Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 11 Сiчень 2019 13:45

Набув чинності новий порядок реєстрації безробітних

Rate this item
(0 votes)

Із 1 січня 2019 року в Україні набуває чинності новий порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу.
Це визначено постановою Кабінету Міністрів від 19 вересня 2018 р. № 792.
Новий порядок ухвалено відповідно до частини другої статті 43 Закону України «Про зайнятість населення» у рамках модернізації Державної служби зайнятості та сприяння продуктивній зайнятості.

Зокрема, зазначеним порядком удосконалено процедуру взяття на облік осіб, які шукають роботу, та набуття статусу безробітного у центрі зайнятості.
Постановою вводиться інститут кар’єрного радника, а також запроваджується у роботі Служби зайнятості профілювання безробітних та шукачів роботи, ведення індивідуальних планів надання послуг та працевлаштування.
Профілювання передбачає систему оцінки ступеня мотивації особи, яка шукає роботу, або зареєстрованого безробітного до праці, попиту на їхню професію на ринку праці, можливості працевлаштування, ризику тривалого безробіття та визначення обсягу і видів послуг, що надаватимуть, з метою повернення таких осіб на ринок праці.
Індивідуальний план працевлаштування має стати програмою дій зареєстрованого безробітного та кар’єрного радника (співробітника центру зайнятості), який забезпечуватиме його супровід та організацію надання послуг.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».