Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Серпень 2015 14:51

Звичне двовладдя

Rate this item
(0 votes)

Піс­ля мат­чів тре­тьо­го ту­ру тур­нір­на таб­ли­ця чем­піо­на­ту Ук­раї­ни з фут­бо­лу у прем’­єр-лі­зі на­бу­ла звич­них об­ри­сів. На пер­ших двох схо­дин­ках із мак­си­маль­ною кіль­кіс­тю на­бра­них очок зно­ву ки­їв­ське «Ди­на­мо» та до­нець­кий «Шах­тар».

У поєдинку проти ужгородської «Говерли», яку фактично можна вважати другою командою київського «Динамо», донецький «Шахтар» здобув впевнену перемогу. При цьому Мірчі Луческу вдалося провести ротацію напередодні матчу-відповіді з «Фенербахче». Поєдинок проходив за повної переваги донеччан, які могли відкривати рахунок уже в стартові хвилини, проте Ферейра влучив у поперечину.


Підопічні В’ячеслава Грозного змогли витримати стартову навалу гірників, після чого вони вже ближче до завершення першого тайму почувалися більш впевнено на половині поля суперника. Ужгородці досить непогано діяли в обороні. «Шахтар» багато тримав м’яч на підступах до штрафного майданчика, але завершального удару не було.
Наприкінці першої половини гри у підопічних Луческу був ще один момент, проте Марлосу не вдалося реалізувати вихід сам на сам із голкіпером гостей. У перерві тренерський штаб «Шахтаря» підсилив лінію атаки, випустивши Гладкого, а згодом Тайсона та Едуардо. І після цього гра донецького клубу пожвавилася.
Спочатку відмінним ударом у воротах Рудька розписався Тейшейра. Згодом не менш ефектний гол забив Едуардо. «Говерла» намагалася контратакувати, однак відсутність досвіду і фізична втома дали про себе знати. Наприкінці зустрічі футболісти обох команд занадто емоційно реагували на події, які відбувалися на полі, і арбітр у додані п’ять хвилин показав гравцям три жовті картки. У підсумку «Шахтар» здобув три очки.
Що стосується «Говерли», то поки що молоді футболісти не можуть грати на рівних із грандами, проте цього вечора команда боролася до останнього, що не може не заслуговувати на повагу.
Важко пригадати, коли «Динамо» востаннє грало на виїзді без трьох провідних захисників. Але склалося так, що в Одесі Сергій Ребров змушений був обійтися без дискваліфікованих Драговіча, Даніло Сілви і Хачеріді. У «Чорноморця» за умовами орендної угоди з «Динамо» не міг грати Калитвинцев, який у двох стартових матчах устиг відзначитися двома забитими м’ячами.
У першому таймі одесити намагалися заволодіти ініціативою. Щодо атак «Динамо», то свої моменти гості втратили. Один тільки Ярмоленко, який показав майстер-клас дриблінгу на швидкості, зобов’язаний був забивати двічі, але в обох випадках фортуна була на боці одеситів.
У другому таймі у динамівців лідером атак знову був Ярмоленко, але, як і в першому, із завершальними ударами справа не виходила. Варто віддати належне і досвідченому голкіперу моряків Боровику, який часто виручав своїх партнерів.
І все ж динамівці досягли свого під завісу зустрічі. Причому забили ті ж гравці, що і в минулому турі «Олімпіку». Після розіграшу штрафного м’яч опинився в Мораєса, і новачок «Динамо» не схибив — 1:0. «Чорноморець» усією командою кинувся відігруватися, але пропустив контратаку, яку завершив Ярмоленко, — 2:0.
