Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Квiтень 2014 03:00

Підніжка від Григорчука

Rate this item
(0 votes)

Через два дні на третій доводиться зараз грати командам української футбольної Прем’єр-ліги. І якщо тиждень тому перевагу в боротьбі за чемпіонство мав «Дніпро», то зараз ситуація змінилася на користь «Шахтаря». Підніжку дніпропетровцям підставив «Чорноморець». Підопічні Романа Григорчука спромоглися перемогти команду Хуанде Рамоса на власному полі. Хоча в цьому матчі, як це часто буває за участю команд, які претендують на нагороди, не обійшлося без скандалу. Однак про все по черзі. 

У заключному матчі перенесеного 19-го туру «Металіст» на своєму полі грав з луганською «Зорею». Додатковий стимул харківському клубу надавала поразка «Динамо» у матчі з «Шахтарем». Це означало, що харків’яни за втраченими очками були вище команди вже екс-тренера Блохіна. З перших хвилин зустрічі обидві команди тримали м’яч переважно в центрі поля. До першого небезпечного моменту справа дійшла на десятій хвилині, коли небезпечно поруч зі стійкою пробив Бланко. Ще через три прямо в руки голкіперу влучив м’ячем Гомес.


Загалом моментів у «Металіста» в першому таймі вистачало з головою, однак втілити їх бодай у один забитий м’яч господарям в першому таймі не вдалося. З перших хвилин другого тайму господарі продовжували атакувати. Перший небезпечний момент не змусив себе чекати, але самовіддана гра захисників «Зорі» дозволила їм не пропустити гол. Спочатку удар Марлоса обличчям прийняв на себе Шунич, а трохи згодом його партнер по обороні прийняв на себе постріл від Гомеса.
Через кілька хвилин свій шанс мав нападник гостей Яннік Болі, однак не влучив у ворота. І практично відразу ж луганчани пропустили. На 61-й хвилині гри після навісу Бланко Едмар зльоту відправив м’яч у сітку воріт Шевченка. Відтак наставник гостей Юрій Вернидуб провів низку замін, які відіграли для його команди ключову роль. Мінімальна перевага «Металіста» тривала трохи більше 11 хвилин, і на 72-й «Зоря» рахунок зрівняла. Хомченовський після передачі від Каменюки виконав навіс у штрафний майданчик точно на голову Любеновичу, той пробив і влучив у стійку, м’яч відскочив до Даніло, який і уразив ворота — нічия 1:1.
У матчі 26-го туру «Шахтар» здобув нелегку перемогу над земляками з «Металурга» з рахунком 2:1. Гірники цілком могли цю гру закінчити із втратою очок, але на боці команди Мірчи Луческу був суддя Швецов. У двох епізодах він не призначив пенальті у ворота «Шахтаря». На початку першого тайму Швецов не помітив у штрафній гірників фол Степаненка на Мораєшу, хоча перебував зовсім поруч. А в середині другого тайму Болбат вийшов сам на сам з П’ятовим — і був збитий воротарем. І знову арбітр нічого не помітив.
Цікаво, що моментів «Шахтар» створив на три гри, а забив двічі після стандартів. Тим не менш першими повели в рахунку номінальні гості. Після помилки захисників на початку другого тайму Прийма легко розстріляв ворота П’ятова — 0:1. Гірникам досить швидко вдалося відігратися. На 55-й хвилині після подачі штрафного Кривцов вибіг з-за спин захисників і пробив у кут воріт — 1:1. Переможний гол у цій грі забили підопічні Мірчи Луческу також після стандарту. Після подачі Срни Адріано забив ударом головою. У «Металурга» було кілька напівмоментів, але з ударами Болбата та Мораєша П’ятов справився.
Харківський «Металіст» нарешті порадував своїх уболівальників результативним футболом у грі із запорізьким «Металургом». Уже на четвертій хвилині відзначився Гоменюк. Після цього харків’яни продовжували загрожувати воротам суперника. М’яч ще двічі побував у сітці воріт запорізького клубу. І в підсумку підопічні Ігоря Рахаєва здобули першу перемогу за останні п’ять матчів на виїзді і продовжують конкурувати з «Динамо» за третю сходинку.
Сергій Ребров здобув свою першу перемогу на чолі головної команди київського «Динамо». Сталося це у матчі з полтавською «Ворсклою». У дуже непростому для «біло-синіх» поєдинку, адже по ходу зустрічі вони програвали, а вирвати перемогу вдалося лише впродовж останніх десяти хвилин.
«Ворскла» довела, що не просто так обіграла в минулому турі донецький «Шахтар». Гості грамотно оборонялися, використавши в першому таймі один з небагатьох моментів. Після помилки центральних захисників відзначився Яхович. Полтавчани цілком могли розраховувати на перемогу. У динамівців практично нічого не виходило в нападі, окрім одного удару Мбокані, який на себе прийняла поперечина. Все інше блокували захисники або ж самі кияни пробивали неточно.
У другому таймі одна з контратак гостей могла завершитися взяттям воріт, але Ткачук не дотягнувся до м’яча біля дальньої стійки. Але «Ворсклу» підвів Дедечко. Денис двічі протягом 15-ти хвилин зіграв грубо проти Макаренка та Мбокані, і «Динамо» отримало кількісну перевагу. Питань до головного рефері Костянтина Труханова немає, адже в обох епізодах Дедечко заслуговував на покарання. Щоправда, і після вилучення у киян певний час нічого не клеїлося. І навіть було відчуття, що гості втримають переможний рахунок. Проте господарі, показавши характер, забили двічі протягом трьох хвилин і довели справу до не досить логічної перемоги.
Хто зупинить «Дніпро»? Саме таким запитанням переймалися ми за підсумками минулого туру, і відповідь знайшлася напрочуд швидко. «Чорноморець» Романа Григорчука хоч і розгубив навесні ледь не половину осінньої основи, хоч і не радував більше своїх прихильників тими результатами, до яких вони вже звикли до зимової паузи, все одно лишився командою міцною та амбітною. У матчі з «Дніпром» одесити рішуче налаштувалися показати, що вони досі здатні грати на рівних з кращими командами країни. І це їм вдалося.
«Дніпро», хоча й проводив велику частину часу на половині поля суперника, ініціативою не володів. А тут ще нервів додала ситуація з Канкавою: грузинський опорник заробив попередження вже на 18-й хвилині, а на 32-й цілком міг отримати і другу картку разом із вилученням. І щастя для «Дніпра», що арбітр у тому моменті Джабу пробачив. Тож Рамос не став випробовувати долю і замінив свого гравця від гріха подалі.
І саме тут показав зуби «Чорноморець». На фланзі Лео Матос отримав вільний простір та можливість зробити простріл до штрафного майданчика. М’яч пройшов за спинами всієї лінії захисту «Дніпра», пролетів повз Бойка і опинився в ногах у Окріашвілі, якому лишалося просто переправити його у порожні ворота — 1:0. А потім стався, мабуть, ключовий момент усієї зустрічі зі скасованим голом Селезньова та сутичкою Григорчука з Рамосом. Схоже, гравці Чорноморця, побачивши свого партнера, який опинився на газоні, вибили м’яча в аут, а дніпряни, не чекаючи, доки арбітр підійде до травмованого, одразу ж зробили вкидання та забили гол.
Але якщо все було саме так, і арбітри вирішили, що Дніпро не мав відновлювати гру без їхнього дозволу, тоді залишається незрозумілим, чому головний рефері одразу ж не дав свистка, а дочекався, коли гол було забито. Другий тайм минув у безперервних атаках «Дніпра», але в діях гостей вже не було необхідної впевненості, натомість було багато поспіху та зайвого браку. Тож «Чорноморець» переміг з рахунком 1:0.
У матчі 20-го туру донецький «Шахтар» здобув перемогу над «Таврією». Протягом усього матчу гірники «висіли» на воротах гостей, але забили лише двічі. На 30-й хвилині Ракицький віддав передачу у штрафний майданчик на Бернарда, який випередив захисників і пробив повз Кахрімана — 1:0. А вже через шість хвилин «Шахтар» забив другий гол. Знову-таки результативну передачу віддав Ракицький, а Едуардо зробив рахунок 2:0. «Таврія» грала, як дозволяв «Шахтар». Моментів біля воріт Каніболоцького в першому таймі майже не було. Однак на 61-й хвилині «Шахтар» примудрився пропустити. Буссаіді після комбінації стінка доволі легко увірвався до штрафного майданчика господарів і так само легко переграв воротаря «Шахтаря» — 2:1. Цей рахунок до фінального свистка не змінився.

