Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Вересень 2015 11:58

Луганський синдром «ДНІПРА»

Rate this item
(0 votes)

Чо­ти­ри мат­чі по­спіль «Дніп­ро» не міг пе­ре­мог­ти «Зо­рю». Не пе­ре­рва­ла­ся ця тра­ди­ція і піс­ля мат­чу в Дніп­ро­пет­ров­ську. Гос­по­да­рі по­ля не зу­мі­ли по­ра­ду­ва­ти сво­їх при­хиль­ни­ків, які зі­бра­ли­ся на ста­діо­ні. Біль­ше то­го, во­ни про­пус­ти­ли три м’ячі у влас­ні во­ро­та. Що сто­сує­ть­ся ін­ших лі­де­рів ук­ра­їн­ської пер­шо­сті — «Ди­на­мо» та «Шах­та­ря», то во­ни здо­бу­ли пе­ре­мо­ги.

Перший тайм матчу «Шахтар» — «Сталь» пройшов за повного домінування господарів поля. І вже на десятій хвилині вони повели в рахунку. Фред сильно пробив із дальньої дистанції, м’яч по дорозі влучив у Едуардо і влетів у сітку воріт Паньківа. Після цього «Шахтар» продовжував атакувати, і, якби не Паньків, вже до середини тайму рахунок міг бути 3:0 на користь гірників.
Спочатку голкіпер «Сталі» прийняв на себе потужний удар зі штрафного від Ракицького, а через три хвилини парирував удар від Тейшейри. На 23-й хвилині Едуардо міг робити дубль, однак хорвату не вистачило влучності. На 30-й хвилині знову у гру вступив Паньків і парирував удар Тейшейри.


