Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 11 Сiчень 2019 13:36

Уряд запровадив монетизацію пільг і субсидій

Rate this item
(0 votes)

Ка­бі­нет Мі­ніс­трів Ук­раї­ни 27 груд­ня 2018 р. схва­лив по­ста­но­ву про на­дан­ня жит­ло­вих суб­си­дій на­се­лен­ню у гро­шо­вій фор­мі. Пра­ви­ла при­зна­чен­ня до­по­мо­ги зі спла­ти ко­му­наль­них пла­те­жів за­ли­шаю­ть­ся не­змін­ни­ми. Змі­ню­єть­ся ли­ше ал­го­ритм її ви­пла­ти.

Монетизація відбуватиметься у три етапи.
Зокрема, з 1 січня 2019 р. участь у монетизації пільг і субсидій братимуть ті сім’ї, які звернуться за допомогою вперше.

Субсидія від держави надходитиме на їхній персональний обліковий запис в Ощадбанку. Банк розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку.
Тим сім’ям, які беруть участь у монетизації, не потрібно буде щомісяця сплачувати свій обов’язковий платіж окремо за кожен вид послуги. Держава через Ощадбанк сплачуватиме частину комуналки, в межах виділеної субсидії та соціальних норм, а субсидіанти доплачуватимуть другу частину рахунку.
Скажімо, домогосподарству виділено субсидію на газ, воду, електроенергію загальним розміром 1500 грн, а сума всіх комунальних платежів — 2000 грн. 1500 субсидійних гривень Ощадбанк перерахує надавачам послуг та поінформує сім’ю субсидіанта про те, що йому залишилося доплатити за комуналку 500 грн.
З 1 травня 2019 р. монетизація торкнеться тих, хто одержує субсидію чи пільгу вже багато років, у тому числі користується допомогою в літній період.
А з 1 жовтня 2019 р. запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, одержуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».