Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 01 Лютий 2019 18:26

Детінізація зарплати принесла понад 1,3 млрд гривень

Rate this item
(0 votes)

За ра­ху­нок кон­троль­них за­хо­дів із де­ті­ні­за­ції від­но­син у сфе­рі за­йня­то­сті, які бу­ли впро­ва­дже­ні Дер­жав­ною фіс­каль­ною служ­бою у ве­рес­ні 2018 р., су­ма над­хо­джень до бю­дже­ту зрос­ла на по­над 1,3 млрд грн. Про це по­ві­дом­ляє прес-служ­ба ДФС України.

«ДФС продовжує посилювати контроль за «тіньовою» зайнятістю. За рахунок контрольних заходів з детінізації, які були впроваджені у вересні минулого року, сума надходжень до бюджету зросла на понад 1,3 млрд грн.

Так, перераховано понад 590 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 49 млн грн — військового збору, 727 млн грн — єдиного внеску та 27 млн грн — єдиного податку», — йдеться в повідомленні.
За словами в. о. голови ДФС Олександра Власова, проведені заходи дозволили не тільки збільшити відрахування до бюджету, а й забезпечити захист прав найманих осіб щодо оплати їхньої праці, виявити та усунути факти прихованої зайнятості, залучити до державної реєстрації громадян як суб’єктів господарювання.
«Це один із кроків захисту інтересів найманих працівників, тому що саме вони, в першу чергу, повинні бути зацікавлені в легальних відносинах з роботодавцем. Адже «тіньова» зарплата має негативні наслідки, зокрема відсутність соціальних гарантій, передбачених для працівника», — зауважив О. Власов.
За його словами, з вересня до грудня минулого року роботодавцями було легалізовано працю 1,9 млн найманих осіб.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».