Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Червень 2018 19:08

Стартував конкурс на кращу практику молодіжної роботи

Rate this item
(0 votes)

Міністерство молоді та спорту спільно з Програмою розвитку ООН в Україні оголосили про старт конкурсу «Кращі практики молодіжної роботи в Україні — 2018».
Як повідомив заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема на прес-конференції в Укрінформі, мета конкурсу — сприяти подальшому поширенню позитивного досвіду українських міст та громад щодо залучення молоді до процесу прийняття рішень, розширення можливостей молодих людей адвокатувати реформи та розвинути їхні навички задля розбудови майбутнього.

«Ми прагнемо допомогти молодим людям отримати достатню підтримку, дати їм шанс та показати, яким чином можна реалізовувати свої ініціативи там, де вони проживають, і вийти на такий формат, щоб у кожному регіоні було багато кращих практик молодіжної роботи. Я дуже сподіваюся, що цього року ми матимемо багато цікавих ініціатив та ідей з усіх регіонів України», — сказав Ярема.
Координатор Програми «Молодіжний працівник» Анна Острікова зазначила, що у 2017 році конкурс відбувся вперше. Тоді було подано 100 практик молодіжної роботи з різних куточків України від організацій із державного та громадського сектора.
За підсумками були відібрані 10 переможців, які отримали відзнаки та призи, а 64 практики увійшли до друкованого, а також електронного видання «Каталогу кращих практик молодіжної роботи в Україні — 2017». Ознайомитися з результатами конкурсу можна тут: https://goo.gl/MwwS5T.
«Абсолютно всі, хто працює з молоддю, можуть подавати на конкурс. І школи, і бібліотеки, і громадські організації, і благодійний фонд, і молодіжний центр.
Поділитися своєю історією можна до 1 вересня за посиланням https://goo.gl/Qaz7kL. Практики-переможці будуть оголошені на другому Всеукраїнському форумі молодіжних працівників та працівників у Дніпрі 1–3 листопада», — сказала вона.
За результатами конкурсу буде підготовлено «Каталог кращих практик молодіжної роботи — 2018», переможці отримають призи та нагороди від партнерів конкурсу.
Як зазначила керівник проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини» Олена Урсу, організатори заходу очікують, що цього разу заявок на конкурс буде ще більше.
«Можливо, ті організації, які подавали заявки на участь у минулому році, але не стали переможцями, захочуть розповісти про якісь ще свої практики. Ми очікуємо, що практик буде більше», — сказала вона.
За її словами, цього року окрему увагу партнери конкурсу приділяють сприянню практик молодіжної роботи щодо реалізації Цілей сталого розвитку (ЦСР).
Такі цілі, які ще називають Глобальними цілями, — це загальний заклик до дій, спрямованих на те, щоб покінчити з бідністю, захистити планету і забезпечити мир, процвітання для всіх людей у світі.
Україна, як і інші країни — члени ООН, приєдналася до глобального процесу забезпечення сталого розвитку.
Конкурсантам буде запропоновано у процесі заповнення заявки відповісти на запитання: «Яким чином реалізація вашої практики сприяє інтеграції Цілей сталого розвитку 2030?»
Конкурс «Кращі практики молодіжної роботи в Україні — 2018» є компонентом Національної програми «Молодіжний працівник».

Олена СОБКО, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».