Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Серпень 2015 23:35

Полтавська підніжка "Шахтарю"

Rate this item
(0 votes)

Цен­траль­ний матч чет­вер­то­го ту­ру чем­піо­на­ту Ук­раї­ни з фут­бо­лу від­був­ся у Дніп­ро­пет­ров­ську, де міс­це­вий «Дніп­ро» зу­стрі­чав­ся з ки­їв­ським «Ди­на­мо». Для гос­по­да­рів цей по­єди­нок був чер­го­вою спро­бою до­вес­ти, що в ук­ра­їн­сько­му фут­бо­лі з’яви­ла­ся коман­да, яка змо­же кон­ку­ру­ва­ти у бо­роть­бі за зо­ло­ті на­го­ро­ди.

Однак схоже на те, що нинішнього сезону «Дніпру» доведеться лише спостерігати за золотою гонкою «Динамо» та «Шахтаря». Звичайно, є шанс, що власник клубу Ігор Коломойський до завершення трансферного вікна купить Мирону Маркевичу кількох футболістів, але залишити дніпропетровську команду в це міжсезоння можуть щонайменше Калінич, Канкава, Дуглас та Бойко.
У першому таймі кияни мали повну перевагу над своїм суперником. У «Дніпра» були проблеми в атаці, а від цього проблеми з моментами біля воріт «Динамо». Відсутність креативного Коноплянки таки дає про себе знати. Цього ж вечора навіси та передачі від Ротаня та Матоса були малоефективними. «Динамо» переважно грало флангами і виглядало солідніше.


