Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Вересень 2015 11:47

Розминка для лідерів

Rate this item
(0 votes)

У сьо­мо­му ту­рі чем­піо­на­ту Ук­раї­ни з фут­бо­лу у Прем’­єр-лі­зі фа­во­ри­ти пер­шо­сті здо­бу­ли пе­ре­мо­ги. При­чо­му всі три коман­ди — «Шах­тар», «Ди­на­мо» та «Дніп­ро» обі­гра­ли сво­їх су­пер­ни­ків із роз­гром­ним ра­хун­ком.

До звітного туру «Металіст» та «Шахтар» підходили у різному настрої. Підопічні Мірчи Луческу певною мірою через цей матч готувалися до майбутнього матчу Ліги чемпіонів з «Реалом», а «Металіст» вирішував проблеми у внутрішній першості. За донецьку команду не зміг зіграти дискваліфікований Срна, а за харківський клуб не зіграли одразу п’ять основних гравців, які належать донеччанам: Едуард Соболь, В’ячеслав Чурко, Рустам Худжамов, Олексій Полянський та Валерій Грішин.
«Шахтар» зі стартових хвилин захопив ініціативу, однак створити щось за першу половину тайму підопічним Луческу не вдалося. Господарі надійно діяли в обороні, навіть інколи проводили контратаки, однак якихось проблем П’ятову також не «подарували».

Все змінилося на 35-й хвилині, коли гості забили перший м’яч. Ракицький потужно пробив з далекої відстані точно у дальній кут воріт Погорілого.
Гравці «Металіста» не встигли відійти від цього потрясіння і вже через п’ять хвилин пропустили вдруге. Цього разу відзначився Тейшейра, який був першим на добиванні після пострілу Тайсона. Наприкінці тайму підопічні Севидова провели кілька атак, однак змінити рахунок їм не вдалося. Куди більш багатим на події був тайм другий.
«Шахтар», після двох забитих м’ячів, почав грати у відкритий футбол. Гірники частіше почали пробивати здалеку, однак то захисники, то Погорілий команду рятували. Утім, не врятувався «Металіст» на 52-й хвилині, коли Кучер на дальній стійці замкнув передачу з лівого флангу від Ракицького. Відтак гравці «Металіста» почали ще більше нервувати, грати грубо і заробили у свої ворота ще й пенальті. Після прострілу з правого флангу не дав пробити вже у порожні ворота Гладкому Рижук — вилучення і пенальті, який спокійно реалізував Тейшейра, оформивши таким чином дубль.
Остаточно добив команду Севидова за дев’ять хвилин до фінального свистка Олександр Гладкий, який після передачі Коваленка перекинув Погорілого — 0:5. У час, що залишився, «Металіст» так нічого і не створив біля воріт суперника, а «Шахтарю» вистачило й цього.
Київське «Динамо» здобуло легку перемогу в матчі з «Олександрією». У поєдинку, від якого сенсації ніхто і не очікував, сталося все так, як і прогнозувалося. Команда Сергія Реброва взяла свої чергові три очки і знову піднялася на перше місце в турнірній таблиці, а також провела генеральне тренування напередодні старту в Лізі чемпіонів. Загалом, команди розпочали поєдинок на не дуже високих швидкостях.
«Олександрія» всією командою стояла на своїй половині поля і намагалася грати щільно в обороні. В перші півгодини у підопічних Шарана це досить непогано виходило, і кияни ніяк не могли створити щось небезпечне біля воріт Новака. Однак, через таку акцентованість на захисних діях, в атаці гості в перші 45 хвилин практично нічого не показали. При цьому, на 33-й хвилині гри оборона гостей дала першу тріщину, яка завершилася влучним ударом головою від Дениса Гармаша, перед яким Новак виявився безсилим. Кияни вирішили не відкладати другий м’яч у довгий ящик, і вже за п’ять хвилин після розіграшу кутового це зробив влучним ударом Домагой Віда.
У другому таймі картина гри трохи змінилася. «Олександрія», розуміючи, що втрачати вже нічого, почала більш активно грати в контратаках, і кілька разів гостям навіть вдалося підключити до гри воротаря «Динамо» — Олександра Шовковського. Проте перевага, як і раніше, була на боці столичного клубу, який міг робити рахунок ще більш розгромним, проте реалізація підвела Андрія Ярмоленка, Артема Кравця і Олега Гусєва.
А втретє м’яч у воротах гостей опинився вже у доданий арбітром час. Після передачі Ярмоленка з флангу ударом у дальній кут крапку в цій грі поставив Даніло Сілва.
Після «Шахтаря» та «Динамо» прийшла черга «Дніпра», який не залишив жодного шансу запорізькому «Металургу». Перед цим матчем з’явилася інформація, що 1-го жовтня призупиняється фінансування клубу, і зараз прихильники «Металурга» намагаються відшукати спонсорів, які б продовжили життя команди. Зважаючи на все це, сумнівів у тому, що «Дніпро» здобуде легку перемогу, не виникало.
Гості взялися за справу зі стартовим свистком арбітра. Воротар «Металурга» — Шеремета кілька разів вступав у гру, рятуючи свою команду. Та й він нічого не зміг протиставити більярдному удару Селезньова на дванадцятій хвилині. У середині тайму Євген оформив дубль. Цього разу він відзначився з пенальті. Запорожці могли відразу ж скоротити розрив у рахунку, але Дуглас виніс з лінії воріт удар Гвілії. А ближче до завершення тайму «Дніпро» зняв усі питання про переможця зустрічі. Ротань спокійно підставив ногу після прострілу Томечака.
Другий тайм пройшов значно спокійніше. Побільшало ударів у господарів, та вони не несли загрози воротам Бойка. Вчетверте «Дніпро» відзначився на 69-й хвилині — дебютний гол за нову команду провів Едмар, який замкнув навіс після подачі кутового. «Металург» же відповів красивою комбінацією, яку завершив Гвілія. Тож перемога «Дніпра» з рахунком 4:1.
Результати матчів 7-го туру:
«Металіст» (Харків) — «Шахтар» (Донецьк) — 0:5
Голи: 0:1 — Ракицький (35), 0:2 — Тейшейра (40), 0:3 — Кучер (53), 0:4 — Тейшейра (62, пен.), 0:5 — Гладкий (80)
«Олімпік» (Донецьк) — «Говерла» (Ужгород) — 0:1
Гол: 0:1 — Сергійчук (69)
«Динамо» (Київ) — ФК «Олександрія» — 3:0
Голи: 1:0 — Гармаш (33), 2:0 — Віда (38), 3:0 — Даніло Сілва (90+3)
«Металург» (Запоріжжя) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 1:4
Голи: 0:1 — Селезньов (12), 0:2 — Селезньов (24, пен.), 0:3 — Ротань (39), 0:4 — Едмар (69), 1:4 — Гвілія (71)
«Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Ворскла» (Полтава) — 1:2
Голи: 0:1 — Чеснаков (60), 0:2 — Бартулович (71), 1:2 — Бабенко (85)
«Чорноморець» (Одеса) — «Волинь» (Луцьк) — 1:2
Голи: 0:1 — Матей (10), 0:2 — Діденко (24), 1:2 — Петько (74)
«Карпати» (Львів) — «Зоря» (Луганськ) — 1:1
Голи: 0:1 — Караваєв (12), 1:1 — Худоб’як (67)

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та АНтон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».