Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 08 Травень 2014 03:00

Крах чемпіонських надій «Дніпра»

Rate this item
(0 votes)

Чемпіонська гонка в українському футбольному чемпіонаті практично закінчилася. Донецькому «Шахтарю» у двох турах, що залишилися, достатньо набрати одне очко для того, щоб стати недосяжним для конкурентів. А вбили інтригу гравці дніпропетровського «Дніпра», які вже кілька турів не можуть перемогти. Ось і в 28 турі вони досить несподівано на власному полі розгромно програли львівським «Карпатам». 

Харківський «Металіст» ледь не вибув із боротьби за срібні нагороди чемпіонату України. Зігравши внічию в Одесі, команда Ігоря Рахаєва тепер може потрапити до зони Ліги чемпіонів лише у тому разі, якщо «Дніпро» програє два матчі, що залишились, а «Металіст», відповідно, виграє. Зрозуміло, що такий варіант розвитку подій виглядає якось нереально, тому команді нічого не залишається, як переключитися на боротьбу за звичне для себе підсумкове третє місце, де підопічні Рахаєва мають дуже непогані шанси на успіх.


Що стосується одеситів, то команда Романа Григорчука залишається на п’ятій сходинці, і за певних обставин може навіть попсувати нерви київському «Динамо» в погоні за четвертим. Також не будемо забувати, що одесити — конкуренти команди Реброва і в Кубку України, на який, очевидно, і робить ставку головний тренер команди. Бо у звітній зустрічі з харків’янами, які приїхали в Одесу з серйозними кадровими втратами, господарі грали не лише на рівних, а моментами і перегравали їх. Але наприкінці другого тайму, за нічийного рахунку на табло, головний тренер господарів був згоден на нічию і беріг сили на кубкову гру, а тому його команда почала діяти від оборони.
Гості з останніх сил намагалися забити, але не зміг допомогти їм у цьому навіть арбітр, який, окрім трьох доданих хвилин, дав харків’янам поатакувати ще хвилини зо дві. У підсумку — Григорчук усі свої завдання на гру виконав, а на Рахаєва чекають непрості матчі з «Карпатами» і «Ворсклою», які треба вигравати, щоб завершити сезон на третій сходинці.
«Шахтар» зробив ще один крок до чемпіонства, здобувши легку перемогу у Донецьку над маріупольським «Іллічівцем». Гірники розпочали поєдинок на правах господарів поля, багато атакували, однак до справжніх загроз воротам гостей справа дійшла не одразу. На 20-й хвилині першу реальну нагоду створив Ракицький, який після кутового в один дотик пробив повз стійку. Уже через шість хвилин підопічні Мірчи Луческу таки домоглися свого і рахунок відкрили. Тейшейра віддав передачу на Ілсіньо, який з правого краю штрафного майданчика виконав простріл на ближню стійку. Там Луїс Адріано випередив Іщенка, однак саме від захисника «Іллічівця» м’яч і залетів у ворота Гальчука. Більше голів у першому таймі глядачі на «Донбас-Арені» не побачили. Тож на перерву команди пішли за рахунку 1:0 на користь господарів поля.
Другий тайм також розпочався з атак «Шахтаря», однак захисники «Іллічівця» діяли в обороні дуже надійно, перекриваючи всі вільні зони швидкісним бразильцям донецької команди. На 58-й хвилині підопічні Павлова навіть спромоглися зрівняти рахунок. Після стандарту у воротах П’ятова розписався Тотовицький. Але нічийний рахунок протримався менше десяти хвилин, і вже на 66-й хвилині Адріано, після помилки центральних захисників гостей, знову вивів гірників уперед. Крапку в матчі поставив Дуглас Коста, який вийшов на заміну в другому таймі. Бразилець змістився ближче до штрафного майданчика і з лівої пробив точно у кут воріт Гальчука. У підсумку — легка перемога підопічних Луческу з рахунком 3:1.
Від «Дніпра», який ще два місяці тому на рівних боровся з «Тотенхемом», упевнено перемагав «Шахтар» та «Динамо» і просто не помічав суперників класом нижче, впродовж останніх кількох тижнів лишилася лише бліда тінь. Поразка в Одесі ознаменувала початок спаду, а домашній поєдинок проти львівських «Карпат» підкреслив, наскільки серйозну кризу переживають дніпряни. Узяти у свої руки ініціативу в матчі проти суперника, який упевнено діяв у обороні, господарі не змогли. А після того, як у напад були кинуті всі сили, «Карпати» взяли своє у контратаках.
Перший тайм «Дніпро» провів не кваплячись, однак чим далі, тим очевидніше було, що подарунків суперникам «леви» робити не збираються. До перерви вся гострота — це пара ударів поруч зі стійкою та подвійний сейв Ільющенкова під завісу першої половини, коли воротар двічі впорався з ударами дніпрян з близької відстані. Другий тайм «Дніпро» розпочав жвавіше і майже одразу вийшов вперед після того, як Селезньов замкнув простріл Коноплянки. Здавалося, після цього господарі зітхнуть із полегшенням і доведуть матч до перемоги, проте за лічені хвилини «Карпатам» вдалося заробити пенальті та зрівняти рахунок. І Рамос не став чекати, доки команда в тому ж темпі знову захопить ініціативу, відповівши на пропущений м’яч ризикованою заміною Чеберячка на Зозулю.
Та виявилося, що Севідов був до цього готовий. Схоже, «Карпати» тільки того й чекали, коли «Дніпро» розкриється. Лише кілька хвилин знадобилося львів’янам для того, аби дочекатися, коли «Дніпро» всією командою піде в атаку, і одразу ж гострий контрвипад гостей завершився влучним ударом Дмитра Льопи. Цей гол додав ще більшої впевненості гравцям Севідова, а от дніпряни, схоже, остаточно розгубилися. Вони продовжували висіти на воротах Ільющенкова, але знову ж останнього влучного удару їм не вистачало: м’яч пролітав у сантиметрах від стійки, котився по лінії воріт, але до сітки так і не потрапив.
А львів’яни продовжували чекати своїх шансів, і господарі регулярно їм їх надавали. Під завісу основного часу Гладкий втік від суперників, міг вирішувати момент самотужки, але замість того віддав передачу на Даушвілі, який був у ще зручнішій позиції. Грузин пробив у стійку, та м’яч знову відскочив на Гладкого, і Олександр не схибив, переправивши його у порожні ворота.
А потім були ще вісім компенсованих хвилин, які в теорії могли б стати для «Дніпра» рятівними, але насправді лише продовжили його муки. За весь цей час господарі так і не зуміли створити жодного гострого моменту. Перед фінальним свистком ще один провал у захисті призвів до голу Гладкого. То ж для того, аби не оглядатися на «Металіста» та «Динамо», дніпропетровці тепер змушені набирати максимум очок у іграх, що лишилися. 

