ють при­мар­ні шан­си на те, щоб за­ли­ши­ти остан­ній ря­док у тур­нір­ній таб­ли­ці гру­пи В. От­же, на­віть участь у плей-оф Лі­ги Єв­ро­пи ви­гля­дає ни­ні для «Ди­на­мо» не­на­уко­вою фан­тас­ти­кою. За два тиж­ні ки­яни дві­чі про­гра­ли пор­ту­галь­ській «Бен­фі­ці», хо­ча в обох мат­чах не си­ла су­пер­ни­ка, а влас­ні хи­би «бі­ло-си­ніх» бу­ли при­чи­ною по­ра­зок.

Після київських 0:2 чемпіони України програли в Лісабоні мінімально — 0:1. Гол, який господарі забили з пенальті, футболісти українського клубу «привезли» собі самі.
Уже в компенсований час першого тайму захисник «Динамо» і збірної Хорватії Домагой Віда, який у цій зустрічі за відсутності травмованого Андрія Ярмоленка був ще й капітаном команди, намагався застосувати борцівський прийом проти свого колеги по амплуа Луїзао під час виконання штрафного удару.

Оскільки все це відбувалося у штрафному майданчику киян, французький рефері Клеман Тюрпен вказав на 11-метрову позначку, і пенальтист «Бенфіки» Сальвіо чітко реалізував вирок.
Динамівці теж мали можливість відповісти «Бенфіці» з пенальті, коли в середині другого тайму Дерліс Гонсалес отримав розрізну передачу в штрафному майданчику і змусив голкіпера Едерсона сфолити на собі. Замість штатного виконавця таких ударів Ярмоленка пробити з точки наважився Жуніор Мораєс, але воротар потягнув не надто складний удар.
Саме 20 хвилин у середині другої половини гри динамівці можуть занести собі в актив: на той момент гості показували щось схоже на гру. При цьому були й провали біля власних володінь, але був і пресинг, і володіння м’ячем.
Після незабитого пенальті кияни ще кілька хвилин поатакували. А згодом стало зрозуміло, що запал скінчився, і щось змінити не зміг вихід на поле молодих динамівців, які непогано встигли себе зарекомендувати на внутрішній арені. Натомість «Бенфіка» на останніх хвилинах не використала забагато сил, щоб довести поєдинок до перемоги.
Що ж до першого тайму, який закінчився єдиним у грі взяттям воріт, то особливих шансів в обох команд не було. То Рудько врятував після удару Грімальдо, то Гонсалес не зумів пробити повз захисника, за моментами (або й напівмоментами) був приблизний паритет.
Черговий невдалий поєдинок динамівці провели в такому складі: Рудько — у воротах, польові — Морозюк, Жуніор Мораєс, Циганков (Бесєдін, 60), Сидорчук (Оріховський, 76), Рибалка, Віда, Гонсалес, Макаренко, Буяльський (Громов, 87), Хачеріді.
Саме оновлення складу й змушує до дрібки оптимізму, в команді зараз з’являються нові лідери, які, можливо, ще не готові перемагати фаворитів у Лізі чемпіонів на їхньому полі, але здобувають той досвід, який допоможе вже в наступному сезоні.
Втім, на внутрішній арені у динамівців тепер непросте завдання — навіть друге місце треба здобути в непростій конкуренції з луганською «Зорею», а про перше за нинішніх відривів у турнірній таблиці думати й поготів...
Що ж до міжнародних зустрічей у цьому сезоні, то в жодному протистоянні динамівці не були схожі на хлопчиків для биття, але до успіху щоразу бракувало якоїсь дрібниці — там не добігли, там неточно пробили, там порушили правила в ситуації, яка до такого порушення не спонукала.
«Гол у роздягальню» був великим ударом для «Динамо», заявив після гри нападник столичного клубу Артем Бесєдін.
«Гра була дуже непроста, завжди прикро пропускати в кінці тайму, програючи, йти в роздягальню. Це був великий удар для команди. Але в другому таймі ми грали дуже непогано: компактно в обороні, в атаці були моменти, пенальті. Не забили, але це футбол.
Якби все забивалося, було б нецікаво. Працюватимемо над помилками, робитимемо висновки і будемо рухатися далі. Напевно, стань рахунок 1:1, все було б добре: я думаю, ми б ще забили, витягли цю гру і поїхали з трьома очками», — сказав молодий форвард.
До матчу з «Бенфікою» Жуніор Мораєс завжди забивав пенальті. Про це заявив сам бразильський форвард. «У мене був шанс змінити ситуацію, і я дуже засмучений, що не зміг впоратись із завданням», — сказав він.
За словами Мораєса, він вважає «Бенфіку» сильною командою, але «Динамо» також змогло показати непогану гру.
«Ми — хороша команда, ми також сильні. Але порівняно з минулим сезоном ситуація зовсім інша. У нас у команді дуже багато молодих футболістів, які ніколи до цього не грали у Лізі чемпіонів. Тому нам усім разом потрібно попрацювати. Ми намагаємося тримати рівень. Хоч нам потрібно працювати і далі, виправляти помилки та здобувати кращі результати», — підсумував Жуніор.
В іншому поєдинку групи В турецький «Бешикташ» та італійський «Наполі» розійшлися миром — 1:1. Команди обмінялися голами наприкінці гри: на м’яч стамбульця Рікардо Куарежми на 79-й хвилині гості відповіли голом Марека Гамшика на 82-й.
Після четвертого туру «Наполі» та «Бенфіка» мають по 7 очок, «Бешикташ» — 6, у динамівців залишився один пункт. 23 листопада кияни намагатимуться виграти в Неаполі, а вже у грудні приймуть турецький клуб.
Теоретично в разі двох перемог «Динамо» може вийти й до плей-оф Ліги чемпіонів, якщо свої два матчі виграє «Бенфіка», але погодьмося, що набагато реальніше сподіватися лише на себе й більше покладатися вже на наступний міжнародний сезон.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».