Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 10 Червень 2016 12:36

В очікуванні Німеччини

Rate this item
(0 votes)

Збірна України з футболу переможно завершила підготовку до першого матчу чемпіонату Європи проти команди Німеччини. В італійському місті Бергамо підопічні Михайла Фоменка виграли у команди Албанії — 3:1.
Показово, що у відборі до Євро2016 албанці, які також зіграють на полях Франції, пропустили лише шість м’ячів.
На відміну від попередньої гри з Румунією, де «синьожовті» мали набагато більше нагод, ніж реалізували, в поєдинку, що відбувся рівно за тиждень до старту Євро2016, моментів було обмаль, а реалізація майже 100%.
Фоменко у цій грі вже, очевидно, визначав стартовий склад на зустріч із чинними чемпіонами світу — німцями. І, якщо судити з подій на полі й реакції на них тренерського штабу, можливі лише дві заміни.

Українці розпочали гру з такими виконавцями: П’ятов — у воротах, Хачеріді, Федецький, Ракицький і Шевчук — у захисті, Степаненко, Коноплянка, Сидорчук, Гармаш і Ярмоленко — в півзахисті, єдиний нападник — Зозуля.
Одразу по перерві замість Шевчука на лівий фланг захисту вийшов Бутко, а замість не надто переконливого Гармаша — Коваленко. Фахівці припускають, що саме на цих позиціях можливі зміни й перед матчем, що відбудеться 12 червня в Ліллі. Також у другому таймі Зозулю змінив Селезньов (на 62й хвилині), Сидорчука — Ротань (67а), а вже наприкінці гри Зінченко вийшов замість Ярмоленка.
Українці забили швидкий гол. Уже на восьмій хвилині після прострілу від Коноплянки вдало підставив ногу Степаненко, і м’яч залетів у кут воріт Беріші. Але ж так само швидко українці і пропустили. Через чотири хвилини на фланзі Шевчук проґавив Садіку, який вившов сам на сам із П’ятовим і пробив воротаря збірної України — 1:1.
На старті заключної 45хвилинки збірна України знову виходить уперед. Знову простріл Коноплянки з флангу, фірмовий удар Зозулі головою, і Беріша відбиває м’яч просто на Ярмоленка, котрий цілить у порожні ворота.
Варто відзначити вихід на поле Зінченка, який знову багато працював, хоча і не забив гола. А на 87й хвилині крапку в цій грі поставив Коноплянка, який після пасу Коваленка та помилки захисника розстріляв ворота Албанії — 3:1.
Тепер усі думки українських футболістів зосереджені на недільному протистоянні з німцями. «Розуміємо, що в особі Німеччини у нас дуже складний опонент у стартовому матчі, але я анітрохи не нервую. Зараз ми просто раді нарешті прилетіти», — зазначив уже у Франції Євген Коноплянка. «Збори в Італії та Швейцарії пройшли чудово, і ми з нетерпінням чекаємо початку чемпіонату», — додав один із лідерів півзахисту «синьожовтих».
«Ми знаємо, що два ключових гравці оборони у них травмовані. Це — Хуммельс і Швайнштайгер. І всетаки наше завдання — використовувати свої козирі, показати системну гру з перших хвилин, — заявив інший хавбек українців Руслан Ротань. — Німці — фаворити групи, всі це розуміють, а шанси України, Північної Ірландії та Польщі я б назвав рівними».
Про стартовий поєдинок говорив на першій на французькій землі пресконференції і наставник збірної України Михайло Фоменко.
«Як досягти позитивного результату в матчі з Німеччиною? Суперник грає так, як йому дозволяють. Боротьба — перш за все. Якщо будьякому супернику дозволити грати і програти йому боротьбу, буде багато проблем», — констатував Фоменко.
Перше тренування в місті ЕксанПрованс українські футболісти провели 8 червня, вийти на поле раніше не дала злива — небесна канцелярія щедра на опади для Франції.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».