Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Квiтень 2014 03:00

«Динамо» – без ліги, Блохін – без «Динамо»

Rate this item
(0 votes)

Відразу два тури встигли зіграти команди української прем’єр-ліги за кілька днів. Після цих матчів із чемпіонської гонки вибуло київське «Динамо», яке у двох поєдинках примудрилося здобути лише одне очко і до того ж програти одному з головних конкурентів — донецькому «Шахтарю» на власному полі. Після цього президент «Динамо» відправив у відставку головного тренера команди Олега Блохіна. 

У 25-му турі полтавська «Ворскла», яка продовжує боротися за місця в єврокубках, сенсаційно переграла лідера першості — донецький «Шахтар». Гірники протягом усього матчу мали ігрову та територіальну перевагу, хоча втілити її бодай в один забитий м’яч не зуміли. Господарі грамотно діяли у захисті, а на 84-й хвилині навіть вийшли вперед: Дедечко пробив з-за меж штрафного майданчика, після рикошету м’яч підхопив Міщенко, виконав навіс на вільного Яховича, який переграв Каніболоцького.


Варто відзначити невдалу гру Срни, який програв боротьбу на своєму фланзі, і прикре падіння Ракицького у відповідний момент. В останні хвилини гості спробували зламати хід зустрічі, проте «Ворскла» втримала переможний рахунок.
Київське «Динамо» не змогло скористатися поразкою донеччан. У поєдинку проти «Карпат» команда Блохіна двічі виходила вперед, але втримати перемогу не зуміла. Динамівці досить швидко відкрили рахунок, скориставшись однією з численних помилок львівської оборони. Велозу невідпорно пробив у дев’ятку воріт Підківки.
Господарі відігралися на початку другого тайму після помилки Олександра Рибки. Голкіпер «Динамо» невдало відбив м’яч перед собою після штрафного, чим і скористався Федорчук. Але рівним рахунок протримався не більше десяти хвилин. «Динамо» знову вийшло вперед. Мбокані після навісу з флангу підрізав м’яч головою, і Підківка знову не виручив.
Однак львів’яни не опустили рук, а великими силами пішли вперед і були винагороджені за це. В одному з епізодів Гладкий із флангу увірвався до штрафного майданчика і відправив м’яч у сітку поміж ніг Олександра Рибки.
Після цього «Динамо» пішло на штурм, проте «Карпати» вистояли і заслужено можуть записати одне очко до свого активу.
Осічками фаворитів скористався «Дніпро». Матч із запорізьким «Металургом» пройшов під холодною зливою, яка швидко перетворила багатостраждальний газон «Дніпро Арени» у щось подібне на болото. За таких умов годі й було чекати яскравої гри. Як не старалися дніпряни, але їх зусилля дуже довго були марними.
Гравці «Металурга» грали в захисті дуже самовіддано, блокуючи велику частину ударів, а коли їм це не вдавалося — виручав Старцев. Минуло вже більше години гри, Рамос уже зробив усі три заміни, а ключа до воріт гостей знайти не вдавалося.
І все ж дніпряни розмочили рахунок. Гол вийшов по-справжньому трудовим. Канкава віддав відмінну передачу на Зозулю. Перший удар Старцев відбив, але Роман з епізоду не виключився, обробив м’яча, відкотив Селезньову — і Євген розстріляв ворота — 1:0. Дніпропетровці ще міцніше закріпилися у статусі фаворита першості.
Харківський «Металіст» здобув першу перемогу у весняній частині чемпіонату, обігравши «Таврію» — команду, яка грає без зарплати і без будь-яких прогнозів щодо свого майбутнього.
Хоча вже на початку поєдинку саме команда із Сімферополя мала шанс відкривати рахунок, але Приходной не влучив у порожній кут воріт Горяїнова з кількох метрів. Для гостей це був єдиний шанс у цьому матчі. Жодного удару в площину воріт «Металіста» кримчани в цій грі так і не завдали. «Металіст» мав повну перевагу в цій грі і заслужено переміг. Єдиний м’яч у цій грі на 36-й хвилині забив Марлос.
Чи здатен хтось зупинити «Дніпро» на шляху до золотих нагород? Чим ближче до завершення чемпіонату, тим частіше виникає це запитання. Черговим кандидатом була луцька «Волинь» — непроста команда, яка останніми роками є досить складним суперником для дніпропетровців. Тож побоювання щодо можливої осічки у Дніпропетровську були, і перший тайм лише підтверджував їх.
«Дніпро» прогнозовано утримував ініціативу, але «Волинь» удало оборонялася. До того ж упевнено діяв на останньому рубежі Неділько. Більше того, лучани не зациклювалися на обороні, як це часто роблять гості, а часто і гостро контратакували. І під завісу першого тайму саме така контратака завершилася взяттям воріт Бойка. Селін отримав м’яч ледь не біля центрального кола, на швидкості прорвався поміж захисниками і здалеку потужно пробив у дев’ятку.
На другий тайм вийшов уже зовсім інший «Дніпро». Рамос замінив півзахисника Канкаву на форварда Селезньова. Але головна зміна була в настрої гравців. Кожна хвилина завершувалася атакою господарів і небезпечним моментом. Якийсь час фортуна ще була на боці «Волині» — не скористалися своїми моментами Коноплянка та Селезньов, проте було зрозуміло, що довго так тривати не може.
Крім того, залишив поле через пошкодження капітан гостей Сімінін, після чого на правому фланзі оборони почали виникати проблеми. Зокрема, звідти прийшов перший гол. Коноплянка зробив навіс на Ротаня, Руслан влучив у поперечину, а на добиванні першим опинився Селезньов — 1:0.
Після цього господарі навіть не думали зупинятися. Їхні атаки, мов хвилі, накочувалися на ворота волинян. І за кілька хвилин зусиллями Матеуса «Дніпро» вийшов уперед. Бразилець цього вечора був просто нестримний, а його партнери (найчастіше Коноплянка, але часом Стрініч, Зозуля або Джуліано) раз за разом проривалися крізь несправедливо забутий правий фланг оборони «Волині», а 99-й номер «Дніпра» ці атаки завершував, забивши загалом чотири м’ячі у ворота суперника.
Забивав Матеус на будь-який смак: і обікравши оборонців, пробивав повз воротаря, і повільно закочуючи м’яч у порожні ворота, і краще за інших орієнтуючись на добиваннях. І 5:1 — це ще була не межа. Мали гарні нагоди й інші гравці господарів, але то пробивали неточно, то Неділько рятував, то поперечина ставала на заваді. Тим не менш — переконлива перемога «Дніпра».
При керівництві Олега Блохіна київське «Динамо» близьке до встановлення чергового антирекорду клубу. Після поразки від «Шахтаря» у перенесеному матчі 19-го туру кияни можуть розраховувати максимум на бронзу та на Лігу Європи. На більше нинішнє «Динамо» не здатне.
Так, можна мати претензії до судді Абдули, який зарахував другий гол Адріано, забитий з офсайду, та не дав пенальті на останній хвилині першого тайму за поштовх рукою Шевчука на Мбокані, який виходив сам на сам із П’ятовим. Але, окрім цих моментів, команда Блохіна в першому таймі більше нічого не створила. Був, щоправда, удар на 41-й хвилині від Макаренка, котрий відбив П’ятов.
«Шахтар» усю гру зробив ще в першому таймі. Команда Мірчі Луческу була мобільнішою, пресингувала і більше контролювала м`яч. Перший момент виник біля воріт киян за участі Тайсона, однак його удар у кут воріт відбив Рибка. На 11-й хвилині слалом Тайсона з центра поля до штрафного майданчика та передача п`ятою на Адріано і удар останнього у кут воріт Рибки — 0:1.
Вирівняти гру у господарів не вийшло. На 34-й хвилині у власному штрафному майданчику помилився Віда, який вибив м’яч прямо в ноги Адріано, і той робить рахунок 0:2.
Другий тайм «Динамо» розпочало активніше. Небезпечного удару головою завдавав Мбокані, але м’яч не влучив у ворота. Гірники грали по результату і в атаці дозволяли господарям ті ж самі банальні навіси та стандарти, які цього вечора в біло-синіх не виходили.
Блохін спробував змінити хід поєдинку через заміни. Вихід на поле Гусєва та Беланда гри не загострив. Вніс небезпеку в атаку Ідейє, але 15 хвилин для того, щоб забити хоча б один гол, йому було замало. «Шахтар» наприкінці матчу міг зробити рахунок і зовсім розгромним, проте Бернард не влучив із гострого кута. А після завершення зустрічі було повідомлено про відставку Олега Блохіна.

