Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 11 Травень 2018 07:41

На Миколаївщині пояснили: коштів на лікування відпочивальників немає

Rate this item
(0 votes)

У районних бюджетах Миколаївщини немає коштів для медичного обслуговування відпочивальників — місцева влада просить допомоги з Києва.
Про це повідомила прес-служба Березанської райдержадміністрації.

«Під час наради в РДА з представниками Коблівської ОТГ та медичної спільноти Березанського району прийнято рішення звернутися до вищих владних інстанцій з пропозиціями змін до чинного законодавства, які б передбачали фінансування швидкої медичної допомоги для відпочивальників», — ідеться у повідомленні.

Там також зазначається, що наявні у районі кошти для надання медичної допомоги обраховуються пропорційно кількості виключно місцевого населення. Що ж до відпочивальників, яких на час туристичного сезону тут у рази більше, ніж місцевих, то на них кошти не передбачені.
І це при тому, що невідкладну допомогу всім хворим та постраждалим із зони відпочинку надають лікарі саме центральної районної лікарні. Виходить, що на відпочивальників витрачаються кошти та медикаменти, передбачені для медичної допомоги місцевим мешканцям. Ані Коблівська ОТГ, ані директори баз відпочинку, до яких особисто звертався головний лікар ЦРЛ Василь Гайдаржи, так і не надали медичному закладу потрібної фінансової підтримки для бодай часткового вирішення даної проблеми.
Єдине, що вдалося, так це те, що Коблівська ОТГ узяла на себе зобов’язання визначити та облаштувати 2 місця у Коблевому та одне у Рибаківці для дислокації бригад екстреної швидкої допомоги.
Ще однією проблемою є те, що на численні виклики по узбережжю реагує служба екстреної медицини — лише торік їх було близько 1600. Переважна ж більшість їх стосувалася проведення елементарних медичних процедур, якими ця служба займатися не повинна.
«До функцій медицини катастроф жодним чином не належить замір тиску, температури або ж лікування нежиті — це робота медичних сестер, які обов’язково мають бути у штаті всіх закладів відпочинку.
Однак вплинути на ситуацію ми з вами не зможемо, доки не будуть внесені відповідні зміни до діючого законодавства. Вони мають закріпити за всіма закладами відпочинку медичних працівників та чітко визначити відповідальність їх за надання першочергової медичної допомоги відпочивальникам», — сказав голова райдержадміністрації Сергій Танасов.
Зазначимо, що схожа ситуація і в інших приморських районах області. Адже щороку на відпочинку на Чорноморському узбережжі Миколаївщини буває кілька сотень тисяч людей.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».