Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Листопад 2015 12:30

Розминка перед єврокубками

Rate this item
(0 votes)

Для лі­де­рів ук­ра­їн­ської фут­боль­ної пер­шо­сті — «Шах­та­ря» та «Ди­на­мо» го­лов­ним зав­дан­ням 15-го ту­ру бу­ло не втра­ти­ти очок у чем­піо­на­ті і не трав­му­ва­ти про­від­них фут­бо­ліс­тів на­пе­ре­до­дні мат­чів у Лі­зі чем­піо­нів. Що во­ни успіш­но і зро­би­ли.

Луцька «Волинь» любить псувати нерви фаворитам, але цього разу була декласована «Шахтарем». І якщо до гри хтось і міг поставити на команду з Луцька, то сам матч усе розклав по полицях. Наставник донеччан Мірча Луческу виставив оптимальний склад. Довго протриматися «Волині» гравці «Шахтаря» не дали. Вже на 19-й хвилині господарі повели в рахунку. Після гарматного прострілу Срни Марлос розстріляв ворота гостей — 1:0.

Після цього «Шахтар» пішов уперед великими силами, а футболісти «Волині» виявилися до цього неготовими. Донеччани грали як на тренуванні. Шість тисяч уболівальників на стадіоні у Запоріжжі активно підтримували гірників. Без пропущеного м’яча ворота «Волині» залишалися недовго.
На 32-й хвилині ще один сильний удар Ісмаїлі застав зненацька Богдана Шуста — 2:0. Через шість хвилин номінальні господарі довели рахунок до розгромного. Даріо Срна знову зробив навіс у штрафний майданчик, а Марлос накрутив трьох захисників і переграв Шуста — 3:0.
На старті другого тайму «Шахтар» знову атакував великими силами. Могли забивати Дентіньйо та Гладкий. А на 67-й хвилині господарі таки забили свій четвертий м’яч. Марлос зробив відмінну передачу в ноги Гладкому і той ударом в один дотик зробив рахунок 4:0.
До завершення матчу донеччани могли забити ще кілька м’ячів, але Богдан Шуст врятував свою команду. А на 82-й хвилині Мірча Луческу провів знакову заміну, коли замість Марлоса вийшов 18-річний український півзахисник Андрій Кобенко. Забити гол молодому українцю не вдалося, як й іншим його партнерам. Тож перемога «Шахтаря» з рахунком — 4:0.
Київське «Динамо» здобуло три очки в поєдинку з донецьким «Олімпіком», який відбувся в Києві на стадіоні імені Валерія Лобановського. Експериментальний склад, який випустив на поле Сергій Ребров, зумів забити у ворота суперника три м’ячі. Напередодні гри з «Порту», в якій фактично вирішувалася доля киян у Лізі чемпіонів, тренерський штаб дав можливість відпочити збірникам.
Рибалка, Сидорчук і Кравець розпочали гру на лаві запасних, а Ярмоленко взагалі не потрапив до заявки на матч. Кияни прогнозовано з перших хвилин заволоділи ініціативою і затисли суперника на його половині поля. Перший гол команда Реброва забила вже на 25-й хвилині, коли після навісу Дениса Гармаша м’яч у кут воріт головою переправив Жуніор Мораєс — 1:0.
Кияни продовжили атакувати, а в «Олімпіка» аргументів для команди Реброва не знаходилося, тому логічно, що «Динамо» забило й другий м’яч. На останніх хвилинах першого тайму тепер уже Мораєс асистував Гармашу, який без особливих проблем переграв Литовченка.
Тренерський штаб «Олімпіка» в перерві провів подвійну заміну, проте особливого підсилення атаці це не дало. Олександр Шовковський фактично всю гру був без роботи, а все, що створили донеччани — кілька напівмоментів, які реальної загрози воротам не несли. Кияни ж змогли забити третій м’яч, коли Парцванія зіграв у власному штрафному рукою і арбітр вказав на одинадцятиметрову позначку. Олег Гусєв розвів голкіпера і м’яч по різних кутах.
