Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 17 Квiтень 2015 22:40

Непоступлива «ЗОРЯ»

Rate this item
(0 votes)

Піс­ля 19-го ту­ру чем­піо­на­ту Ук­раї­ни з фут­бо­лу у прем’­єр-лі­зі від­стань між лі­де­ром — ки­їв­ським «Ди­на­мо» та до­нець­ким «Шах­та­рем» ско­ро­ти­ла­ся до п’я­ти очок. По­спри­яла цьо­му «Зо­ря». Коман­да з Лу­ган­ська впер­ше за ча­сів чем­піо­на­тів не­за­леж­ної Ук­раї­ни зу­мі­ла ві­ді­бра­ти оч­ки у «Ди­на­мо» на йо­го по­лі.

А «Шахтар» тим часом не залишив жодного шансу одеському «Чорноморцю». Донеччани зуміли забити п’ять сухих м’ячів у ворота суперника. Ще один претендент на місце в Лізі чемпіонів — «Дніпро» — після нульової нічиї з «Металістом» погіршив свої шанси фінішувати бодай на другому місці.

На сьогодні стан справ у «Шахтарі» та «Чорноморці» — це дві великі різниці. Одесити грають так, як можуть, а «Шахтар» упевнено набирає очки і продовжує гонку за київським «Динамо». Утім, моряки в першому таймі зуміли дати бій чинному чемпіону. Підопічним Олександра Бабача вдавалося утримувати свої ворота сухими весь перший тайм. Добре грав у воротах Мартищук, а ще двічі гостей рятувала штанга та поперечина воріт.


