Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Сiчень 2019 12:50

Виплата субсидій готівкою розпочнеться у березні

Rate this item
(0 votes)

У го­тів­ко­вій фор­мі ви­пла­та суб­си­дій роз­поч­неть­ся з бе­рез­ня 2019 р., за­явив мі­ністр со­ці­аль­ної по­лі­ти­ки Ан­дрій Рева.
Про це по­ві­дом­ляє прес-служ­ба Мін­соц­по­лі­ти­ки Украї­ни.

«Була нарада у Президента України за участі Прем’єр-міністра, міністрів, зацікавлених сторін, а саме: «Укрпошти», «Нафтогазу», Пенсійного фонду, громадських організацій, представників ОСББ.

Було ухвалено політичне рішення про те, щоб тих людей, яким призначено субсидію з жовтня, перевести на грошові розрахунки уже в готівковій формі з березня.
Це робиться для того, щоб до травня мати уявлення про те, який механізм є більш ефективним», — сказав А. Рева.
Він нагадав, що безготівковий механізм монетизації субсидій запустили з 1 січня, тож обидва механізми працюватимуть паралельно.
«Сьогодні у нас чотири мільйони отримувачів субсидій, середній розмір субсидії становить 1500 грн. Тобто 6 млрд грн на місяць ми видаватимемо готівкою», — зазначив міністр.
За його словами, у безготівковій формі субсидію одержуватимуть ті громадяни, які звернулися до управлінь соцзахисту після 1 січня 2019 р.
* * *
У Державному бюджеті України передбачено достатній обсяг фінансування, якого вистачить на виплату субсидій.
Про це журналістам сказав віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє Укрінформ.
П. Розенко пояснив, що обсяг фінансування, зафіксований у державному бюджеті, громадян не повинен турбувати, оскільки люди, які потребують субсидій, їх одержать. Усе інше, зокрема питання фінансування, — це питання внутрішньодержавного механізму.
Реформована система субсидій уже працює три з половиною роки, тобто проблем із фінансуванням системи субсидій не буде.
Усе робитиметься вчасно, тому фінансування, потрібне для системи субсидій, у Державному бюджеті України на 2019 р. передбачено в повному обсязі і його вистачить.
* * *
Монетизація субсидій та верифікація бази споживачів усуне низку маніпуляцій на ринку газу та зробить реформу галузі незворотною.
Про це написав голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв у Facebook.
«Темрява, що огортала проект з монетизації субсидій, має всі шанси розійтися — Президент, а за ним і уряд заявили про перехід до виплати субсидій живими коштами вже з березня цього року. Ми давно і послідовно підтримуємо такий підхід і нетерпляче чекаємо на його втілення», — сказав А. Коболєв.
«Виплата субсидій живими коштами стимулюватиме людей економніше використовувати газ та тепло, стане ресурсом для широкого впровадження енергоефективних заходів», — зазначив голова НАК.
Він підкреслив, що монетизація дозволить людям самостійно розпоряджатися коштами, які їм надала держава.
Як повідомлялося, із січня 2019 р. розпочалася монетизація субсидій, що пройде у три етапи. До жовтня 2019 р. повністю усі субсидії будуть монетизовані.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».