Результати двох заключних матчів 19-го туру:
«Таврія» (Сімферополь) — ФК «Севастополь» — 0:2
Голи: 0:1 — Кузнецов (38), 0:2 — Караваєв (67)
«Металіст» (Харків) — «Зоря» (Луганськ) — 1:1
Голи: 1:0 — Бланко (61), 1:1 — Даніло (72)

Результати матчів 26-го туру:
«Говерла» (Ужгород) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 1:2
Голи: 0:1 — Тотовицький (65), 0:2 — Ордець (68), 1:2 — Трухін (90)
«Шахтар» (Донецьк) — «Металург» (Донецьк) — 2:1
Голи: 0:1 — Прийма (49), 1:1 — Кривцов (55), 2:1 — Адріано (63)
«Таврія» (Сімферополь) — «Карпати» (Львів) — 0:1
Гол: 0:1 — Бартулович (49)
«Волинь» (Луцьк) — «Зоря» (Луганськ) — 0:2
Голи: 0:1 — Любенович (64), 0:2 — Малиновський (90+2)
«Металург» (Запоріжжя) — «Металіст» (Харків) — 0:3
Голи: 0:1 — Гоменюк (4), 0:2 — Гоменюк (33), 0:3 — Бланко (71)
«Динамо» (Київ) — «Ворскла» (Полтава) — 2:1
Голи: 0:1 — Яхович (30), 1:1 — Ідейє (83), 2:1 — Ярмоленко (85)
«Чорноморець» (Одеса) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 1:0
Гол: 1:0 — Окріашвілі (34)

Результати матчів 20-го туру:
ФК «Севастополь» — «Металург» (Запоріжжя) — 5:0
Голи: 1:0 — Фертов (37), 2:0 — Кузнецов (38), 3:0 — Фертов (65), 4:0 — Танчик (67), 5:0 — Ярошенко (87, пен.)
«Зоря» — «Карпати» — 2:2
Голи: 0:1 — Гладкий (27), 0:2 — Бартулович (71, пен.), 1:2 — Петряк (80), 2:2 — Даніло (81)
«Шахтар» — «Таврія» — 2:1
Голи: 1:0 — Бернард (30), 2:0 — Едуардо (36), 2:1 — Буссаіді (61)
Матчі «Іллічівець» — «Ворскла», «Говерла» — «Дніпро», «Волинь» — «Металіст», «Чорноморець» — «Динамо» були зіграні після підписання номера «ДУ» до друку. 

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».