Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Вересень 2018 15:22

Заборгованість із виплат зарплат зростає

Rate this item
(0 votes)

Про це міністр соціальної політики України розповів в інтерв’ю журналістам, коментуючи питання пенсійної системи та, зокрема, виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам, а також тим українцям, що проживають на окупованих Російською Федерацією територіях.

«На 1 серпня 2018 р. загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати становила 2733,6 млн грн, або 100,4% порівняно з 1 липня 2018 р.», — ідеться в повідомленні.

Таким чином, за липень українські роботодавці заборгували своїм працівникам на 10,93 мільйона більше, ніж за попередній місяць.
При цьому, як зазначають у Держстаті, заборгованість із виплати зарплати на економічно активних підприємствах скоротилася порівняно з липнем на 0,1%.
Як повідомлялося, на початку квітня 2018 року Міністерство юстиції розпочало кампанію з ліквідації заборгованості з виплати зарплат. Зокрема, було опубліковано список найбільших боржників з оплати праці.
У Мін’юсті повідомили, що застосовуватимуть санкції проти підприємств, що мають заборгованість перед своїми працівниками.
Наприкінці квітня 2018 року в Мін’юсті заявили, що продадуть майно та споруди ДП «Миколаївський суднобудівний завод» через заборгованість із виплати зарплати працівникам.
В Укроборонпромі повідомили, що такий продаж незаконний, адже завод включено до переліку об’єктів, що мають стратегічне значення.
У середині червня стало відомо, що на Миколаївському суднобудівному заводі почали погашати 1,9 млн грн зарплатних боргів, а також перераховувати податки і збори включно з ЄСВ на суму понад 1,2 млн грн.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».