Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 01 Листопад 2018 18:33

Уряд планує монетизувати субсидії

Rate this item
(0 votes)

Процес монетизації субсидій за сплату житлово-комунальних послуг планується повністю завершити до початку наступного опалювального сезону восени 2019 року.
Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв’ю Укрінформу.
«До осені 2019 року, тобто початку наступного опалювального сезону, маємо провести 100-відсоткову монетизацію. Ми вже створили реєстр субсидій і рухаємося далі.

Звісно, бюрократія цьому не сприяє. Але вона ніколи й нічому не сприяє. Це величезний обсяг роботи, і ми з усім впораємося», — зазначив глава уряду.
За його словами, монетизація проводитиметься у кілька етапів і розпочнеться з 1 січня.
Водночас Гройсман зауважив, що частині, а саме — 1 млн 300 тис. домогосподарств, уже виплачуються зекономлені кошти.
«У середньому вийшло по 600–700 гривень кожному господарству. Наступний етап — переведення всіх на особові рахунки. Саме туди будемо направляти доплату держави за сплату житлово-комунальних послуг, а уже звідти кошти мають потрапляти до теплопостачальників та інших надавачів комунальних послуг», — розповів Прем’єр-міністр.
Разом із тим він запевнив, що у бюджеті на 2019 рік видатки на субсидії збільшаться на 4 млрд гривень. Так, Гройсман нагадав, що цього року на субсидії було виділено 71 млрд грн, а на наступний закладено 55 млрд гривень.
Проте глава уряду підкреслив, що у тих 71 млрд гривень було закладено 20 млрд грн боргів минулого року, тому чиста цифра на субсидії у 2018 році — 51 млрд гривень.
Як повідомлялося, на позачерговому засіданні уряду 19 жовтня Кабінет Міністрів підтримав підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада.
Одразу після цього МВФ оприлюднив заяву про те, що Міжнародний валютний фонд і уряд України дійшли згоди про запровадження нової програми кредитування української економіки Stand-by взамін програми розширеного фінансування EFF, яка завершується наступного березня.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».