Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 12 Серпень 2016 16:59

Прем'єр-ліга: лідери перемагають 1:0

Rate this item
(0 votes)

Мі­ні­маль­ни­ми пе­ре­мо­га­ми лі­де­рів від­зна­чив­ся тре­тій тур чем­піо­на­ту Ук­раї­ни з фут­бо­лу у прем’­єр-лі­зі. Так, «Шах­тар» пе­ре­грав «Олек­сан­дрію», а «Ди­на­мо» в цен­траль­но­му мат­чі ту­ру здо­ла­ло «Дніп­ро». 
За­вдя­ки цим ви­гра­шам до­неч­ча­ни і ки­яни зміц­ни­ли свою пе­ре­ва­гу над усі­ма пе­ре­слі­ду­ва­ча­ми, крім «Зо­рі», яка роз­гро­ми­ла «Чор­но­мо­рець».

У матчі на столичному НСК «Олімпійський» значних сюрпризів у складах «Динамо» й «Дніпра» тренери один одному не підготували. Хіба що наставник дніпрян Дмитро Михайленко кинув у бій Володимира Адамюка, який повернувся до клубу.
Господарів спіткала невдача ще у першому таймі: Домагой Віда зазнав травми, і вимушений дебют за основний склад киян відбувся для Зураба Очігави.

До перерви фаворити зустрічі найбільше запам’яталися дальніми спробами з гри та зі штрафного від Сергія Рибалки. «Дніпро» відповів стовідсотковим моментом, коли Андрій Блізніченко вивів на удар Дениса Баланюка, а той без підготовки з 10 метрів улучив у дальню стійку.
Стартові хвилини після відпочинку дозволили «Динамо» затиснути гостей поблизу їхніх воріт, на повну потужність у гру включився і Андрій Ярмоленко. На ньому було зосереджено багато уваги дніпрян, що з часом позбавило їх концентрації відносно інших виконавців, адже гол вони пропустили доволі прикрий.
До цього з навісу Сергія Кравченка Олександр Сваток головою підправляв м’яч у нижній кут воріт киян, проте Олександр Шовковський врятував одноклубників. А невдовзі, на 62й хвилині, під час уже дев’ятого за рахунком кутового, Дерліс Гонсалез навісив на лінію воротарського майданчика.
Джуніора Мораєса польові гравці чомусь не взяли під опіку, а Денис Шеліхов даремно не пішов на перехоплення. Як наслідок — четвертий у сезоні гол бразильця, який виявився єдиним у зустрічі. «Дніпро» зумів перебудуватися, не склавши зброї за негативного рахунку, але таких ударів, як раніше, завдати не зумів — 1:0 на користь «Динамо».
Що ж до іншого фаворита української першості, то наставник гірників Паулу Фонсека має два варіанти складу — для єврокубків і для внутрішньої арени. Після невдачі у Швейцарії донеччани переконливо виглядали проти «Олександрії», проте не змогли уникнути нервових останніх хвилин, давши певні шанси гостям на сенсацію.
На діях олександрійців не було помітно особливої втоми, попри витрачені в Лізі Європи сили у Хорватії та повернення в Україну. Звісно, акцент наставник «Олександрії» Володимир Шаран зробив на потужний захист.
Він дав збій лише одного разу, на 36й хвилині. Результативна комбінація номінальних господарів «Арени Львів» вийшла зразковопоказовою. Вона була швидкою і багатоходовою, завершальний пас віддавав Віктор Коваленко, а відзначився захисник Ісмаїлі — у бразильця вийшов чудовий удар повз Андрія Новака.
У другій половині зустрічі були близькі до цілі Ярослав Ракицький, Едуардо, не вистачило якоїсь секунди Веллінгтону Нему, щоб випередити воротаря, однак рахунок залишався слизьким. І коли до фінального свистка залишалося менш ніж 10 хвилин, «Олександрія» двічі провела якісні атаки, які показали недосконалість гри «Шахтаря» в обороні.
В обох випадках це були флангові простріли. У Василя Грицука відверто не вийшло сильно влучити по м’ячу, а от Андрій Запорожан, можна сказати, пробачив донеччан у компенсований час, коли промахнувся на лічені сантиметри. «Шахтар» далі йде без втрат, знову зрівнявшись із «Динамо».
Фірмовий стиль гри луганської «Зорі» дозволив підопічним Юрія Вернидуба спокійно догравати матч уже після 30ї хвилини. Головними дійовими особами на запорізькій «Славутич Арені», яка далі гостинно приймає команду із Луганська, були флангові півзахисники. Вони не лише забивали, а також віддавали гострі передачі один одному.
Іван Петряк помітив у центрі Олександра Караваєва, який зіграв нестандартно, обвів Євгена Боровика та з гострого кута влучив у ціль — це сталося на 15й хвилині. Фактично так само був забитий третій м’яч на 30й хвилині, хіба що варто відзначити допомогу Желько Любеновича та вишуканий завершальний удар. А між цими моментами, на 22й хвилині, ще й Петряк фактично у два ходи перетворив на гол винесення м’яча від власних воріт Олексія Шевченка. Караваєв міг до перерви робити хеттрик, проте Боровик не дозволив цьому статись.
Жодні зміни у другій половині гри вже не мали суттєвого значення. Значно менш налаштована на чужі ворота «Зоря» все одно створювала моменти, натомість по її воротах суперник завдав надто мало ударів.
Постійно перебував в епіцентрі подій Любенович, прагнув зарекомендувати себе перед тренером Пауліньйо. Нарешті вдався фірмовий удар після виграного підбирання Ігорю Чайковському. На 73й хвилині голкіпер одеситів Боровик не мав шансів, адже м’яч влетів у сітку від поперечини біля хрестовини. Луганці вдома поки що виграють, і лише з розгромними рахунками.
Ще три матчі завершилися так: «Сталь» — «Волинь» — 1:0, «Олімпік» — «Зірка» — 4:2, «Ворскла» — «Карпати» — 1:1.
По дев’ять очок після трьох турів мають «Динамо» й «Шахтар», одноосібно обіймає третій рядок таблиці «Зоря» — сім балів, а от по чотири пункти набрали одразу чотири колективи — «Дніпро», «Ворскла», «Олімпік» і «Сталь».
У четвертому турі центральний поєдинок відбудеться у Львові в п’ятницю — «Карпати» прийматимуть «Шахтар». У суботу привертає увагу протистояння «Ворскли» й молодих, але амбітних гравців «Дніпра», у неділю кам’янська «Сталь» спробує засмутити в Дніпрі столичне «Динамо».

Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».