Перший гол у ворота «Дніпра» вийшов несподіваним. Після навісу від Гусєва Дуглас у боротьбі з Мораєсом за верховий м’яч переграв не тільки бразильського форварда «Динамо», але й Бойка, оформивши автогол.
Навіть пропущений гол господарями не змінив малюнка гри. «Динамо» виглядало потужніше біля воріт господарів і без проблем руйнувало потуги «Дніпра» в атаці. У першому таймі у ворота Бойка влетів ще один м’яч. Кияни провели швидку контратаку, в результаті якої Велозу розстріляв порожні ворота.
У другому таймі «Дніпро» мав грати по-іншому, але так було тільки в перші 15 хвилин. Підопічні Маркевича скористалися розслабленістю гостей, які зарано повірили в перемогу. Відмінний удар з-за меж штрафного майданчика вийшов у Федорчука, який зробив рахунок 1:2. Ще хвилин десять після забитого м’яча господарі мали перевагу, але згодом динамівцям удалося перевести гру до центра поля.
У господарів у другому таймі був лише один момент, щоб зрівняти рахунок, але Матеус не використав вихід сам на сам із Рибкою, пробивши повз ворота. В інших випадках «Динамо» зіграло надійно в захисті і довело матч до переможного завершення. По завершенні зустрічі головний тренер «Дніпра» Мирон Маркевич говорив не про те, що відбувалося на полі, а прокоментував важку ситуацію в команді:
— Як я можу керувати командою, якщо гравці кажуть, що хочуть піти? Вони відкрито говорять: або піднімайте нам зарплату, або відпустіть. Ну і з ким мені далі працювати? Я не знаю, який у мене склад буде завтра. «Дніпро» два місяці тому грав у фіналі Ліги Європи, ми показали високий рівень, і ставлення до «Дніпра» зараз інше. Потрібно серйозно займатися командою. Нам зараз ніде тренуватися. Зупинилася гідроелектростанція, всі поля на базі висохли, а завтра потрібно проводити тренування. Це я тільки один приклад навів.
Тут потрібно відкрито збирати команду і щось їм говорити. Я ж не можу бути пугалом.
У свою чергу, головний тренер київського «Динамо» Сергій Ребров акцентував увагу журналістів на грі своєї команди:
— Всі ігри з «Дніпром» проходять дуже важко, ми з цим зіткнулися в минулому сезоні. Тоді ми виграли за рахунок дисципліни, сьогодні потрібно було діяти так само. За такої погоди грати було дуже важко, але дякую хлопцям за те, що терпіли. Було видно, що наші футболісти боролися з першої і до останньої хвилини, за що я їм вдячний.
Полтавська «Ворскла» певною мірою реабілітувалася перед своїми вболівальниками за виліт із Ліги Європи. Було зрозуміло, що до матчу з «Шахтарем» команда підходить із психологічними проблемами. Підопічні Василя Сачка, на відміну від луцької «Волині», яка запропонувала донеччанам кілька турів тому атакувальний футбол, із перших же хвилин відійшли у захист. І відійшли так, що у «Шахтаря» моментів практично не було.
Гірники перепасовувалися в центрі поля, а господарі навіть не думали переходити в атаку. «Помаранчево-чорні» мали лише кілька штрафних ударів, які, втім, виявилися невлучними. Так тривало до 39-ї хвилини, коли гірники швидко перевели м’яч до Тейшейри, той пройшов флангом, віддав на Гладкого, проти якого порушив правила Даллку. Проте арбітр дав дограти епізод, і Марлос переправив м’яч у ворота.
«Шахтар», очевидно, вирішив, що піде на перерву лідером, тому дещо втратив пильність. На останній хвилині тайму Андрій Ткачук здобув право на штрафний. Громов вирішив пробити і зробив це настільки потужно, що Каніболоцький змушений був відбити м’яч перед собою, і після серії рикошетів Бараннік зробив рахунок нічийним.
У другому таймі гра не змінилася. «Шахтар» продовжував безрезультативно атакувати до того часу, поки Мірча Луческу не випустив на поле Едуардо, який уже через кілька хвилин після виходу на заміну відірвався від захисників, прийняв м’яч і розібрався з голкіпером — 2:1.
Після цього гості дещо відійшли назад, але «Ворскла» так і не перехопила ініціативи. Так гра без моментів і проходила до 90-ї хвилини. Господарям навіть не вдавалося створити щось небезпечне біля воріт Каніболоцького. Однак на початку 92-ї хвилини Бартулович зробив навіс у штрафний майданчик, де Ковпак головою переправив м’яч у кут воріт — 2:2. У «Шахтаря» ще був один штрафний, проте Срна пробив вище воріт, і фінальний свисток зафіксував нічию.
Луганська «Зоря» з рахунком 4:0 розгромила донецький «Олімпік». У команді Юрія Вернидуба забитими голами відзначилися Джаба Ліпартія, Іван Петряк і двічі Філіп Будківський. Зауважимо, що луганчани вже забили в чемпіонаті десять м’ячів, що є одним із найкращих показників на даний момент. Ця перемога представника України в Лізі Європи дозволила вийти йому на четверте місце у турнірній таблиці національної першості.
Результати матчів 4-го туру:
«Волинь» (Луцьк) — «Металіст» (Харків) — 2:2
Голи: 1:0 — Матей (2, пен.), 1:1 — Путівцев (33), 2:1 — Діденко (34), 2:2 — Чурко (79)
«Говерла» (Ужгород) — «Металург» (Запоріжжя) — 1:1
Голи: 1:0 — Цуріков (80, пен.), 1:1 — Каплієнко (89)
«Карпати» (Львів) — «Чорноморець» (Одеса) — 4:0
Голи: 1:0 — Карноза (5), 2:0 — Голодюк (19), 3:0 — Страшкевич (75), 4:0 — Даушвілі (90, пен.)
ФК «Олександрія» — «Сталь» (Дніпродзержинськ) — 0:1
Гол: Кравченко (22)
«Зоря» (Луганськ) — «Олімпік» (Донецьк) — 4:0
Голи: 1:0 — Ліпартія (43), 2:0 — Петряк (63), 3:0 — Будківський (82), 4:0 — Будківський (85)
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Динамо» (Київ) — 1:2
Голи: 0:1 — Дуглас (25, автогол), 0:2 — Мігель Велозу (40), 1:2 — Федорчук (50)
«Ворскла» (Полтава) — «Шахтар» (Донецьк) — 2:2
Голи: 0:1 — Марлос (39), 1:1 — Бараннік (45+2), 1:2 — Едуардо (65), 2:2 — Ковпак (90+2)

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».