Результати матчів 25-го туру:
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Волинь» (Луцьк) — 1:0
Гол: Довгий (62)
«Металург» (Донецьк) — ФК «Севастополь» — 3:0
Голи: 1:0 — Мораєс (15), 2:0 — Александре (18), 3:0 — Александре (36)
«Ворскла» (Полтава) — «Шахтар» (Донецьк) — 1:0
Гол: Яхович (84)
«Карпати» (Львів) — «Динамо» (Київ) — 2:2
Голи: 0:1 — Велозу (32), 1:1 — Федорчук (50), 1:2 — Мбокані (57), 2:2 — Гладкий (74)
«Зоря» (Луганськ) — «Чорноморець» (Одеса) — 1:0
Гол: Болі (20)
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Металург» (Запоріжжя) — 1:0
Гол: Селезньов (75)
«Металіст» (Харків) — «Таврія» (Сімферополь) — 1:0
Гол: Марлос (36)
Результати матчів 19-го туру:
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Волинь» (Луцьк) — 5:1
Голи: 0:1 — Селін (44), 1:1 — Селезньов (55), 2:1 — Матеус (57), 3:1 — Матеус (66), 4:1 — Матеус (70), 5:1 — Матеус (90)
«Металург» (Запоріжжя) — «Говерла» (Ужгород) — 0:1
Гол: Шацьких (59)
«Металург» (Донецьк) — «Чорноморець» (Одеса) — 3:2
Голи: 1:0 — Мораєс (31, пен.). 2:0 — Прийма (40), 2:1 — Окріашвілі (59), 3:1 — Мораєс (66), 3:2 — Гай (81, пен.)
«Карпати» (Львів) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 0:1
Гол: Кулач (35)
«Динамо» (Київ) — «Шахтар» (Донецьк) — 0:2
Голи: 0:1 — Адріано (11), 0:2 — Адріано (34)

Матчі «Таврія» (Сімферополь) — ФК «Севастополь» та «Металіст» (Харків) — «Зоря» (Луганськ) відбулися після підписання номера «ДУ» до друку. 

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».