Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Березень 2014 02:00

«Домашній» Київ для «Таврії»

Rate this item
(0 votes)

Нарешті відбулося довгоочікуване відновлення чемпіонату України з футболу у прем’єр-лізі. І 21-й тур подарував уболівальникам багато цікавих протистоянь. 
До Дніпропетровська приїхав непростий з огляду на ситуацію в країні суперник — ФК «Севастополь». Проте якогось політичного протистояння на трибунах не відбулося: та двадцятка вболівальників гостей, що приїхала на гру, була налаштована цілком проукраїнськи, вивісила на своєму секторі Державний прапор України, прапор ВМС України та червоно-чорний стяг, а також активно підтримувала переклички з господарями «Слава Україні! — Героям слава!»
З початку зустрічі господарі почали проводити швидкі атаки на ворота суперника, і захист гостей почав помилятися. На 18-й хвилині Причиненко надто довго не міг визначитися, як розпорядитися м’ячем біля своїх воріт, і одразу ж його атакували Матеус та Селезньов. Перший м’яч з-під ніг оборонця вибив, а другий, вийшовши сам на сам із воротарем, відправив у сітку воріт.
На 35-й хвилині Джуліано пробив поруч із хрестовиною. А вже через хвилину він же вивів на відмінну позицію Матеуса. З ударом бразильця Чуваєв впорався, але на добиванні чатував Селезньов — 2:0. І тут же ледь не став рахунок розгромним, коли Причиненко, знімаючи м’яча з ноги Джуліано, зрізав його у стійку власних воріт.


