Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 06 Березень 2015 20:16

Розгромні перемоги лідерів

Rate this item
(0 votes)

Віт­чиз­ня­ні фут­боль­ні вбо­лі­валь­ни­ки на­реш­ті до­че­ка­ли­ся — піс­ля зи­мо­вої па­узи по­но­ви­ли­ся іг­ри чем­піо­на­ту Ук­раї­ни. Од­нак у 15 ту­рі осо­бли­вої ін­три­ги в мат­чах за учас­тю лі­де­рів не ста­ло­ся. Усі во­ни здо­бу­ли впев­не­ні пе­ре­мо­ги.

Донецький «Шахтар» у Львові зустрічався з полтавською «Ворсклою». Перші двадцять хвилин матчу гра була рівною і без гострих моментів, а вже з другої половини першого тайму за справу взялися господарі поля. Усе почалося з небезпечного удару Тайсона, але м’яч влучив у штангу. Це був лише дзвіночок, адже через шість хвилин після цього господарі вийшли вперед. Шевчуку вдалося проштовхнути м’яч у сітку воріт, після невдалих спроб Тейшейри та Адріано. «Ворскла» оговталася лише за п’ять хвилин до перерви: спочатку небезпечний удар Скляра парирував П’ятов, а ще через чотири хвилини м’яч після удару Олександра пройшов повз ворота.
Початок другої половини матчу ознаменувався ще однією результативною атакою «Шахтаря». Дуглас Коста пробив у дальній кут воріт Богуша — 2:0.

Шанс змінити ситуацію у гостей з’явився на 59-й хвилині, коли другу жовту отримав Іван Ордець. Після цього донеччани відійшли назад, але навіть у більшості команда Сачка пропустила контратаку, яка завершилася третім м’ячем «Шахтаря». Цей гол став останнім у цій зустрічі.
Дніпропетровський «Дніпро» не мав проблем у протистоянні з луцькою «Волинню». У перший день весни у дніпрян виходило майже все. Підопічні Мирона Маркевича створили стільки моментів, що вистачило б на кілька поєдинків. При цьому моментів у гостей фактично не було. Розпочав розгром Коноплянка, який з центра поля пробіг у штрафний майданчик і пробив у дальній кут — 1:0. Прикро, що Євген не зміг дограти навіть перший тайм. В одному з епізодів він схопився за спину та попросив заміну. «Дніпро» на цьому не зупинився і забив вдруге.
Дебютним голом відзначився Ксьонз, який замкнув дальню стійку після подачі кутового. Продовжив свій успішний дебют Павло й у другій половині, коли асистував Каліничу. Згодом, у другому матчі поспіль, відзначився 20-річний Блізніченко. А на останній хвилині гри забив Зозуля. При цьому Роман не дуже радів. Перший гол у сезоні — не привід для радощів. Тож 5:0 на користь «Дніпра» виграв закономірно.
Харківський «Металіст», ще в недалекому минулому один із лідерів Прем’єр-ліги, перетворюється на команду-статиста. Матч із «Динамо», через невиплату заборгованості, бойкотували провідні гравці команди. У Києві «Металіст» грав напіврезервним складом. Такий розклад перед матчем давав примарні шанси гостям на позитивний результат.
Тим не менш у першому таймі динамівці не зуміли засмутити голкіпера суперників Погорілого, який став найкращим гравцем у складі своєї команди. Обороняти свої володіння «сухими» воротарю «Металіста» вдавалося до початку другого тайму.
Після перерви динамівці по-справжньому взялися за справу. Вже на стартових секундах другого тайму ледве не забив Ленс. А на 52-й хвилині нідерландець таки став співавтором взяття воріт. Після передачі Ленса Беланда вивів киян уперед. Забивши гол, «Динамо» призупинилося, а «Металіст» спробував перехопити ініціативу.
Однак за всю гру команда Ігоря Рахаєва жодного разу не влучила у площину воріт Шовковського, а ударів у бік воріт «Динамо» було не більше трьох. Розгром «Металіста» господарі оформили в останні п’ятнадцять хвилин поєдинку. На 79-й хвилині відмінну передачу віддав Ярмоленко, і Буяльський забивав уже в порожні ворота — 2:0. А на останній доданій хвилині третій гол оформив Євгеній Чумак, якому в боротьбі з Іщенком вдалося вміло підставити ногу — 3:0.
І ще одна особливість цього матчу. Олександр Шовковський став п’ятим гравцем в історії вищого дивізіону українського футболу, який вийшов на поле у віці більше, ніж сорок років. П’ятий десяток голкіпер київського «Динамо» розміняв на початку року — 2-го січня. Раніше у матчах української Прем’єр- та Вищої ліги українського футболу зіграли Ігор Біскуп, Іван Шарій, Ігор Шуховцев і Владислав Гельзін. До того ж гра проти харківського «Металіста» стала для Шовковського 390-ю у складі «Динамо» в чемпіонатах України.
Результати матчів 15-го туру:
«Чорноморець» (Одеса) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 0:0
«Зоря» (Луганськ) — «Олімпік» (Донецьк) — 5:1
Голи: 1:0 — Малишев (7), 2:0 — Драченко (13, авт.), 3:0 — Малиновський (31, пен.), 4:0 — Каменюка (59), 5:0 — Пилявський (68), 5:1 — Кадимян (70)
«Шахтар» (Донецьк) — «Ворскла» (Полтава) — 3:0
Голи: 1:0 — Шевчук (26), 2:0 — Коста (49), 3:0 — Тейшейра (69)
«Говерла» (Ужгород) — «Металург» (Запоріжжя) — 0:1
Гол: 0:1 — Лисицький (25, пен.)
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Волинь» (Луцьк) — 5:0
Голи: 1:0 — Коноплянка (17), 2:0 — Ксьонз (45+3), 3:0 — Калінич (50), 4:0 — Блізніченко (81), 5:0 — Зозуля (90+5)
«Металург» (Донецьк) — «Карпати» (Львів) — 1:1
Голи: 1:0 — Морозюк (2), 1:1 — Пластун (66)
«Динамо» (Київ) — «Металіст» (Харків) — 3:0
Голи: 1:0 — Беланда (52), 2:0 — Буяльський (79), 3:0 — Чумак (90+4).

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».