Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Липень 2015 19:47

Незмінні лідери

Rate this item
(0 votes)

За підсумками другого туру футбольної першості України у турнірній таблиці залишилося тільки два клуби з максимальною кількістю очок — «Динамо» та «Шахтар».
У гостьовому матчі проти «Волині» наставник «Шахтаря» виставив усіх найсильніших виконавців. Не змогли лише зіграти два футболісти — Даріо Срна пропускав матч через застуду, а Тарас Степаненко — через пошкодження.
З перших хвилин донеччани почали грати другим номером. Перші контрвипади гірникам нічого не принесли, а «Волинь» із радістю прийняла на себе роль лідера. На 16-й хвилині саме підопічні Кварцяного створили перший небезпечний момент: Матей здорово крутив у дальній кут, але на щастя для «Шахтаря», за П’ятова і команду зіграла штанга.


Утім, через десять хвилин донеччани відкрили рахунок. Фред, Тейшейра, Марлос та Тайсон розіграли чудову комбінацію, яка завершилася влучним пострілом останнього у ближній кут воріт Шуста. А за шість хвилин до завершення першого тайму гірники подвоїли перевагу. Після удару Гладкого м’яч у порожні ворота забив Тейшейра.
Здавалося, що перший тайм так і закінчиться, але на 43-й хвилині Ордець у штрафному майданчику порушив правила проти Матея, і арбітр призначив пенальті. Сам же постраждалий його і реалізував. На початку другого тайму Тейшейра знову збільшив перевагу своєї команди до двох м’ячів.
Після цього гола стало помітно, що «Волинь» підсіла фізично. «Шахтар» виглядав свіжим і міг ще декілька разів засмутити луцький клуб. А остаточну крапку в матчі на третій доданій арбітром хвилині поставив Едуардо. Перемога «Шахтаря» з рахунком 4:1.
Київське «Динамо» у матчі з донецьким «Олімпіком» відкрило рахунок уже на дванадцятій хвилині. Новачок команди Мораєс відмінною передачею вивів Ярмоленка на побачення з Литовченком, і Андрій відправив м’яч у кут воріт. Міг подвоїти рахунок ударом через себе Мораєс, але вдало зреагував воротар. Литовченку ще кілька разів доводилося вступати у гру.
На початку другої половини гри на перші ролі вийшов арбітр Віталій Романов. Спочатку за п’ять хвилин він показав дві жовті картки Хачеріді, що перетворилося на вилучення. Щоправда, виникло запитання щодо першої картки, коли Євген підштовхнув суперника біля бокової лінії. Те ж стосується і фолу Драговича на 64-й хвилині. Так, фол був, але ж був він біля бокової лінії і на вилучення явно не тягнув.
Така принциповість арбітра поставила киян у скрутне становище. І щастя біло-синіх у даному матчі, що Мораєс між цими рішеннями арбітра забив другий гол. Після двох вилучень «Динамо», звичайно ж, сіло у захист, але в «Олімпіка» шансів на взяття воріт практично не було.
У матчі між «Дніпром» та «Чорноморцем» фахівці пророкували легку перемогу господарів. Однак «Чорноморець», у складі якого більшості гравців близько двадцяти років, дав справжній бій фіналістам Ліги Європи.
У першому таймі в гостей був один удар у площину воріт і один гол. У другому матчі поспіль джокером моряків став Владислав Калитвинцев, який забив Бойку гол-красень з-за меж штрафного майданчика. Шансів зрівняти рахунок у «Дніпра» було чимало ще в першому таймі, але дива у воротах творив Боровик. Саме завдяки сейвам голкіпера одесити завершили перші 45 хвилин переможцями.
Другий тайм розпочався з атак «Дніпра», а забив знову «Чорноморець». Після подачі Калитвинцева Хочолава зробив рахунок 2:0. На 63-й хвилині шанс на відновлення інтриги подарував Ротань. Після його удару зі штрафного рахунок став 2:1.
Після цього у «Дніпра» сталися дві кадрові втрати. Спочатку головний арбітр вилучив із поля Мирона Маркевича, який сказав йому щось образливе. А на 70-й хвилині через травму поле залишив Матеус. Але вже через хвилину Безус зробив рахунок нічийним, забивши ударом головою після подачі кутового.
Далі «Дніпро» було важко зупинити. Через сім хвилин Калінич ударом через себе вивів господарів уперед, а вже в доданий час хорватський форвард зробив рахунок 4:2. Вольова перемога підопічних Мирона Маркевича, хоча і молоді хлопці «Чорноморця» також заслужили на добрі слова.
Відразу кілька футболістів провідних українських клубів після матчів другого туру мали привід відсвяткувати маленькі знакові події у своєму футбольному житті. Так, до позначки у 100 матчів за київське «Динамо» дограв португальський півзахисник Мігель Велозу. Такий самий показник у чемпіонатах України підкорився півзахиснику «Зорі» Ігорю Чайковському.
А от бразильцеві Алексу Тейшейрі з «Шахтаря» та Роману Безусу, який захищає кольори «Дніпра», вдалося награти вже рівно по дві сотні матчів. Перший у матчі з «Волинню» провів 200-й матч за гірників в усіх турнірах. А інший відтепер має за плечима аналогічний показник ігор за всю кар’єру, так само як і його одноклубник Євген Чеберячко.
Ре­зуль­та­ти мат­чів 2-го ту­ру:
«Во­линь» (Луцьк) — «Шах­тар» (До­нецьк) — 1:4
Го­ли: 0:1 — Тайсон (26), 0:2 — Тейшейра (39), 1:2 — Матей (43, пен.), 1:3 — Тейшейра (54), 1:4 — Шабанов (90+3, авт.)
«Го­вер­ла» (Уж­го­род) — «Вор­скла» (Пол­та­ва) — 1:1
Го­ли: 0:1 — Ковпак (21), 1:1 — Хльобас (78)
«Кар­па­ти» (Львів) — «Сталь» (Дніп­ро­дзер­жинськ) — 1:0
Гол:: Карноза (87, пен.)
«Ди­на­мо» (Ки­їв) — «Олім­пік» (До­нецьк) — 2:0
Го­ли: 1:0 — Ярмоленко (12), 2:0 — Жуніор Мораєс (61)
«Зо­ря» (Лу­ганськ) — «Ме­та­ліст» (Хар­ків) — 0:0
ФК «Олек­сан­дрія» — «Ме­та­лург» (За­по­ріж­жя) — 1:0
Гол: Пономар (4)
«Дніп­ро» (Дніп­ро­пет­ровськ) — «Чор­но­мо­рець» (Оде­са) — 4:2
Го­ли: 0:1 — Калитвинцев (24), 0:2 — Хочалава (52), 1:2 — Ротань (63), 2:2 — Безус (71), 3:2 — Калінич (78), 4:2 — Калінич (90+4).

Михайло ГЕРАСИМЕНКО

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».