«Сталь» намагалася відповідати контратаками, але дуже швидко втрачала м’яч під пресингом суперника. Найкращий момент підопічні Мазяра мали за чотири хвилини до перерви, проте удар Будніка у ближню дев’ятку парирував Сарнавський.
На жаль для гостей, після нереалізованого моменту «Шахтар» відповів результативною атакою. Бернард виконав подачу з кута, Паньків невдало зіграв на виході, залишивши ворота фактично порожніми, і цим скористався Тейшейра — 2:0. Сталося це вже на другій доданій хвилині першого тайму.
Другий тайм також був багатим на моменти. Спочатку перевагу мав «Шахтар», хоча потім збавив оберти. «Сталь» такий подарунок прийняла і великими силами пішла вперед. Активно попереду діяли Путраш та Буднік, однак їхні удари блокувалися захисниками. На 72-й хвилині після передачі Кулача ледь не забив Васін — Сарнавський у стрибку перевів м’яч на кутовий. А ще через шість хвилин уже сам Владислав завдавав удару з-за меж штрафного майданчика — знову на місці був Сарнавський.
За десять хвилин до завершення основного часу Кулач ще одного разу потурбував голкіпера суперників, але пробив точно по центру воріт. На більше «Сталі» не вистачило, а «Шахтар» спокійно довів справу до перемоги.
Київське «Динамо» повернуло собі одноосібне лідерство, здолавши на виїзді «Волинь», яка здобула три перемоги в останніх трьох поєдинках. Динамівці з перших хвилин заволоділи ініціативою. Перший момент не примусив себе довго чекати. Ярмоленко мав шанс переправити м’яч у сітку воріт після прострілу Антунеша.
«Волинь» розраховувала на контратаки, і одна з них ледь не стала результативною. Матей накрутив Сілву та Ярмоленка, після чого пробив у дальній кут. Шовковський кінчиками пальців відбив м’яч. А наприкінці першого тайму кияни забили. Гармаш із центра поля віддав низом на Ярмоленка, той скинув на Беланда, а Юнес вивів на ударну позицію Кравця. Артем не схибив, і рахунок став 1:0.
Друга половина гри пройшла набагато веселіше. Моменти були як в однієї, так і в іншої команди. Кияни розраховували швидко подвоїти перевагу. Ярмоленко не зміг пробити повз Жуніча після помилки Шуста на виході. Можливо, саме тому вирішив «допомогти» киянам Насонов, поклавши на газон Гармаша. Гусєв з одинадцятиметрової позначки не промахнувся — 2:0.
Після цього почалися своєрідні гойдалки. Шовковський витягнув удар Політила зі штрафного. Потім Олександр виграв дуель у Козьбана, коли той вийшов на побачення з голкіпером. У відповідь Кравець міг оформити дубль, але не переграв Шуста. Отож «Волинь» зазнала другої поразки у нинішньому чемпіонаті, а для Динамо це — сьома перемога у восьми поєдинках.
Третій матч поспіль луганська «Зоря» бере гору над дніпропетровським «Дніпром». За останні півтора року Мирон Маркевич ще жодного разу не зумів взяти навіть очко в матчах з командою Юрія Вернидуба. Не став винятком і звітний поєдинок. Цілком логічно, що саме в цій грі «Дніпро» мав розраховувати на реванш, тим паче що команда Маркевича добре підсилилася в міжсезоння.
Єдиною проблемою дніпропетровців мала бути лише новина про невиплату зарплати гравцям команди та можливий бойкот матчу від Селезньова. Але Євген вийшов у стартовому складі і вже на перших хвилинах міг вивести свою команду вперед, однак своїм шансом не скористався. А ось гості свій момент використали на всі сто відсотків. Після передачі Пилявського Гордієнко легко обійшов Чеберячка і перекинув Бойка, котрий далеко вийшов із воріт.
Після пропущеного м’яча «Дніпро» продовжував утримувати територіальну перевагу, створювати моменти, а забила знову «Зоря». На 14-й хвилині швидка контратака гостей завершилася влучним ударом Караваєва. «Дніпро Арена» супроводжувала цей епізод свистом. У господарів кілька моментів забити мав Селезньов, але чудово цього вечора у воротах діяв Левченко.
Пробити «Зорю» «Дніпру» в першому таймі не вдалося, і усі сподівання дніпропетровців були на другий тайм. Маркевич по перерві зробив дві заміни, але ні Безус, ні Лучкевич гру не посилили. Навпаки, замінений Піко був одним із найактивніших у складі господарів. Гості ж уперед великими силами не йшли і сконцентрувалася на захисті власних воріт.
Команда Юрія Верндуба дисципліновано діяла в обороні і проводила швидкі контратаки. За рахунку 0:2 «Дніпро» продовжував шукати щастя біля воріт суперника. Активний був Селезньов, у стійку воріт влучив Бруно Гама. Десь хвилини з 70-ї «Зоря» закрилася на своїй половині поля, але зуміла ще забити один гол.
На 80-й хвилині ще одна швидка флангова атака гостей завершилася прострілом Караваєва на Ліпартію, і той без проблем розстріляв ворота Бойка — 0:3. Після цієї перемоги луганська команда піднялася на третє місце у турнірній таблиці, а «Дніпро» опустився на четверту сходинку.
Поєдинок ужгородської «Говерли» та одеського «Чорноморця» запам’ятається вболівальникам багатьма гольовими моментами, жорсткою, а подекуди й жорстокою боротьбою на кожному клаптику поля та суперечливими рішеннями суддівської бригади. Так, арбітр матчу Сергій Бойко не зафіксував взяття воріт господарів поля на 15-й хвилині нібито через напад на голкіпера ужгородців Артура Рудька.
Утім, Бойко «допоміг» і одеситам. На 22-й хвилині у штрафному майданчику вже одеситів відбувся контакт захисника «Чорноморця» з нападником «Говерли» Віталієм Гемегою. Суддя мав призначати пенальті, однак цього не зробив.
Результати всіх матчів 8-го туру:
«Шахтар» (Донецьк) — «Сталь» (Дніпродзержинськ) — 2:0
Голи: 1:0 — Едуардо (10), 2:0 — Тейшейра (45+2)
«Металург» (Запоріжжя) — «Металіст» (Харків) — 0:0
«Ворскла» (Полтава) — «Олімпік» (Донецьк) — 2:1
Голи: 1:0 — Громов (47), 1:1 — Моха (49), 2:1 — Турсунов (58, пен.)
«Говерла» (Ужгород) — «Чорноморець» (Одеса) — 1:1
Голи: 1:0 — Кузик (7), 1:1 — Старіков (45)
ФК «Олександрія» — «Карпати» (Львів) — 4:1
Голи: 1:0 — Пономар (20), 2:0 — Грицук (52), 3:0 — Пономар (54), 3:1 — Страшкевич (64), 4:1 — Банада (73)
«Волинь» (Луцьк) — «Динамо» (Київ) — 0:2
Голи: 0:1 — Кравець (43), 0:2 — Гусєв (62, пен.)
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Зоря» (Луганськ) — 0:3
Голи: 0:1 — Гордієнко (7), 0:2 — Караваєв (14), 0:3 — Ліпартія (85)

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».