У підсумку «Динамо» виконало всі поставлені на цю гру завдання — взяло очки, награло резерв і дало можливість відновитися провідним футболістам напередодні гри з «Порту».
У свою чергу, «Олімпік» спробував зіграти проти киян на контратаках, однак ця тактика результату не принесла. Таким чином, подвійних преміальних, які обіцяв президент клубу В’ячеслав Гельзін за відібрані очки у динамівців, гравці не отримають.
«Дніпро» продовжує лихоманити у національній першості. Цього разу дніпропетровці в Одесі зіграли внічию з одним з аутсайдерів чемпіонату — «Чорноморцем». Підопічні Олександра Бабича здобули лише дев’яте очко у 14 зіграних поєдинках
У першому таймі, якщо бути об’єктивним, «Дніпро» мав пропускати. Вже на третій хвилині Коркішко ударом зі штрафного показав, що голкіпер гостей Бойко цього вечора не нудьгуватиме. У результаті у першій половині воротарю «біло-синьо-блакитних» довелося вступати у гру ще кілька разів. Зокрема, коли він відбив удар головою Гадрані точно у кут. У моменті, коли і Бойко не рятував «Дніпро», на підмогу команді Мирона Маркевича прийшла поперечина. Гості пропустили швидку контратаку, а Дуглас помилився у простій ситуації і Куценку ніхто не заважав пробити. Ніхто, крім каркаса воріт.
Футболісти «Дніпра» попереду весь час намагалися знайти Селезньова, якого щільно закрили захисники. В інших випадках дніпропетровці розраховували на індивідуальні дії. Та м’яч уперто не летів у площину воріт. Лише одного разу Боровик по-справжньому вступив у гру, відбивши ногою подачу зі штрафного після дотику Селезньова. Загалом, Євген виглядав утомленим після двох зустрічей зі словенцями.
Але замінити основного форварда Маркевичу поки що ніким. Зозуля тільки-но набирає ігрову форму. Тому так і вийшло, що в Одесі через чимале навантаження Селезньова особливо помітно не було.
Друга половина гри вийшла абсолютно інакшою. Тренери «Чорноморця» вирішили, що не варто ризикувати, як це було у першому таймі. Скоріше за все, саме цим можна пояснити той факт, що моряки рідко переходили центр поля, віддавши ініціативу гостям. Але ті, як виявилося, нічого з насиченим захистом господарів зробити не змогли.
Найреальніший момент забити був на 59-й хвилині. Дуглас головою влучив у поперечину після навісу з кутового, а після добивання Лео Матоса м’яч із лінії воріт виніс Смирнов. Усі інші подачі забирав Боровик, який також відбив кілька ударів впритул.
Саме Євген може розрахоувати на звання «гравець матчу». Не допомогли «Дніпру» і вихід Зозулі та Даніло, і шість компенсованих хвилин. Підсумкова нічия все більше відділяє команду Маркевича від зони Ліги чемпіонів і все більше наближує до реальної боротьби за бронзові нагороди з луганською «Зорею».
Ре­зуль­та­ти всіх мат­чів 
15-го ту­ру:
«Шах­тар» (До­нецьк) — «Во­линь» (Луцьк) — 4:0
Го­ли: 1:0 — Марлос (19), 2:0 — Ісмаїлі (32), 3:0 — Марлос (38), 4:0 — Гладкий (67)
«Олім­пік» (До­нецьк) — «Ди­на­мо» (Ки­їв) — 0:3
Го­ли: 0:1 — Мораєс (25), 0:2 — Гармаш (45+1), 0:3 — Гусєв (70, пен.)
«Чор­но­мо­рець» (Оде­са) — «Дніп­ро» (Дніп­ро­пет­ровськ) — 0:0
«Вор­скла» (Пол­та­ва) — «Го­вер­ла» (Уж­го­род) — 2:1
Го­ли: 0:1 — Сергійчук (19), 1:1 — Шиндер (25), 2:1 — Шиндер (50)
«Ме­та­лург» (За­по­ріж­жя) — ФК «Олек­сан­дрія» — 0:2
Го­ли: 0:1 — Запорожан (73, пен.), 0:2 — Іздебський (80, автогол)
«Сталь» (Дніп­ро­дзер­жинськ) — «Кар­па­ти» (Львів) — 1:1
Го­ли: 1:0 — Адамюк (25), 1:1 — Гуцуляк (57)
«Ме­та­ліст» (Хар­ків) — «Зо­ря» (Лу­ганськ) — 0:1
Гол: Любенович (69, пен.)

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».