Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Субота, 02 Березень 2019 16:13

Уряд затвердив план заходів із подолання бідності на 2019 рік

Rate this item
(0 votes)

Ка­бі­нет Мі­ніс­трів Ук­раї­ни за­твер­див план за­хо­дів із ре­алі­за­ції Стра­те­гії по­до­лан­ня бід­но­сті на 2019 рік.
Про це по­ві­дом­ляє­ть­ся на Уря­до­во­му пор­та­лі.

Цим документом визначено конкретні заходи щодо підвищення дієвості політики зайнятості, підвищення грошових доходів населення, забезпечення доступу населення до соціальних послуг, мінімізацію ризиків бідності та соціального відчуження найбільш вразливих категорій населення.

Зокрема, планується підвищувати дієвість політики зайнятості населення; впроваджувати нові форми надання Державною службою зайнятості послуг населенню та роботодавцям; створити загальнодержавний реєстр вакансій із вільним онлайндоступом та актуалізацією в режимі реального часу; сприяти працевлаштуванню молоді та запроваджувати додаткові стимули для роботодавців щодо працевлаштування осіб передпенсійного віку, осіб із малолітніми дітьми та осіб з інвалідністю; поліпшувати економічні умови розвитку самозайнятості населення тощо.
В уряді додають, що реалізація цих заходів сприятиме забезпеченню поетапного зниження масштабу бідності, запровадженню нових механізмів її запобіганню, подоланню соціального відчуження, поліпшенню рівня життя та підвищенню рівня доступу населення до соціальних послуг.
Також опубліковано відповідне розпорядження Кабміну від 20 лютого, згідно з яким уряд також доручив міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, обласним, Київській міській держадміністраціям забезпечити виконання затвердженого цим розпорядженням плану заходів та подавати щокварталу Міністерству соціальної політики інформацію про стан виконання плану заходів. Мінсоцполітики має узагальнювати отриману інформацію та подавати у двотижневий строк Кабінету Міністрів України.
Як повідомляв Укрінформ, 16 березня 2016 р. уряд схвалив Стратегію подолання бідності, якою визначено механізми запобігання бідності та основні завдання з розв’язання цієї проблеми на період до 2020 р. До опрацювання проекту Стратегії було залучено експертів ПРООН, ЮНІСЕФ, МОП.
Серед стратегічних напрямів зниження рівня бідності — сприяння зростанню доходів населення від зайнятості та виплат у системі державного соціального страхування.
Також передбачено забезпечити доступ населення до послуг соціальної сфери незалежно від місця проживання, мінімізувати ризики соціального відчуження сільського населення.
Посилена увага приділятиметься і питанню недопущення виникнення осередків хронічної бідності та соціального відчуження серед внутрішньо переміщених осіб.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».