Результати матчів 28-го туру:
ФК «Севастополь» — «Зоря» (Луганськ) — 0:2
Голи: 0:1 — Любенович (66), 0:2 — Каменюка (83)
«Чорноморець» (Одеса) — «Металіст» (Харків) — 1:1
Голи: 1:0 — Антонов (41), 1:1 — Юссуф (53)
«Шахтар» (Донецьк) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 3:1
Голи: 1:0 — Іщенко (26, авт.), 1:1 — Тотовицький (58), 2:1 — Адріано (66), 3:1 — Коста (83)
«Металург» (Запоріжжя) — «Ворскла» (Полтава) — 0:1
Гол: 0:1 — Бараннік (55)
«Таврія» (Сімферополь) — «Металург» (Донецьк) — 0:1
Гол: 0:1 — Болбат (50)
«Говерла» (Ужгород) — «Волинь» (Луцьк) — 6:0
Голи: 1:0 — Шацьких (3), 2:0 — Акакло (29), 3:0 — Фещук (36), 4:0 — Кочиш (72), 5:0 — Лисицький (74), 6:0 — Шарпар (90+3)
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Карпати» (Львів) — 1:4
Голи: 1:0 — Селезньов (49), 1:1 — Зеньов (56, пен.), 1:2 — Льопа (63), 1:3 — Гладкий (83), 1:4 — Гладкий (90+8). 

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».