На другий тайм «Дніпро» вийшов зовсім розслабленим, хоча варто визнати, що «Севастополь» своєю грою цьому лише сприяв. За весь матч так і не побачили ми чогось цікавого біля воріт Бойка. А дніпропетровці таки дочекалися свого шансу, аби зробити рахунок розгромним. На останніх хвилинах прокинувся не надто помітний до цього Коноплянка, пройшов кількох суперників на фланзі і, обігравшись із Селезньовим, пробив у ближній кут, поставивши ефектну крапку в матчі.
Донецький «Шахтар» здобув легкі три очки в поєдинку проти запорізького «Металурга». Незважаючи на те що господарі протягом усієї гри намагалися створити проблеми підопічним Луческу, майстерності донецьких бразильців вистачило для перемоги з великим рахунком.
«Шахтар» зі старту захопив ініціативу, проте «Металург» при першій же можливості відповідав контратаками. Олег Таран у міжсезоння попрацював із тактичною складовою, його гравці дуже швидко переходили з оборони в атаку, постійно створювали проблеми центру оборони «Шахтаря», але реалізація моментів команди поки залишає бажати кращого.
А от у гравців Мірчі Луческу з цим фактором все в порядку, про що й свідчать три забитих м’ячі. Можна говорити про те, що вже після другого пропущеного «Металург» посипався, і гірники могли зробити підсумковий результат ще більш розгромним, однак своє завдання на гру команда Луческу виконала, а тому і предмета для подальшої розмови немає.
Провалами в захисті суперника скористалися двічі Тейшейра та одного разу Адріано, непогані моменти були у Бернарда, Едуардо та Кости, але десь їм трохи не вистачало удачі, а десь металургів виручав голкіпер. Загалом щодо гри «Металурга» склалося більш ніж позитивне враження. Команда старалася, комбінувала, проте об’єктивно «Шахтар» — це не той суперник, на тлі якого запорожці могли щось продемонструвати.
«Металіст» та «Говерла» в зимове міжсезоння зазнали істотних змін. З харківської команди після тривалого періоду роботи пішов Мирон Маркевич. Залишили команду і лідери — Соса, Девіч, незрозуміла ситуація з перспективним новачком Гомесом, який так і не повернувся до Харкова для продовження сезону. У свою чергу, офіційно дебютував екс-захисник «Динамо» Аїла Юссуф. «Говерла» також вийшла на матч оновленим складом. В’ячеслав Грозний виставив одразу шістьох нових футболістів.
Першого забитого м’яча вболівальникам довелося чекати недовго. Гості у незвичній для себе манері відразу пішли вперед, і вже на 8-й хвилині матчу Шарпар пробив Горяїнова після грубої помилки Гуйє, який у своєму штрафному майданчику намагався ефектно переграти нападника суперника.
Для господарів поля цей пропущений м’яч виявився як холодний душ. Харків’яни прокинулися і провели кілька небезпечних атак. В одному з епізодів гості порушили правила, і після стандарту відзначився Гуйє. Хав’єр виконав бездоганну навісну передачу у штрафний майданчик суперника, де першим за всіх виявися сенегалець, який у стилі Ібрагімовича переправив м’яч у ворота Надя. Забитий гол додав господарям упевненості, і вони продовжували володіти ініціативою. «Говерла», у свою чергу, змушена була повністю закритися на своїй половині поля.
Початок другого тайму дещо нагадав першу половину зустрічі. Гості знову почали діяти активно, однак вистачило ужгородців приблизно на хвилин десять. Господарі швидко захопили ініціативу і створили дуже багато небезпечних моментів. Утім, за гостей відмінно зіграв Надь, який відбивав фактично все, що летіло у площину воріт.
Справжні проблеми для ужгородців почалися на 70-й хвилині матчу. Орос грубо порушив правила проти Бланко, у підсумку — пряма червона картка і меншість для «Говерли». Атаки господарів поля стали ще більш гострими, але забити команда Рахаєва змогла тільки на 4-й доданій хвилині матчу, коли відзначився Едмар. Однак, на думку головного арбітра матчу Швецова, натуралізований українець перебував в офсайді, якого за повторами не було і близько. У підсумку — нічия 1:1.
Київське «Динамо» перемогло «Таврію» з рахунком 2:1. Цей матч міг і не відбутися. Його проведенню посприяв Ігор Суркіс, який оплатив кримській команді переліт та перебування в Києві.
Попри такий рахунок команда Олега Блохіна мала повну перевагу. Щоправда, перший м’яч кияни забили лише наприкінці першого тайму. На 38-й хвилині після подачі зі штрафного Мбокані ударом головою пробив у кут воріт.
У другому таймі «Динамо» знову пішло в атаку на ворота гостей. Уже на 46-й хвилині суддя міг ставити пенальті чи, принаймні, штрафний за фол на Ленсу, але рефері не помітив навіть порушення правил. На 50-й хвилині за арбітра відповів Ярмоленко. Ленс на лівому фланзі увійшов до штрафного майданчика і віддав передачу на Ярмоленка, який прибрав м`яч і пробив Погорілого — 0:2.
Навіть після того як «Динамо» давало грати «Таврії», у номінальних господарів нічого не виходило. Дещо оживив гру вихід на поле Калиниченка. Одного разу навіть вийшов удар зі штрафного у Назаренка, але Рибка контролював політ м’яча. В останні двадцять хвилин кияни мали ще кілька моментів збільшити рахунок, однак рятував Погорілий.
Уже в доданий арбітром час у штрафному майданчику помилився Хачеріді, який привіз гол у власні ворота. Помилкою захисника скористався Бурдужан, котрий забивав у порожні ворота. Більше створити щось у цій грі «Таврії» не вдалося, та й моментів не було. У результаті цілком закономірна перемога «Динамо» і стрибок на друге місце в турнірній таблиці.

Результати всіх матчів 21-го туру:
«Металург» (Донецьк) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 1:1
Голи: 0:1 — Чурко (21), 1:1 — Мораєс (48)
«Карпати» (Львів) — «Волинь» (Луцьк) — 0:1
Гол: Козьбан (76)
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — ФК «Севастополь» — 3:0
Голи: 1:0 — Селезньов (18), 2:0 — Селезньов (36), 3:0 — Коноплянка (85)
«Ворскла» (Полтава) — «Зоря» (Луганськ) — 1:1
Голи: 0:1 — Болі (38), 1:1 — Яхович (50)
«Металург» (Запоріжжя) — «Шахтар» (Донецьк) — 0:3
Голи: 0:1 — Адріано (22), 0:2 — Тейшейра (30), 0:3 — Тейшейра (80)
«Металіст» (Харків) — «Говерла» (Ужгород) — 1:1
Голи: 0:1 — Шарпар (8), 1:1 — Гуйє (16)
«Таврія» (Сімферополь) — «Динамо» (Київ) — 1:2
Голи: 0:1 — Мбокані (38), 0:2 — Ярмоленко (50), 1:2 — Бурдужан (90+1) 

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».