Багато в чому долю матчу вирішило вилучення Олійника на 30-й хвилині. Гравець «Чорноморця» прямою ногою пішов на Ісмаїлі та влучив йому в голову. Суддя Бондар відразу дістав червону картку, а Олійник навіть не сперечався. Щодо дій рефері в цій грі, то ще в першому таймі він мав призначати пенальті у ворота «Шахтаря» після того, як м’яч у штрафному майданчику влучив у руку Степаненку. Але суддя цей епізод проігнорував, як і боковий рефері, що був зовсім поруч з епізодом.
Сама ж гра була доволі грубою, і Бондар показав сім жовтих карток та одну червону. Особливо «відзначилися» одесити, які тиждень тому вже пограли в американський футбол із київським «Динамо». У другому таймі донеччани сповна поквиталися з одеситами за нервовий перший тайм. На 61-й хвилині Дуглуа Коста зі штрафного пробив низом, і Мартищук свою команду не виручив.
Далі голи посипалися один за одним. Протягом двадцяти хвилин у ворота «Чорноморця» влетіло ще три м’ячі та ще один уже в доданий арбітром час. Хоча гол престижу одесити мали шанс забити, але після удару Васіна м’яч улучив у стійку воріт. Таким чином, перемога «Шахтаря» з розгромним рахунком — 5:0.
«Металіст» у поєдинку з «Дніпром» довів, що нічия з «Шахтарем» була аж ніяк не сенсаційним результатом. Так, цього разу харків’яни про атаку фактично і не думали, але в обороні, на відміну від матчу з гірниками, відіграли на нуль. Що і дозволило їм вивезти одне очко з Дніпропетровська після зустрічі з принциповим суперником.
Щодо самої гри, то «Металіст» був активним лише у перші хвилин десять, після чого зосередився на обороні власних воріт. Ігор Рахаєв після матчу не приховував, що був згоден на нічию, зазначивши, що на сьогодні з «Дніпром» молодь «Металіста» змагатися ще не може. Наставника харків’ян цілком можна зрозуміти: грати на зустрічних курсах із дніпрянами — це копати собі яму.
Натомість в обороні «жовто-сині» відіграли чудово. У «Дніпра» за весь матч небезпечних моментів практично не було. Численні навіси Ротаня зі стандартів до загострення не призводили. Тільки Дугласу вдалося двічі пробити головою, але м’яч двічі пролітав повз ворота. Більше реальних нагород у господарів не було. У завершальні хвилини «Дніпро» пішов на останній штурм, проте створити реальну нагоду так і не зміг. У підсумку — 0:0. Молодь Рахаєва вистояла у Дніпропетровську та продовжує боротьбу за четверте місце. Водночас для дніпрян такий результат — болісний удар по амбіціях.
«Динамо» і «Зоря» зустрілися між собою вдруге за п’ять днів. Гра знову пройшла в Києві на стадіоні ім. Валерія Лобановського. Двоматчеве кубкове протистояння залишилося за киянами. «Біло-блакитні» виграли і в повторній грі, впевнено реалізувавши перевагу, яку було отримано після першого матчу. Обидва головних тренери перед матчем заявляли, що гра в рамках чемпіонату буде відрізнятися від того, що команди показали в Кубку. У підсумку так воно і сталося.
Кияни вже з перших хвилин взялися за справу і забили швидкий гол: Ярмоленко класно віддав на Сілву, Данило пройшов правим флангом та виконав простріл на Кравця, який у падінні переправив м’яч повз Сантіні. Здавалося б, господарі свого не втратять, але «Зоря» вже за п’ять хвилин відновила інтригу в матчі. Привіз гол у власні ворота Драговіч, який збив у штрафному майданчику Ліпартію, Козик вказав на одинадцятиметрову позначку, а Пилявський пробив влучно — 1:1.
Через кілька хвилин «Зоря» мала повести в рахунку, але Хомченовський не зумів як слід розпорядитися подарунком центральних захисників «Динамо», пробивши прямо в руки Рибки. Після цього гра в основному проходила на половині поля гостей. Кияни багато атакували, але особливо небезпечних моментів біля воріт Сантіні не виникало.
Гарний шанс знову вийти вперед «Динамо» отримало на 36-й хвилині. Вернидуб-молодший порушив правила проти Гусєва. Штрафний відмінно виконав Рибалка. Удар вийшов настільки влучним і сильним, що голкіпер «Зорі» навіть не поворухнувся — 2:1. Гості рук не опустили і могли відігратися ще до перерви, однак дві класні нагоди втратив Будківський, який не скористався черговими «подарунками» захисників «Динамо».
У другому таймі перевага підопічних Реброва стала ще більш явною. Лідер чемпіонату України атакував великими силами, створивши ще низку непоганих моментів, однак підвела реалізація. Небезпечні удари Ярмоленка, Буяльського та Беланда парирував Сантіні, а Ленс, перебуваючи у забивній позиції в районі кута воротарського майданчика, просто не зрозумів, що робити з м’ячем, і відпустив його за межі поля.
За 30 хвилин до фінального свистка Вернидуб кинув у бій Любеновича, і ця заміна зіграла. Вже через вісім хвилин Желько відгукнувся на передачу від Каменюки та зрівняв рахунок. Цей гол став останнім у матчі. У підсумку бойова нічия — 2:2.
Результати матчів 19-го туру:
«Говерла» (Ужгород) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 2:1
Голи: 1:0 — Гришин (34), 2:0 — Фещук (36), 2:1 — Чурко (90+5, пен.)
«Металург» (Запоріжжя) — «Волинь» (Луцьк) — 1:1
Голи: 0:1 — Ерік (39, пен.), 1:1 — Платон (83)
«Металург» (Донецьк) — «Олімпік» (Донецьк) — 4:2
Голи: 0:1 — Дорошенко (31), 1:1 — Мораєс (59, пен.), 2:1 — Чечер (59), 3:1 — Мораєс (63), 4:1 — Макрідіс (90), 4:2 — Іса (90+3)
«Шахтар» (Донецьк) — «Чорноморець» (Одеса) — 5:0
Голи: 1:0 — Д. Коста (61), 2:0 — Л. Адріано (71), 3:0 — Степаненко (76), 4:0 — Л. Адріано (80), 5:0 — Тайсон (90+4)
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Металіст» (Харків) — 0:0
«Динамо» (Київ) — «Зоря» (Луганськ) — 2:2
Голи: 1:0 — Кравець (4), 1:1 — Пилявський (9, пен.), 2:1 — Рибалка (36), 2:2 — Любенович (68)
«Карпати» (Львів) — «Ворскла» (Полтава) — 0:0

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».