У матчі в Полтаві зустрічалися два представники України в Лізі Європи — «Ворскла» та «Дніпро». Наставник останніх — Мирон Маркевич проводив свій ювілейний, 600-й, матч у чемпіонатах України. Але привітати свого наставника перемогою «Дніпру», що вважався фаворитом поєдинку, не вдалося. Більше того, «синьо-біло-блакитним» знову, як і у двох перших турах першості, довелося побувати в ролі команди, яка програє по ходу зустрічі.
Щодо самої гри, то вона не була багатою на небезпечні моменти. Перший із них не використав нападник господарів Бараннік. Він із вигідної позиції пробити Бойка не зумів. «Дніпро» відповів у середині тайму ударом Лучкевича. Непогодов також не підвів. «Ворскла» з відповіддю не забарилася, однак Бартулович із близької відстані пробив над поперечиною.
Другий тайм команди почали активніше. Переломний момент стався на 52-й хвилині. Після помилки Федецького Турсунов видав передачу на Баранніка, той обіграв двох захисників та влучив у штангу. М’яч відлетів до Турсунова, але його удар перевів на кутовий захисник «Дніпра», після якого «Ворскла» таки забила. Після прострілу від Бартуловича м’яч у свої ворота відправив Федецький. Далі господарі відійшли назад і почали грати від оборони.
Гострих моментів біля воріт полтавської команди фактично не було. Не було їх і біля воріт»Дніпра», який володів ініціативою. Втім, гостям вистачило і одного моменту, щоб зрівняти рахунок. Матос після кутового відірвався від Пердути, скинув м’яч до штрафного майданчика, де всі питання потужним ударом з близької відстані зняв Калінич — 1:1. Більше команди м’ячів не забивали.
Луцька «Волинь» здобула першу перемогу в сезоні. На виїзді волиняни перемогли запорізький «Металург». У запорожців, як і раніше, ні очок, ні забитих м’ячів. Цікавий епізод стався під час матчу молодіжних складів. Наставник «хрестоносців» Віталій Кварцяний «застосував у технічній зоні своєї команди непедагогічний метод впливу» (так записано в суддівському протоколі). Гравця луцької команди Романа Вороб’я тренер ударив бутсою і облив водою.
Цікаво, як оцінить дії Віталія Кварцяного контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України і чи будуть застосовані до нього дисциплінарні санкції. Раніше нічого подібного в українському футболі не було.
Першу історичну перемогу у прем’єр-лізі здобула дніпродзержинська «Сталь», яка у Дніпропетровську на стадіоні «Метеор» перемогла луганську «Зорю». Двічі відзначився Путраш. Це був єдиний дубль у третьому турі. Донецький «Олімпік» у матчі з «Карпатами» постраждав від земляка. Єдиний і переможний для галичан гол забив уродженець Донецької області Денис Кожанов.
Харківський «Металіст» зіграв внічию 1:1 з «Олександрією». Двічі голкіпера харків’ян Погорілого виручала поперечина, але в компенсований час фарт закінчився, і «Олександрія» зрівняла рахунок.
Ре­зуль­та­ти мат­чів 3-го ту­ру:
«Олім­пік» (До­нецьк) — «Кар­па­ти» (Львів) — 0:1
Гол: Кожанов (20)
«Шах­тар» (До­нецьк) — «Го­вер­ла» (Уж­го­род) — 2:0
Го­ли: 1:0 — Тейшейра (51), 2:0 — Едуардо (75)
«Ме­та­ліст» (Хар­ків) — ФК «Олек­сан­дрія» — 1:1
Го­ли: 1:0 — Довгий (63), 1:1 — Сухоцький (90)
«Ме­та­лург» (За­по­ріж­жя) — «Во­линь» (Луцьк) — 0:2
Го­ли: 0:1 — Жунич (51), 0:2 — Діденко (53)
«Чор­но­мо­рець» (Оде­са) — «Ди­на­мо» (Ки­їв) — 0:2
Го­ли: 0:1 — Мораєс (89), 0:2 — Ярмоленко (90)
«Вор­скла» (Пол­та­ва) — «Дніп­ро» (Дніп­ро­пет­ровськ) — 1:1
Го­ли: 1:0 — Федецький (54, авт.), 1:1 — Калінич (74)
«Сталь» (Дніп­ро­дзер­жинськ)— «Зо­ря» (Лу­ганськ) — 2:0
Го­ли: 1:0 — Путраш (25), 2:0 — Путраш (55)

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».