Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Червень 2018 10:32

Громадські активісти закликали керівництво країни прискорити створення міністерства у справах ветеранів

Rate this item
(0 votes)

Громадські активісти звернулися до Президента України Петра Порошенка, Прем’єрміністра Володимира Гройсмана та Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з відкритим листом щодо прискорення створення Міністерства у справах ветеранів.

Відповідне звернення зачитав голова правління ГО «Українська асоціація інвалідів АТО» Сергій Тріскач на пресконференції в Укрінформі.

За його словами, створення Міністерства у справах ветеранів війни — це питання національної безпеки України.
«У випадку відкритої агресії з боку Росії перші люди, які візьмуть зброю в руки, — це ветерани, які повернулися з війни», — додав С. Тріскач.
Завідувач сектора територіального органу Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО (м. Київ) Володимир Примаченко також наголосив на потребі створення Міністерства у справах ветеранів.
«Міністерство повинно, перш за все, об’єднати всіх ветеранів усіх війн: і війни в Афганістані, і війни на території інших держав, і учасників АТО. Ветеранська спільнота повинна бути об’єднана», — вважає В. Примаченко.
Він додав, що сьогодні в Україні понад 20 міністерств і відомств опікуються ветеранами.
«Зрозуміло, що немає нормального поняття і розуміння, що потрібно ветеранам. І чому проблеми ветеранів вирішують не ветерани, а державні працівники, які б хотіли, можливо, чимось допомогти, але вони не мають поняття, чим живуть сьогодні ветерани і які в них сьогодні є проблеми», — зазначив В. Примаченко.
Крім того, він зауважив, що в суспільстві нині повага до ветеранів, інвалідів та родин загиблих на дуже низькому рівні.
«Ще одна проблема, яка існує сьогодні, — це повага до ветеранів, повага до інвалідів, повага до сімей загиблих. На сьогоднішній день в країні вона на дуже низькому рівні. Люди у формі, як можна зауважити, уже нервують деяких людей. Вважається, що коли людина у формі, то це якийсь псевдоатошник, псевдоветеран, а люди одягають форму для того, щоб суспільство знало, що сьогодні в країні йде війна», — наголосив В. Примаченко.
Як повідомлялося, у травні 2017 р. керівники та представники громадських організацій, які опікуються вирішенням проблем ветеранів АТО, ініціювали створення Міністерства у справах ветеранів.
27 лютого 2018 р. Верховна Рада звернулася до Кабінету Міністрів з вимогою створити на базі Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Міністерство у справах ветеранів.
За ухвалення в цілому відповідного проекту постанови № 7505 проголосував 241 депутат за мінімально потрібних 226.

Юлія ГАЙДІНА,
Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».